achille66 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2014 καλησπερα σε ολουςσκεφτομαι να προχωρησω σε αστροφωτογραφια με το αγαπημενο μου c925 και την dsi 2 color.εχω τον εξης προβληματισμο, που βασιζεται στο μικρο τσιπ της meade dsi 2 με 752*582 το FOV ειναι τοσο μικρο, εστω και με reducer 6,3 που δεν μπορω να βρω τα αντικειμενα.λυση 1 - flip mirror: η λογικη λεει οτι με προσοφθαλμιο 8μμ που δινει το ιδιο fov με το chip, κεντραρεις και αλλαζεις τον καθρεπτη στο ccd. απο οτι εχω διαβασει δουλευει...λυση 2 - αγορα μεγαλυτερου ccd... και η dsi μενει οδηγητικη...εδω σκεφτομαι το off axis guider και οχι μεσα απο το οδηγητικο 9*50λυση 3 - αξιοποιηση της sony nex 5n... με αγορα ενος ανταπτορα προσωρινα δεν εχω το εξοδο νεας ccd το υπολοιπο setup εχει ως εξηςeq6prodenkmeier power switch S1 (barlow & reducer)WO 2'' diagonalbaader eyepieces δεν εχω δυνατοτητα σταθερου πυλωνα, καθε φορα στηνω απο το μηδεν (κοινοχρηστη ταρατσα). παρακαλω για την αποψη σας στο πως να προχωρησω χωρις να πεταξω λεφτα και να υπαρχει λειτουργικοτητα στην χρηση. ευχαριστω
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2014 Το μόνο σίγουρο ειναι πως η Meade DSI δεν ειναι για να την συζυτάς για οποιαδήποτε σοβαρή αστροφωτογραφία. Οπότε προχώρα στα 2 ή 3 από τις λύσεις που σκέφτεσαι. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2014 Καλησπέρα. Η λυση 1 μάλλον δεν θα δουλέψει γιατί απλα με το προσοφθαλμιο δεν θα φαίνεται ο στοχος μεσα απο την πολη (μιλησες για ταρατσα και λογικά θα φωτογραφιζεις απο πολη)αφου έχεις την mirrorless δουλεψε την με εναν μειωτη και για οδηγηση θα ελεγα την λυση του ερευνητη γιατι θα σου βγει πιο φθηνα και γιατι δουλεύει και σε αυτες τις εστιακες.Καλη συνέχεια σε οτι αποφασισεις
achille66 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2014 ευχαριστω για τα σχολια σας.ναι η ταρατσα ειναι στο κεντρο της αθηνας, οποτε η φωτορυπανση ειναι μεγαλητελικα προχωρησα στην παραγελλια του καινουργιου celestron off axis guider και ενος ανταπτορα για την sony nex 5n.η dsi2 παει για οδηγητική.χθες προσπαθησα να βγαλω τον δια και τα καταφερα (με reducer 0,63 και πολυ καλο κεντραρισμα στο καδρο)ομως οταν εβγαλα τον reducer δεν εκανα ουτε focus, που να βρω τον δια.θα δοκιμασω παλι σημερα με στοχο το m42 επαιξα πολυ με το pemrpo (καλο προγραμματακι απο οτι δειχνει) για να φτιαξω την πολικη ευθυγραμμιση οσο μπορω και να βρω το pe error.to PE βγηκε 14arc sec... νομιζω οτι ειναι σχετικα καλο νουμερο..σκεφτομαι να βαλω μπροστα την βελτιωση του αγγελου κεχαγια για την eq6.θελει σκεψη αλλα αξιζει τον κοπο.ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα