skywalker Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2013 Καλησπερα και χρονια πολλα! Μετα απο αρκετα χρονια, ναι ναι αρκετα χρονια, ξαναβγηκα για οργανωμενη παρατηρηση στον Αχαικο ουρανο με τους φιλους του Ωριωνα. Το δικο μου τηλεσκοπιο δεν μπορεσα να το φερω, γιατι η βαση δεν χωραγε ευκολα στο αμαξι των γονιων μου (Α4 audi, ενω στο ATOS παει κανονι) Ειδα και τις βασεις των Orion Optics, και λεω ευκαιρια για μαστορεματα να ζωντανεψω λιγο το ενδιαφερον ξανα, αφου το μεγεθος με επηρρεαζει λιγο. Θελω σιγουρα να αλλαξω τη βαση, και να φτιαξω μια αντιστοιχη των Orion Optics που θα εξοικονομησει πολυ χωρο. Εψαξα μερικα posts αλλα δεν βρηκα κατι στα γρηγορα.Εχει κανει καποιος αναλογη προσπαθεια? Επισης, ειδα τα skywatcher truss και ζηλεψα...Βεβαια σαν αυτο :http://www.astrosurf.com/magnitude78/Strock-250/T250_Exemple.html δεν υπαρχει!! Σε μια βαλιτσα μεσα?? Αγιε Βασιλη... Τεσπα, στεκει να κοψω το σωληνα μου και να βαλω τα δαχτυλιδια με τις στηριξεις σαν του skywatcher truss ? Μπορουμε να τα βρουμε σαν ανταλλακτικα?Η θα πρεπει να κανουμε copy paste?? Αυτα τα ολιγα,ιδεες προτασεις φυσικα ευπροσδεκτες!! Με εκτιμηση,Νικος Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2013 Γεια σου Νίκο και Χρόνια Πολλά! Επειδή έχουμε το ίδιο τηλεσκόπιο, θα έλεγα ότι μια μετατροπή του starhopper θα ήταν αρκετά τολμηρό εγχείρημα. Θα πρέπει η γεωμετρία που θα προκύψει από τη μετατροπή αυτή να είναι ακριβώς ίδια με τη προηγούμενη του αρχικού τηλεσκοπίου. Δεν θέλω όμως να σε απογοητεύσω, άλλωστε εδώ στο mastrovox έχουμε δει κατά καιρούς πραγματικά θαύματα από ερασιτέχνες. Αν το επιχειρήσεις, καλή επιτυχία! Γιώργος
skywalker Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2013 Γεια σου Γιωργο,καλη χρονια και χρονια πολλα!! Αυτο ακριβως ειναι που αυξανει τη δυσκολια του τολμηματος αυτου, οποτε θελω να δω αν στεκει απο κατασκευαστικης αποψης! Ας δουμε τι εχουν να συμβουλεψουν οι φιλοι που εχουν προσπαθησει/σκεφτει ηδη. Φιλικα,Νικος Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2014 Νίκο ότι γίνεται, σαφώς και γίνεται αλλά δε θα είναι όσο οικονομικό όσο ίσως υπολογίζεις. Όπως λέγαμε και από κοντά, η βάση για 10άρι από την Orion κοστίζει πάνω από 400 ευρώ και είναι ομολογουμένως ακριβή. Αλλά και η κατασκευή δε θα είναι τόσο φτηνή, χρειάζεται αρκετό υλικό και την κατασκευή δύο μεγάλων δακτυλίων. Αν ρίξεις μια ματιά πόσο κοστίζει να φτιάξεις δακτυλίους για 10άρι σε μηχανουργό, θα δεις! Και φυσικά έχει και αρκετά περισσότερα... «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα