GLOUKOS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2014 Καλημέρα συναστρόφιλοι. Ήθελα πραγματικά πολύ να σχολιάσω την έκπληξη που με περίμενε προς τα τέλη της προηγούμενης Άνοιξης! Στη Δραπετσώνα οπού μένω, η Γαλάξια οδός εμφανιζόταν κάθε νύχτα, όλο το καλοκαίρι, κάτι που δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ! Μακάρι το ίδιο να συμβεί και φέτος, αλλά πραγματικά, δεν περίμενα από τα περίχωρα του Πειραιά να διακρίνω αμυδρά πλανητικά στον Αετό, τον Κύκνο και τον Οφιούχο! Χρησιμοποιώ βέβαια μεγάλη διάμετρο, 10 ίντζες dobsonian της Orion. Κάποιος φίλος από Πειραιά είχε ανάλογη εμπειρία??
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2014 Κι εδώ στην Πάτρα ο Γαλαξίας το καλοκαίρι ήταν ορατός αχνά σχεδόν κάθε μέρα (όχι βέβαια από το κέντρο αλλά μέσα στον πυκνό αστικό ιστό). Ο Γαλαξίας όπου είναι πολύ φωτεινός, στην περιοχή του Κύκνου, και όταν είναι ψηλά κοντά στο ζενίθ το καλοκαίρι είναι πολύ πιο εύκολο να φανεί από ότι συχνά πιστεύουμε. Υγρασία, τοπικές συνθήκες και άλλοι παράμετροι πάντα παίζουν ρόλο. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
GLOUKOS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2014 Αδελφέ μου astrovox, το ανέφερα γιατί πολύ απλά, πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τόσο καθαρό και σκοτεινό ουρανό από το σπίτι μου στη Δραπετσώνα, μόλις 2 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Πειραιά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα