lefte21 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2014 Γεια σας ειμαι καινουριος στο σιτε.Παω 3η λυκειου και φετος δινω πανελλαδικες...το αντικειμενο που θα ηθελα να ασχοληθω ειναι η αστρονομια-αστροφυσικη...θα ηθελα να μου πειτε ποιες (αν υπαρχουν) σχολες εκτος του φυσικου δινουν γνωσεις σχετικες με την αστρονομια...ειχα διαβασει πιο παλια στο σιτε οτι με πτυχιο γεωλογιας μπορεις να κανεις ενα μεταπτυχιακο πανω στην πλανητική γεωλογία ή πλανητική επιστήμη...ισχυει? και αν ναι γινεται στην ελλαδα?ευχαριστω.
GeorgeDimopoulos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2014 Καλή Χρονιά και καλή επιτυχία στις πανελλήνιες φίλε, Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο για το τμήμα γεωλογίας αλλά μου φαίνεται λογικό κάτι τέτοιο. Εγώ είμαι φοιτητής τμήματος Φυσικής και αυτό που έχω να σου πω είναι πως μέσα από το Φυσικό θα αποκομίσεις πολλές σημαντικές και ενδιαφέρουσες γνώσεις που θα σου χρειαστούν και στην αστροφυσική. Στο λέω με βεβαιότητα διότι και εγώ αυτό ήθελα να κάνω. Βέβαια είναι πολύ δύσκολη επιστήμη και για να φτάσεις στο πτυχίο και στην ειδίκευση που θες, θα περάσεις (όπως περνάω και θα περάσω) από 40 κύματα αλλά αυτό δεν πρέπει να σε αποτρέψει από το να κάνεις αυτό που θες. Πάντως αν δεν είσαι 100+% σίγουρος ή ότι η υπόλοιπη φυσική δεν σου αρέσει τότε πρέπει να σκεφτείς το γεγονός της ερασιτεχνικής απασχόλησης με τη Αστρονομία.
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2014 Φίλε μου, στην ερώτηση αν άλλες σχολές δίνουν γνώσεις σχετικές με αστρονομία η απάντηση είναι εν γένει όχι. Μπορείς να βρεις κάποιο μάθημα επιλογής σε σχολές μαθηματικών αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Για την πλανητική επιστήμη νομίζω το είχα γράψει εγώ σε ένα άλλο νήμα ως μια διέξοδο σε έναν που ήδη σπούδαζε γεωλόγος. Το όλο νόημα στην προκειμένη δεν ήταν πως στο γεωλογικό μαθαίνεις πράγματα σχετικά με αστρονομία αλλά πως σε μεταπτυχιακό επίπεδο υπάρχουν διέξοδοι κυρίως σε πολυκλαδικές ειδικότητες (όπως η αστροβιολογία που συνδυάζει αστρονομία, βιολογία, χημεία - όπως η πλανητική γεωλογία που συνδυάζει αστρονομία και γεωλογία κ.ο.κ.). Γενικά, σε μεταπτυχιακό επίπεδο μπορεί να συνδυάσει κανείς σχεδόν τα πάντα. Ακόμα και κλασικές σπουδές να έχεις κάνει μπορείς να ασχοληθείς με την ιστορία της αστρονομίας, αν είσαι μηχανικός με τη διαστημική, οι μαθηματικοί ασχολούνται με μαθηματικά ζητήματα της αστρονομίας κτλ. Αυτό δε σημαίνει πως σε τέτοιες σχολές θα σε διδάξουν αστρονομία. Απλά αν θες σε μεταπτυχιακά να κάνεις μια "αστρονομική στροφή" τότε όλα γίνονται, ιδίως στο εξωτερικό. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
lefte21 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2014 καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις σας...το μονο θεμα μου με το φυσικο ειναι τα μορια...γενικα λατρευω τη φυσικη...αλλα πιστευω δεεν το πιανω ...σας ευχαριστω και παλι
GeorgeDimopoulos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2014 Αυτό εξαρτάται από σένα, πάντως να ξέρεις το φυσικό θέλει πιο πολύ διάβασμα από τις πανελλήνιες.
ourania Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2014 Καλησπέρα κι από μένα, να προσθεσω στα παραπάνω ότι αν από άλλο τμήμα θες να ασχοληθείς με κάτι αστρονομικό σημαντικό είναι να έχει το τμήμα σχετικά ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών. Δηλαδή:->να μπορείς να πάρεις αρκετά μαθήματα επιλογής από το φυσικό και από μικρό έτος, άρα και->να μην έχει πολλά υποχρεωτικά μαθήματα, μαθήματα αλυσίδες, εργαστήρια κλπ ->να σου επιτρέπει να κάνεις κάποια πρακτική άσκηση ή εργασία με κάποιον καθηγητή (είτε του τμήματος είτε από άλλο τμήμα) σχετική με αυτό που θες να ασχοληθεις αργότερα Αυτά όλα δεν είναι απαραίτητα αλλά θα διευκολυνουν πολύ το να τελειώσεις γρήγορα το προπτυχιακό σου και να κατευθυνθείς σχετικά γρήγορα προς ένα αντικείμενο που δεν έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο σπουδών σου, και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείς άλλο τόσο με μαθήματα εκτός σχολής.(θα κάνουν πιο απαλή την αστρονομική στροφή που γράφει παραπάνω ο αστροβοξ ) Το πανεπιστήμιο κρήτης έχει αρκετά ευέλικτα προγράμματα σπουδών και εμένα που είμαι μαθηματικό και δεν είμαι σίγουρη ακόμα με το τι ακριβώς θέλω να ασχοληθώ με έχει σώσει αυτή η ευελιξία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα