Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας,

Εχει κανείς εμπειρία από Ritchey-Chretien (RC) για φωτογράφηση ;

Εχω και χρησιμοποιώ ένα Meade 10" για πλανητική και σεληνιακή φωτογράφηση. Τα αποτελέσματα είναι μέτρια έως καλά, οφειλόμενα στη δική μου μετριότητα στην αστροφωτογράφηση και όχι στο τηλεσκόπιο. Για βαθύ ουρανό ούτε λόγος, δεν τα καταφέρνω.

Αλλά ακούω πολλά για τα Ritchey-Chretien (RC).

Εχει λοιπόν κανείς προσωπική εμπειρία από πλανητική-σεληνιακή φωτογράφηση με Ritchey-Chretien (RC) ;

Μήπως ενδείκνυνται ( λόγω ευρέως πεδίου, όπως διαφημίζονται ) κυρίως για βαθύ ουρανό ;

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε

Εδώ ειναι η σελίδα μου που έχω την πλειοψηφία των φωτό μου http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/ βέβαια και στο φόρουμ εδώ στις αστροφωτογραφίες μπορείς να βρείς φωτό από μέλη αν ψάξεις για RC ή Ritchey-Chretien Οι πλανήτες μου δεν είναι και οι καλύτεροι γιατί είτε είχα κακή ευθυγράμμιση όταν τις τράβηξα είτε είχα πολύ άσχημο seeing. Αρκετοί λένε ότι δεν είναι και το ιδανικό

τηλεσκόπιο για πλανήτες λόγω της μεγάλης κεντρικής παρεμπόδισης και δεν δίνει καλό κοντράστ, εγώ πάντως δεν κατάλαβα και μεγάλη διαφορά είτε φωτογράφιζα με το νευτώνιο είτε με το RC

Όσον αφορά για την εμπερία μου με αυτού του είδους τα τηλεσκόπια: είναι αρκετά απαιτητικά ώστε να μάθεις την ευθυγράμμιση τους αλλά και να δουλεύεις με το σχετικά στενό τους πεδίο (ανάλογα με την κάμερα που θα βάλεις). Αν είναι να φωτογραφίζεις πλανήτες θα πρότεινα να μείνεις στο σκόπιο που έχεις και είτε να επενδύσεις σε καλύτερη πλανητική κάμερα είτε να ραφινάρεις τις ικανότητες σου στην φωτογράφιση. Επίσης ψάξε καλύτερα να δεις την ευθυγράμμιση των οπτικών σου

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Γειά σου Κώστα !

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Οσον αφορά στην κεντρική παρεμπόδιση, το ίδιο είδα και εγώ σε ένα φίλο που έχει νευτώνειο 8" και αποχρωματικό 102 mm. Δεν βλέπεις πολύ μεγάλη διαφορά.

Καλές γιορτές και καθαρούς ουρανούς !

Φιλικά Ηλίας.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης