Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Στις 24/8/2013 προσπάθησα, για πρώτη φορά να δοκιμάσω την φωτογραφική μου, για τη δημιουργία ενός time lapse video. Επειδή δεν είχα intervalometer, τράβαγα 10 φωτογραφίες κάθε φορά με αυτόματο πρόγραμμα (χωρίς φλασ). Σε μία από τις δεκάδες παρατήρησα ένα αντικείμενο που διέγραψε μια τροχιά διαγώνια (εμφανίστηκε λίγο πάνω από τον ορίζοντα και χάθηκε πάνω αριστερά). Σίγουρα ξεκίνησε από χαμηλότερα και ανέβηκε ψηλότερα, αλλά η προηγούμενη και επόμενη δεκάδα φωτογραφιών είχε διαφορά λεπτών και έτσι το αντικείμενο δεν ήταν μέσα σε αυτές.

 

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην Ζαχάρω και η μηχανή κοίταζε βόρεια. Το αντικείμενο εμφανίστηκε βορειοδυτικά. Προσπάθησα να εξομοιώσω την θέαση στο Starry Night 6.0 plus, αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι. Επισυνάπτω το link με τις φωτογραφίες, αν μπορεί να καταλάβει κάποιος περί τίνος πρόκειται.

 

http://www.mediafire.com/download/dnkt1rvj526ran7/timeLapse.rar

 

Η λήψη έγινε 24/8 από Ζαχάρω. Για την ώρα δεν είμαι σίγουρος (ήταν λάθος οι ρυθμίσεις ημ/ώρ. της μηχανής). Περίπου από 21:30 έως 23:30.

# Σπύρος Αντωνόπουλος #
Δημοσιεύτηκε
Καλά το φαντάστηκα! Ευχαριστώ για την πληροφόρηση! Στο starry night δεν βρήκα κάποια επιλογή που να μου δείχνει την τροχιά του. Μήπως χρειάζεται κάποιο πρόσθετο?
# Σπύρος Αντωνόπουλος #
Δημοσιεύτηκε
αν σε ενδιαφέρει το θέμα δορυφόροι, σε συνδυασμό με το heavens-above.com, μπορείς να δοκιμάσεις και το stellarium, το οποίο έχει ένα πρόσθετο το οποίο είναι αρκετά ακριβές!!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης