kdritsas1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2013 Καλημέρα σε όλους. Έχω στη κατοχή μου εδώ και 6 χρόνια ένα τηλεσκόπιο Nexstar 5 SE, με το οποίο έχω κάνεις πάρα πολλές παρατηρήσεις και έχω εξαντλήσει τα όρια του. Έτσι αποφάσισα να πάω σε κάτι μεγαλύτερο μια και στο υπάρχον δεν μπορώ να κάνω αναβάθμιση. Σημειώστε επίσης ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου η αστροφωτογραφία ενώ το μελλοντικό μου τηλεσκόπιο θα ήθελα να έχει οπωσδήποτε GOTO, να είναι σχετικά εύκολο στη μεταφορά και να είναι (αν γίνεται) καταδιοπτρικό. Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 2,500 ευρώ. Οι επιλογές που εξέτασα μέχρι στιγμής είναι:1. Celestron Advanced VX 8 SC2. NEQ6 mount + κάποιον καταδιοπτρικό σωλήνα 83. CGEM ή AZ-EQ6 mount + ένα 8 ή 10 κατοπτρικό4. Dob 10 ή 12 GOTO Sky Watcher (αλλά στην επιλογή αυτή με προβληματίζει το πόσο σωστά μπορεί να δουλεύει το GOTO) Θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη των φίλων που θα ήθελαν να με βοηθήσουν, μια και οι καιροί που περνάμε είναι οικονομικά δύσκολοι και δεν θα πρέπει να ξοδεύουμε τα χρήματα μας σε λάθος επιλογές. Πολλές φορές άλλωστε η λάθος επιλογή στην ερασιτεχνική αστρονομία σημαίνει εκποίηση του εξοπλισμού και εγκατάλειψη του χόμπι. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας . Κυριάκος Δρίτσας
scott Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2013 Θα σου προτεινα φιλε μου αν δεν σκοπευεις για φωτογραφιση να μην πας σε ισημερινη goto γιατι χρειαζεται περισσοτερο χρονο να ευθηγραμμισεις,πιο πολυ βαρος,εχει περισσοτερα αποσπομενα κοματια και ειναι λιγοτερο πρακτικο.Ισημερινη θα ελεγα ναι αν σκοπευες για φωτογραφιση.Νομιζω ενα μοντελο καταδιοπτρικου 8-9 πανω κατω, ιντσες με υψοαζιμουθιακο goto ειναι η πιο καλη λυση για αυτο που χρειαζεσαι.Λογικος ογκος, ταχυτητα ευθηγραμμισης,λιγα κοματια.Dobson goto ειναι εξερετη λυση γιατι θα μπορεις να εχεις πολλες ιντσες,δεν μπορω να προτεινω ομως δεν εχω εμπειρια απο goto dobson,θα μας πουν αλλοι φιλοι αν λειτουργει σωστα... ελπιζω να βοηθισα Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
kdritsas1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2013 Ευχαριστώ Κυριάκος Δρίτσας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα