GeorgeMagic Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2014 Καλώς σας βρήκα. Είμαι παντελώς αρχάριος στην παρατήρηση ,χαζεύω το forum κάμποσο καιρό τώρα, αλλά πρώτη φορά γράφω. Το καλοκαίρι απόκτησα ένα dob 8’ skywatcher. Στις διακοπές κατάφερα να το χρησιμοποιήσω σχεδόν καθημερινά, τώρα εδώ στην Αθήνα πολύ περιστασιακά 1-2 φορές τον μήνα και αν τα καταφέρω ( υποχρεώσεις γάρ).Ο εξοπλισμός μου είναι το Dob, φακοί 40-25-10-6 Possl skywacher και ενας barlow 2x.Επίσης και ένα ανεκτίμητο TELRAD. Ως τώρα έχω καταφέρει να δώ ( και να βρω) τα• Μ31 Ανδρομέδα ( Πιο πολύ χάρηκα που την βρήκα παρά που την είδα).• Μ42 Νεφέλωμα του Ωρίωνα ( το βρήκα με την πρώτη)• Μ45 Πλειάδες• Μ57 Δακτυλιοειδές Νεφέλωμα ( Το καλύτερο μέχρι τώρα)• Κρόνος• Δίας ( την ερυθρά κηλίδα δεν την κατάφερα ακόμα… εγώ φταίω άραγε ? )• Σελήνη Και μερικές ερωτήσεις για εσάς1. Ψάχνω αν υπάρχει κάποια λέσχη ενεργή (Αθήνα) που να πηγαίνουν για αστροπαρατήρηση.Ότι έχω δει έως τώρα στο Internet μου φαίνετε ανενεργό ( το πολύ 1-2 φορές το χρόνο), έχετε να προτείνετε κάτι ( καιρός είναι να δώ τι κάνουν και οι άλλοι).2. Τελευταία που παρατηρούσα τον Δία, είδα ότι το είδωλο ήταν μέσα σε μια φωτεινή μπάλα. Αυτό σημάνει ότι θέλω collimation, φταίει η υγρασία ή κατάστρεψα κάνα προσοφθάλμιο ?.3. Σκέπτομαι την αγορά ενός ETX 125 για την Αθήνα ( πλανήτες σελήνη και ότι άλλο μπορέσω λόγο φωτορύπανσης, μιας και το star hopping πρέπει να περιοριστεί σε πιο σκοτεινούς ουρανούς και όχι στο Γαλάτσι) … Άσε που μου έχει φύγει η μέση με το DOB πάνω κάτω στην ταράτσα. Τι λέτε .. καμιά συμβουλή.Ευχαριστώ πολύ, και χαίρομαι ιδιαίτερα που σας βρήκα.
asd_Σταύρος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2014 καλως σε βρηκαμε george
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2014 Γιώργο καλώς ήρθες στο astrovox! Μπορείς να έρθεις στην Ελληνική Αστρονομική Ένωση, είναι μια επιλογή.http://www.astronomia.org.gr/ Είμαστε ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Αθήνα και καιρού επιτρέποντος, γίνονται κάθε μήνα παρατηρήσεις σε σκοτεινούς ουρανούς αποκλειστικά και τουλάχιστον 100χλμ από την Αθήνα, οι οποίες διοργανώνονται από το σύλλογο. Στην ΕΑΕ θα βρεις και μερικούς από τους παλαιότερους αστροπαρατηρητές στην χώρα, δίπλα στους οποίους μπορείς να μάθεις πάρα πολλά. Σε προσκαλώ να έρθεις σε επικοινωνία, ώστε στην επόμενη συνάντηση του συλλόγου που θα γίνει στο Ευγενίδειο ίδρυμα να παρευρεθείς και να γνωριστούμε και από κοντά. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2014 Δίας ( την ερυθρά κηλίδα δεν την κατάφερα ακόμα… εγώ φταίω άραγε ? ) Δε φαίνεται πάντα η κηλίδα. Ο Δίας περιστρέφεται, και μάλιστα αρκετά γρήγορα, και το μισό χρονικό διάστημα η κηλίδα είναι στην αθέατη πλευρά. Μπορείς να επιβεβαιώνεις αν θα έπρεπε να τη βλέπεις με ένα πρόγραμμα όπως το Cartes du Ciel. Για 8άρι είναι πολύ εύκολη. Τελευταία που παρατηρούσα τον Δία, είδα ότι το είδωλο ήταν μέσα σε μια φωτεινή μπάλα. Αυτό σημάνει ότι θέλω collimation, φταίει η υγρασία ή κατάστρεψα κάνα προσοφθάλμιο ?. Η υγρασία οπωσδήποτε δημιουργεί ένα παρόμοιο φαινόμενο και είναι η πιο πιθανή αιτία. Σκέπτομαι την αγορά ενός ETX 125 για την Αθήνα ( πλανήτες σελήνη και ότι άλλο μπορέσω λόγο φωτορύπανσης, μιας και το star hopping πρέπει να περιοριστεί σε πιο σκοτεινούς ουρανούς και όχι στο Γαλάτσι) … Άσε που μου έχει φύγει η μέση με το DOB πάνω κάτω στην ταράτσα. Τι λέτε .. καμιά συμβουλή. Είναι λίγο τσιμπημένο σε τιμή, κακό τηλεσκόπιο σίγουρο δεν είναι. Υπάρχουν και άλλες λύσεις στα ίδια ή λιγότερα λεφτά, αναζήτησε και μια πρόσφατη σχετική συζήτηση. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
GeorgeMagic Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2014 Σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις.Φιλε Τασο πολύ καλη η ιδέα σου ( Ελληνική Αστρονομική Ένωση ) .Θα ψαχτώ για τηλεφωνα στο ιντερνετ και θα το κανονίσω.Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα