Andreas72 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2014 Ότι ακριβώς αναγράφω στον τίτλο παίδες.Με τρώει η τσέπη μου ; Φταίει η συννεφιά άραγε; Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας αν δεν είναι κόπος.Εξοπλισμό τον γνωρίζετε οι περισσότεροι αλλά θα τον αναφέρω σε περίπτωση που κάποιος δεν.William Optics flt 110 (f7)με WO ff/fr 0,8x (f5.6)Δεν με ενδιαφέρει μεγαλύτερος αισθητήρας (πχ 383,460 κ.α) διότι δεν με τρώει και τόσο η τσέπη μου. Καταλαβαίνετε...νέα φίλτρα,νέος τροχός και πάει λέγοντας! Αξίζει η χρηματική διαφορά η καλύτερα να παραμείνω στην 314 και κάποια στιγμή στο μέλλον σε κάτι ακόμα καλύτερο; http://www.astropixel.gr
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2014 Ήμουν κάποια στιγμή και εγώ σε αυτό το δίλημμα ανάμεσα στις 2 όμως η ζυγαριά έδειξε προς την 428ex.Στην δική σου περίπτωση βλέπω πως με τον εξοπλισμό που έχεις καταφέρνεις .. william optics flt 110 f/7 + atik 414L = 1.73 arcsec/pixelwilliam optics flt 110 + 0.8x ff/fr f/5.6 + atik 414L = 2.16 arcsec/pixel william optics flt 110 + f/7 + atik 428ex = 1.22 arcsec/pixelwilliam optics flt 110 + 0.8x ff/fr f/5.6 + atik 428ex = 1.52 arcsec/pixel Από θέμα ανάλυσης δεν το συζητάμε η 428 καταφέρνει καλύτερο πάντρεμα με το setup σου. Από θέμα ευαισθησίας βλέπε στην παρακάτω εικόνα.atik 314L (icx285)atik 428ex (icx674) Επίσης η 428 έχει μεγαλύτερο full well depth 20.000 electrons vs 17.500 electrons όπως και μεγαλύτερη ανάλυση (1940x1460 vs 1391x1039). Φυσικά παίζει ρόλο και το Pixel size μιας και στην ουσία είναι μεγαλύτερο αυτό της 314 έναντι της 428 (6.45μm vs 4.54μm ) αλλά νομίζω πως στην ζυγαριά έρχεται πρώτη έτσι και αλλιώς η 428 και λόγω θορύβου κλπ.Το καλό της υπόθεσης είναι ότι παραμένεις στα 1.25 άνετα.Το κακό ότι είναι πανάκριβη για τα σημερινά δεδομένα. H πιο φθηνή λύση είναι εδώ http://www.optcorp.com/atik-428ex-color-ccd-camera-sony-icx674-sensor.htmlΚλασικά ο Opt είναι πρόθυμος να στην γράψει στο τιμολόγιο σαν ανταλλακτικά / μεταχειρισμένη ώστε να έχει χαμηλό κόστος για τους απατεώνες τους τελώνες http://pegasusastro.com/
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2014 Ανδρέα να πας στο μέλλον για κάτι καλύτερο Να μίλαγες για την 460ex, νομίζω ότι θα άξιζε τον κόπο αλλά το κόστος είναι μεγάλο.. 1-0 προς το παρόν για την 314L! Διόρθωση γιατί γράφαμε μαζί με τον Άγγελο: 1-1
ikoms Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2014 Αν κρατήσεις το setup για πάντα.... χτύπα την 428! Αν πιστεύεις ότι θα το αλλάξεις ή θα πάρεις και κάτι άλλο αργότερα καλό θα είναι να περιμένεις λίγο. Υ.Γ. Και η συννεφιά φαγούρες φέρνει !!! Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2014 Άγγελε λεπτομερέστατη ανάλυση-σύγκριση.Τα ίδια πράγματα τσεκάρω και εγώ τις τελευταίες 3-4 μέρες και είναι έτσι ακριβώς όπως τα έγραψες .Το λάθος ξεκινάει από πέρσι όταν πούλησα την Qhy2 και είχα βάλει στόχο την 460.Δυστυχώς αποδείχτηκε δύσκολος στόχος αλλά ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν τσέκαρα την 428(ενώ την είχα δει) από την στιγμη που διαπίστωσα ότι δεν μαζευόντουσαν τα χρήματα για την 460.Όσο για Αμερική -ελέω κρίσης- δεν σκοπεύω να το ρισκάρω αν και τα 200 -περίπου- ευρώ λιγότερα είναι δελεαστικά.Τα πράγματα έχουνε σφίξει πάρα πολύ και πλέον περνάνε από κόσκινο ακόμα και το ποιο απλό και φτηνό αντικείμενο.Τέλος συμφωνώ ότι η τιμή της ΠΑΡΑ είναι υψηλή και αυτό είναι και το μοναδικό που με κρατάει. Ηλία ντέρμπι θα είναι απ'οτι φαίνεται.Και μάλλον και τιμωρία(να παραμείνω με την 314) γιατί δεν τσέκαρα καλύτερα όταν έπρεπε. Γιάννη δύσκολα θα αποχωριστώ το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο για πολλούς και διάφορους λόγους. Όσο για την συννεφιά.....συμφωνώ!!! http://www.astropixel.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα