XLOOK Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2005 καλημέρα σε όλους/ες, έχω αγοράσει ένα dob 8" μετα απο τις πληροφοριες που μου δωσατε και σας ευχαριστώ πολύ που με βοηθήσατε σε αυτό.... εχώ κάποιες απορίες: με ενδιαφέρει και η φωτογραφία γνωρίζω οτι οι δυνατότητες με τη συγκεκριμένη βάση είναι μηδαμινές αλλα θέλω να ξεκινήσω κάποια πειράματα.....για την φωτογράφιση μέσα απο το τηλεσκόπιο χρειάζεται κάποιος adaptor υπάρχουν δύο απ' οτι είδα,,,, ο ένας είναι μάλλον απλός σωλήνας που προσαρμόζετε η φωτογραφική μηχανή επάνω και ο άλλος ειναι ενας σωλήνας που μπορείς να προσαρμόσεις και τα προσοφθάλμια μέσα και τη κάμερα στην άκρη του...... ποία απο τα δύο να επιλέξω?? επίσης στον φωτογραφικό μου εξοπλισμό υπάρχει και ένας teleconverter 2X zeiss. σας ευχαριστώ και πάλι και περιμένω τις χρήσιμες συμβουλές σας.....
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2005 Και τους δυο θα ελεγα, εκτος εαν αυτος που δεχεται προσοφθαλμιο μπορει να δεχτει και την μηχανη μονη της χωρις φακο.Χωρις προσοφθαλμιο εχεις φαντασου τηλεφακο εστιακης αποστασης οση αυτη του τηλεσκοπιου σου.Φωτογραφιζεις ετσι πληρη δικο ηλιου σεληνης και deep sky.Με προσοφθαλμιο κανεις προσοφθαλμια προβολη και εχεις μεγαλες εστιακες αποστασεις για "κοντινα" ηλιου σεληνης και πλανητικη φωτογραφηση (δυσκολη πολυ με φιλμ και ξεπερασμενη πια απο τα ψηφιακα μεσα,παρ' ολα αυτα μπορεις να δοκιμασεις).Εννοειται πως για προσοφθαλμια προβολη χρειαζεσαι ισημερινη βαση και οδηγηση! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2005 Εννοειται πως για προσοφθαλμια προβολη χρειαζεσαι ισημερινη βαση και οδηγηση! Γι' αυτό ακριβώς, προς το παρόν μπορείς να κάνεις μόνο εκθέσεις με χρόνους πολύ μικρούς (<1sec). Αν μιλάμε για φωτογράφιση με φιλμ, αναγκαστικά θα φωτογραφίσεις μόνο prime-focus (φωτογράφιση κύριας εστίας), δηλαδή χωρίς κανένα φακό ή προσοφθάλμιο μπροστά από τη μηχανή (το πολύ ένας σκέτος barlow για μεγαλύτερη μεγέθυνση, αλλά η εστίαση θα γίνει πιό δύσκολη). Με ψηφιακή compact μπορείς να φωτογραφίσεις με μεγάλη μεγέθυνση έχοντας απαραίτητα ένα προσοφθάλμιο στον εστιαστή - afocal μέθοδος. Οι ιστοσελίδες με περιγραφές των τεχνικών είναι πολλές (π.χ cloudynights, aktistar, + + + ) Με τους παραπάνω τρόπους θα φωτογραφίσεις φυσικά μόνο ηλιακό σύστημα (Σελήνη, Ήλιο, πλανήτες). Με μεγαλύτερες εκθέσεις θα μπορέσεις να βγάλεις και star trails έχοντας το τηλεσκόπιο ακίνητο. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
XLOOK Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2005 OK!!σας ευχαριστώ και πάλι για τις χρήσιμες συμβουλές σας,,, θα ξεκινήσω με prime-focus (φωτογράφιση κύριας εστίας) για να δω αποτελέσματα......... είναι εφικτή η χρήση με αυτή τη μέθοδο του teleconverter 2X που έχω?? έχω και ένα t ring για contax/yashica πιστέυτε οτι είναι το ίδιο με αυτό που θα χρειαστώ για τη παραπάνω χρήση???
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2005 είναι εφικτή η χρήση με αυτή τη μέθοδο του teleconverter 2X που έχω?? έχω και ένα t ring για contax/yashica πιστέυτε οτι είναι το ίδιο με αυτό που θα χρειαστώ για τη παραπάνω χρήση??? Φυσικα και ειναι εφικτη η χρηση του teleconverter 2x στην κυρια εστια και μαλιστα συνηθως οι teleconverters φωτογραφικα αποδιδουν και καλυτερα απο τους barlow (συν το οτι διπλασιαζουν την οποια συλλογη φωτογραφικων φακων εχεις).Λαβε παντως υποψιν πως χανεις 2 stop με τον teleconverter,τουτεστιν χρειαζεσαι 4πλασια εκθεση απο οτι χωρις αυτον.Το T-ring ειναι για μηχανες Contax και Yashica.Αν εχεις τετοια μηχανη οκ, αλλιως πρεπει να προμηθευτεις το καταλληλο T-ring.Τι μηχανη εχεις αληθεια;Παντως βεβαιωσου πως το τηλεσκοπιο σου μπορει να εστιασει με την SLR στην κυρια εστια,πολλα νευτωνια που δεν ειναι σχεδιασμενα με την φωτογραφηση κατα νου δεν μπορουν.Ισως επισης να εστιαζει μονο με τον teleconverter η τον barlow... πρεπει να δοκιμασεις για να δεις. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
XLOOK Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2005 ευχαριστώ giorg,,, έχω μια contax aria και μια yashica f3 ή f2 μάλλον, είναι κλασική παλιά κάμερα χωρίς κανένα αυτοματισμό. αγόρασα πριν απο 3χρόνια τα συγκεκριμένα σώματα επειδεί γουστάρω τρελά τους φακούς carl zeiss! όπως και το teleconverter είναι της ίδιας "ράτσας".το t ring το πήρα απο το adorama επειδεί αγόρασα ενα φακό της pro-optic 400/800 και ήταν απαραίτητος για να προσαρμοστεί ο φακός στα 2 παραπάνω σώματα (έχουν την ίδια μοντούρα Τ* κόκκινο) το τηλεσκόπιο είναι skywatcher 8'' dob.......λες να έχω πρόβλημα με την εστίαση???θα το δω στη πράξη.......... δε περιμένω φοβερά πράγματα έχω πολλά να μάθω ακόμα και για το ίδιο το τηλεσκόπιο το έχω μόλις 1μήνα η μεγαλύτερη επιτυχία μου απο τη τζαμαρία του σπιτιού στην αθήνα ο φοβερός κρόνος.......... ευχαριστώ,,,,,,,,,,,
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2005 έχω μια contax aria και μια yashica f3 ή f2 μάλλον, είναι κλασική παλιά κάμερα χωρίς κανένα αυτοματισμό. αγόρασα πριν απο 3χρόνια τα συγκεκριμένα σώματα επειδεί γουστάρω τρελά τους φακούς carl zeiss! όπως και το teleconverter είναι της ίδιας "ράτσας". Πολυ σωστα επραξες! Οι μηχανικες SLR ειναι οι καλυτερες για αστροφωτογραφηση! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα