Jump to content

H συμβίωσή μας με το "μεγάλο μάτι"...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν απο πολλα χρόνια, όταν βρισκόμουν ακομα στην εφηβεία δλδ είχα κάνει ένα απο τα (πολλά) όνειρά μου πραγματικότητα,μου είχαν παρει σαν δώρο ένα Νευτωνιο Κατοπτρικο 4,5" της Bresser με ξυλινο τριποδο!](*,)

Το ξεζούμισα όσο μπορούσα (ή μάλλον έτσι νόμιζα), ασχολήθηκα αρκετους μήνες, είδα το φεγγάρι, τους μεγαλους πλανητες, την εκλειψη του ηλιου και λιγο επειγιους στοχους, και εκτοτε έμεινε στο υπόγειο συσκευασμένο μιας και οι υποχρεωσεις πλήθαιναν, εκανα οικογενεια και ο χρόνος μειωθηκε κατα πολύ.

Τώρα, λίγο το ενδιαφέρον απο τα μικρά, λίγο οι αναμνησεις απο το παρελθόν, με εχουν βαλει πάλι στο τρυπάκι για ενα δευτερο ημίχρονο με το "μεγάλο μάτι"...:-note

Δεν ξερω εαν θα προχωρησω, το μονο σιγουρο ειναι πως εαν το κανω θα φτασω το 700ρι σιγουρα, γιατι θα πρεπει να ειναι μεγαλυτερο, και με μοτερ μιας και υπαρχει DSLR και με ενδιαφερει και η φωτογραφηση...οπότε δλδ χτυπάω κατευθειαν κοκκινο...:lol:

Εχοντας αυτους τους προβληματισμούς, θα ηθελα να διαβασω απο σας το ποσο ασχολειστε και πως περνατε την ωρα σας με δαυτα...

Ασχολειτε καποιος επαγγελματικα? Οι ερασιτεχνες καθε ποτε το χρησιμοποιουνε? Κρατανε καποιες σημειωσεις πχ, ή παρακολουθουν καποια φαινομενα? Υπάρχουν άτομα τα οποία κινηγούν μονάχα το ανεξηγητο και καθε λογης περίεργα φαινόμενα? Τετοια ερωτηματα θα με ενδιέφεραν να απαντηθούν...μήπως και πάρω θαρρος και ιδέες.

Να, φοβάμαι μήπως, μετα απο την παρατηρηση 100-200 αντικειμενων, θα το βαρεθω...βέβαια η αστροφωτογράφηση δεν σε αφηνει ευκολα αλλα δεν παυει να με προβληματιζει η όλη σκέψη μιας και το ποσο δεν θα ειναι 100-200 ευρω...

 

:-k

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΓΗ......ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

σχετικα με τον χρονο που ασχολειται κανεις...μπορω να πω απο την δικη μου εμπειρια οτι ειναι αμεσα συνδεδεμενος με το ποσο χρονο θελεις να διαθεσεις στο συγκεκριμενο χομπι (και προφανως με δεδομενο οτι εχεις καποιο ελευθερο χρονο)

 

απο κει και περα θα ελεγα οτι αυτη η διαθεση και η ''πορωση'' ερχονται σιγα σιγα μεσα απο το διαβασμα/πληροφορηση/ψαξιμο (ή οπως αλλιως θελεις πες το)

 

βεβαια σημαντικοι παραγοντες ειναι πχ αν εχεις καθαρο ουρανο κοντα στο σπιτι σου ή ευκολη προσβαση σ αυτον και πολλα αλλα που θα τα δεις σιγα σιγα...

 

το πιο ασφαλες (πραγμα το οποιο εκανα και εγω) ειναι γ αρχη να παρεις μονο τον βασικο εξοπλισμο (καποιο τηλεσκοπιο της επιλογης σου και μια καλη στηριξη -οχι απαραιτητα ρομποτικη...)και απο κει και περα να δεις τι θα ηθελες να κανεις παρακατω...και το λεω αυτο διοτι μπορει να σε τραβηξει η παρατηρηση περισσοτερο απο την φωτογραφηση ή το αντιθετο ,εξ αλλου το πιο σωστο ειναι να δοκμασεις ολες τις δυνατοτητες τους τηλεσκοπιου που θα παρεις και μετα να ''ριξεις'' περισσοτερα χρηματα εκει που θελεις εσυ...

εδω θα διαβασεις αποψεις ,εμπειρων ανθρωπων που ασχολουνται με την αστρονομια οι οποιες ομως δεν παυει να ειναι στην πλειοψηφια τους υποκειμενικες (παντα ομως χρησιμες και σημαντικες :D ) το σπουδαιο ομως μ αυτο το χομπι ειναι οτι ο καθενας το βλεπει διαφορετικα...ο καθενας βρισκει κατι ξεχωριστο να ασχοληθει...

 

σχετικα με τους επαγγελματιες αστρονομους απ οσο ξερω στην ελλαδα υπαρχουν λιγοι.η μεγαλη πλειοψηφια οσων ασχολουνται στην ελλαδα ειναι ερασιτεχνες ,χωρις αυτο να σημαινει οτι η δουλεια που παραγουν στερειται επιστημονικης τεκμηριωσης και αρτιοτητας.παντως οσον αφορα με την φωτογραφηση εαν δεν εισαι ηδη μυημενος στην φωτογραφια γενικα με dslr δεν θα προτεινα να ειναι το πρωτο πραγμα που θα καταπιαστεις-ισως απογοητευτεις απο την αρχικη πολυπλοκοτητα του θεματος-εδω ομως υπαρχουν οι καταλληλοι ανθρωποι να σε καθοδηγησουν και σε αυτον τον τομεα.

 

καλη συνεχεια!

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

 

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολλές ερωτήσεις.... :D

Αν συνδυάσεις την παρατήρηση με διάβασμα τότε δε θα βαρεθείς γιατί η ομορφιά αυτών που παρατηρείς άστρων , γαλαξιών , σμηνών , νεφελωμάτων κρύβεται στη γνώση κι όχι στο θέαμα. Αν επιλέξεις αυτοματοποιημένο τηλεσκόπιο θα έχεις χρόνο να απολαμβάνεις το στόχο , ενώ αν επιλέξεις χειροκίνητο τηλεσκόπιο θα απολαμβάνεις το ψάξιμο και τη χαρά της ανακάλυψης ...φυσικά και το στόχο. Αν τώρα συνεχίσεις να παρατηρείς και σου αρέσει όλο και περισσότερο τότε μπορείς να κάνεις και αστρονομικές μετρήσεις και τα δεδομένα σου να τα προσφέρεις στην επιστημονική κοινότητα. Θα σε συμβούλευα πριν αγοράσεις άλλο τηλεσκόπιο να βγάλεις το παλιό , να το ξεσκονίσεις και να ξεκινήσεις να παρατηρείς σιγά σιγά με αυτό . Τώρα η αστροφωτογραφία είναι διαφορετική περίπτωση. Απαιτεί πολλά περισσότερα χρήματα σε εξοπλισμό και αρκετό ψάξιμο και διάβασμα και φυσικά πολλή υπομονή για να δεις ωραίο αποτέλεσμα. Γενικά το χόμπι απαιτεί αρκετό κόπο αλλά όταν θα έχει ξαστεριά και καθαρό ουρανό δε θα σε κρατάει τίποτα :D :D Ξεκίνα και εδώ είμαστε για ότι χρειαστείς.

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

γιατί η ομορφιά αυτών που παρατηρείς άστρων , γαλαξιών , σμηνών , νεφελωμάτων κρύβεται στη γνώση κι όχι στο θέαμα..

Πόσο μεγάλη αλήθεια έγραψες τώρα φίλε HOMO!!!

Καλώς ήλθες στο forum David

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλωςηρθες στο φορουμ φιλε david. Οταν μπεις στο κλιμα της ερασιτεχνικης αστρονομιας και μαγευτεις απο τηνπαρατηρηση,ακομα και 300 αντικειμενα να παρατηρησεις ευκολα και μη,θα ψαχνεις παντα για το ποιο δυσκολο.Εγω πριν την παρατηρηση κανω μια προεργασια με το stellarium και με τους χαρτες μου,σχετικα με τους στοχους που θελω να παρατηρησω δηλαδη την ωρα που βγαινουν,αποστασεις απο αλλα αντιειμενα για να τα βρω ευκολα κ.ά. Επισης, σημειωνω τους στοχους που παρατηρησα.Τελος,εχω θεσει ως στοχο να βρω ολα τα αντικειμενα του μεσσιερ.Καλη συνεχεια και οτι οτι χρειαστεις εδω ειμαστε.

 

Καθαρους ουρανους,

Γιωργος Λεκκας :)

Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:

https://www.instagram.com/specca_observatory

 

Η Σελίδα μου στο Facebook.

https://www.facebook.com/dailyastronomy1/

 

Specca Observatory,Ioannina

Λέκκας Γεώργιος.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

η ενασχοληση με την αστρονομια και με την αστροπαρατηρηση ειναι κατι παραπανω απο χομπι

 

καλως ηλθες david

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης