Fanis Matsopoulos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι Bayer matrix έχει η CCD FLI ML8300C . Διευκρινίζω ότι η απάντηση που περιμένω είναι του τύπου: π.χ. GRBG , RGGB, BGGR κτλ. Ευχαριστώ πολύ Θεοφάνης Ματσόπουλος
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Γειάσου Φάνη βλέπω πρώτο σου Post καλώς ήρθες καταρχάς στο αστροβόξ.Τι εννοείς "τι Bayer matrix έχει" ;To pdf τους το βρίσκεις εδώ www.flicamera.com/spec_sheets/ML8300C.pdfΠάντως δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να δώσει τόσα χρήματα για να πάρει μια τόσο ακριβή έγχρωμη κάμερα http://pegasusastro.com/
Fanis Matsopoulos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα !! Αυτό το CCD βγάζει ασπρόμαυρα fits που χρειάζονται DeBayering . Το DeBayering μπορεί να γίνει με κάποιο πρόγραμμα όπως το MaximDL η το Deep Sky Stacker. Εγώ δεν ξέρω τι bayer matrix έχει μπροστά από το CCD για να ρυθμίσω το πρόγραμμα να μου μετατρέψει τα ασπρόμαυρα fits σε έγχρωμα . Δύστυχος η εταιρία δεν έχει καλή υποστήριξη και δεν μπορώ να το βρω πουθενά ! (Κάτι σχετικό με το πρόβλημα μου από τα FAQ του Deep Sky Stacker : My FITS files were create by a color CCD camera and I see only B&W images.Your FITS files are using a Bayer matrix (like a DSLR). To decode the colors correctly DeepSkyStacker must know which kind of Bayer matrix is used by your camera..You can use the FITS tab of the RAW/FITS DDP settings dialog to tell DeepSkyStacker which Bayer matrix must be used. Most of the time you will just have to select your CCD camera from the list.)
Fanis Matsopoulos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/Bayer_filter
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στο pattern του BM: στον 8300 από όσο ξέρω - και στις περισσότερες έγχρωμες CCD - είναι RGGB (δεύτερη επιλογή πάνω δεξιά στο CCDstack).Αν δεν έχεις ήδη αγοράσει την κάμερα, σκέψου το σοβαρά για μια μονόχρωμη CCD ή τουλάχιστον για κάποιον άλλο έγχρωμο αισθητήρα.Καλώς ήλθες κι από εμένα!
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Φάνη μπορείς να ανεβάσεις κανένα fit να παίξουμε και εμείς στο maxim μπας και βγεί άκρη ; http://pegasusastro.com/
Fanis Matsopoulos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Σε ευχαριστώ πολύ eliasg2004!! Θα δοκιμάσω RGGB ! Την έχω ήδη την κάμερα Αλλά έχω και δυο μονόχρωμες.... ευχαριστώ για την συμβουλή. Πάντως αν ξέρεις κάποια μειονεκτήματα - προβλήματα του αισθητήρα (και έχεις όρεξη να μου τα γράψεις )θα ήταν ευπρόσδεκτα !!
Fanis Matsopoulos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2013 Δυστυχώς δεν έχω κανένα αρχείο αποθηκευμένο και η κάμερα είναι μακριά .....
Fanis Matsopoulos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας για το ενδιαφέρον ! Τελικά ανακάλυψα σε ένα forum μια συζήτηση και είχαν καταλήξει ότι το Bayer Matrix του KAF 8300 είναι BGGR . Όταν βγάλω κάποια εικόνα και το δοκιμάσω θα σας στείλω μήνυμα
dp297 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας για το ενδιαφέρον ! Τελικά ανακάλυψα σε ένα forum μια συζήτηση και είχαν καταλήξει ότι το Bayer Matrix του KAF 8300 είναι BGGR . Όταν βγάλω κάποια εικόνα και το δοκιμάσω θα σας στείλω μήνυμα Δεν είναι όλα τα bayer matrix BGGR? η όχι?? PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Όχι Δημήτρη, δες το παραπάνω λινκ απ'την Wiki Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
dp297 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Όχι Δημήτρη, δες το παραπάνω λινκ απ'την WikiΕννοώ μάλλον ότι όλα τα RGB τυπου bayer matrix φίλτρα ειναι του ίδιου τυπου διότι αν δεν κανω λαθος μόνο αυτα χρησιμοποιουνται κατα κορον σε τετοιες καμερες. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα