Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Καλησπερα...πριν λιγο καιρο μπεικα και εγω στο χωρο της αστροφωτογραφισης και θελω να ρωτησω το εξης...υπαρχει τροπος να εχουμε ικανοποιητικα αποτελεσματα οδηγησης απο μια στηριξη με σχετικα χαμηλο κοστος?? εκτος απο τις γνωστες heq5 kai 6 της skywatcher οπου και ηθελα να αγορασω εξαρχης...το θεμα ειναι καθαρα οικονομικο...προσπαθω με λιγα λογια να βρω μια φτηνη λυση-πατεντα να κανει σχεδον την ιδια δουλεια αλλα με λιγοτερα χρηματα...για παραδειγμα θα μπορουσα να αγορασω μια eq-3 με goto controller επανω και να εχω εστω αξιοπρεπη αποτελεσματα? εχω υποψην και το συνολικο βαρος βεβεα και γενικα ολους τους αλλους παραγοντες που παιζουν ρολο στη σωστη οδηγηση (γιατι δεν εχω και ελαφρυ τηλεσκοπιο) αλλα τουλαχιστον να ξερω να αποκλισω τετοιο ενδεχομενο και οποτε παρω μια καλη στηριξη...ευχαριστω
Δημοσιεύτηκε

Τι εξοπλισμο εχεις;

ποσα χρηματα θελεις να δωσεις;

Καλυτερα να κοιταξεις καμια μεταχειρισμενη heq5 eq6. Ακομα και να παρεις καποια οπως η eq3-2 η ακομα και vixen gp, η προσθηκη του goto θα ανεβασει το κοστος οσο μια απο τις ματαχειρισμενες που σου ειπα. Και φυσικα οι διαφορες τους ειναι μερα με τη νυχτα :wink:

Δημοσιεύτηκε
ναι εχεις απολυτο δικιο...απλα και αυτες στην παρουσα φαση ακριβες μου φενονται ρε παιδι μ...απλα θα το παρατεινω για πιο μετα να αγορασω μια...ενα vixen vc200l εχω...εχω βρει και μια της celestron την gt5 αλλα δεν ξερω και λογω βαρους αμα το σηκωσει ολον τον εξοπλισμο...
Δημοσιεύτηκε

Καλώς ήρθες στα βάσανο που λέγεται αστροφωτογραφία :cheesy:

Θα σου πρότεινα και εγώ με την σειρά μου να πάρεις μια heq5 pro και τίποτε λιγότερο.

Πάντως αν ρίξεις μια ματιά στις αγγελίες παίζουν πολλά καλούδια από αξιόλογους χρήστες όπως για παράδειγμα εδώ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=212425#212425

(εχει και το visac που θέλεις αλλά και στήριξη eq6)

Ελπίζω να μην κάνεις ημίμετρες αγορές ίσα να γεμίσεις το μυαλό σου ότι κάτι πήρες.

Ελπίζω να μην βιαστείς και αν δεν έχεις χρήματα αυτό τον καιρό ή μάζεψε να πάρεις αυτό που πρέπει να πάρεις ή κάτσε εκεί που κάθεσαι και μην αγοράζεις τίποτα θα απογοητευτείς στο τέλος.

Ελπίζω να βοήθησα :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Με το vixen vc200l είσαι στα 7 κιλά ...άμα φορτώσεις και υπόλοιπο εξοπλισμό επάνω στην celestron cg-5 δεν θα κάνεις δουλειά.Πάνε για skywatcher heq-5 heq-6 για σίγουρα πράγματα.

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε
ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις...και εγω για εκει παω απλα θα αργησει λιγο να γινει οχι τιποτα αλλο να δουμε τι θα δουμε με το τελικο set up αν θα δουλεψει σωστα γιατι ειναι πολλα αυτα που πρεπει να γινουν και να ρυθμιστουν...και κατι αλλο..υπαρχει περιπτωση ενας φακος που εχω της μηχανης να λειτουργισει σαν οδηγητικος φακος...να αποφυγω τουλαχιστον το οδηγητικο τηλεσκοπιο?
Δημοσιεύτηκε
υπαρχει περιπτωση ενας φακος που εχω της μηχανης να λειτουργισει σαν οδηγητικος φακος...

Ποιός φακός? :-k

Ποιά οδηγητική? :-k

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε
εχω εναν φακο της niκon 70-300mm f/4.5 οδηγητικη καμερα δεν εχω αποφασισει ακομα...ισως μια που να ειναι συμβατη με τον συγκεκριμενο φακο με τον καταλληλο ανταπτορα...καθαρα λυση για να αποφυγω την αγορα εξτρα οδηγητικου τηλεσκοπιου δηλαδη...σε περθπτωση που δεν υπαρχει καποιος τροπος θα αναγκαστω να αγορασω αλλον...εχω βρει της orion ενα κιτ που δινει με φακο και καμερα μαζι...starshoot λεγετε αν δεν κανω λαθος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης