zoran Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2013 Τι ακριβώς γίνεται στις εξορμήσεις που μαζεύεστε και πάτε; Παρατηρείτε κάτι συγκεκριμένο;
HOMO Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2013 Παρατηρούμε ότι μας ενδιαφέρει. Άλλος παρατηρεί πλανήτες , άλλος το φεγγάρι , άλλος γαλαξίες , νεφελώματα , αστρικά σμήνη . Άλλος ( καλή ώρα εγώ) διπλούς αστέρες , άλλος μεταβλητούς αστέρες άλλος παρατηρεί διάττοντες . Αλλοι φωτογραφίζουν όλα τα παραπάνω , άλλοι συζητούν άλλοι στοχάζονται . Όταν είσαι κάτω απ τον έναστρο ουρανό είναι μαγεία!!! Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2013 Καθένας ό,τι του αρέσει φυσικά... Υπάρχουν και παρατράγουδα κάτι φορές... Μερικοί με φακούς προβόλια, καποιοι που έρχονται στο άσχετο και την ασχετοσύνη τους με την αστρονομία πάνε να την καλύψουν με βαθυστοχαστες αναλύσεις περι χορδών και κοσμολογίας... κάτι τέτοιοι πρέπει να κυνηγιούνται αλλά δυστυχώς η έμφυτη ευγένεια των ερασιτεχνών αστρονόμων δεν το επιτρέπει...Κανονικά τέτοιοι φιλοσοφοκαραγκιόζηδες ή πρέπει το μάτι στον προσοφθάλμιο μπας και ξεστραβωθούν ή στην Αθήνα σπίτι στον καναπέ για τηλεόραση!!!Έχει τύχει να συναντήσω και τέτοιους και δεν ξέρω πως συγκρατήθηκα μην αρχίσω να κατεβάζω %^&&^$ Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
hypercube Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2013 Η εξόρμηση είναι το απόγειο του χόμπι μας και η στιγμή που όλοι νοσταλγούμε. Πάμε στα βουνά που έχει καθαρό αεράκι, στήνει ο καθένας τον εξοπλισμό του και αρχίζουμε την παρατήρηση. Άλλοι έχουν προγραμματίσει απο πριν τι θα δούν, άλλοι παρατηρούν αυθόρμητα, εμένα καμιά φορά μου αρέσει να γυρνάω σιγά σιγά το τηλεσκόπιο και να σαρώνω τον ουρανό έτσι χύμα. Έχεις την ευκαιρία να δείς μέσα απο διαφορετικά τηλεσκόπια, διαφορετικούς στόχους, άλλος βλέπει γαλαξία, άλλος νεφέλωμα, άλλος πλανήτη κτλ, να δοκιμάσεις τον εξοπλισμό κάποιου και ακόμα καλύτερα, να έχεις την ικανοποίηση να μοιραστείς τον δικό σου. Ταυτόχρονα συζητάς, γνωρίζεις άτομα που με μεγάλη τους χαρά θα σου λύσουν κάθε απορία. Μην έχεις ενδοιασμούς για το τί άτομα θα συναντήσεις, το κλίμα είναι πολύ φιλικό και οι περισσότεροι είναι καλόψυχοι και "νοικοκύρηδες" Γιάννης
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2013 Από τις αστρονομικές εξορμήσεις έχω μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωής μου... Φύση, σκοτεινοί ουρανοί, ενδιαφέροντες άνθρωποι... Το ίδιο και πολλοί από τους φίλους μου. Για να απαντήσω στο ερώτημά σου, κατά κύριο λόγο στις εξορμήσεις μακριά από την πόλη παρατηρούμε αντικείμενα βαθύ ουρανού. Πλανήτες και Σελήνη φαίνονται και από τις πόλεις. Σου προτείνω με την πρώτη ευκαιρία που θα δεις να κανονίζεται μια εξόρμηση, να πας. Τα επόμενο δύο ΣΚ, ειδικά το μεθεπόμενο, πιθανώς να έχουν. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα