dimi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2005 Χαιρετώ όλη την αστρόπαρεα Παρουσιάζω την ταπεινή μου κατασκευή (βρίσκετε βέβαια ακόμα σε πειραματικό στάδιο) το βρίσκω πολλή λειτουργικό, σύντομα θα αρχίσω την κατασκευή με το βολικό κουτί Νο2 SkyWatcher Dob 8\\ Vixen VC200L Celestron SkyMaster 15Χ70EQ6 SkyScan Pro GOTOT.V. Panoptic 19mm, POWERMATE 2,5x, Ø 31,8mmVixen LVW, LANTHANUM 42mm, Ø 50,8mm
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2005 Πρακτικό!! αλλά προτιμώ τα πλαστικά κουτιά... να μου πεις ξύλινο το dob ξύλινο και το κουτι ...
amgamer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2005 μπραβο dimi!πολυ ομορφη κατασκευη..ριξτου κ ενα βαψιματακι σε ασπρο κ θα ναι φινο!... BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2005 Ωραια κατασκευη! αλλά προτιμώ τα πλαστικά κουτιά... Πλαστικο μπλιαχχχχχ η ελλειψη πλαστικου ειναι χαρακτηριστικο ποιοτητος.Μεταλλο και ξυλο rule!Εγω εχω ενα ξυλινο κουτι που καποτε περιειχε ενα μπουκαλι Dimple (το οποιο καταναλωθηκε φυσικα ) για τους 0.96" προσοφθαλμιους του Vixen 80mm f/11.4 Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
maxplanck Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2005 Το πλαστικό αποπνέει τον αέρα της φτήνειας και της προχειρότητας.Δεν πρόκειται όμως ποτέ να σου γρατσουνίσει τους εσώκλειστους προσοφθάλμιους !Το δε βάρος του αμελητέο.
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2005 Ωραία ιδέα! Ίσως κι εγώ φτιάξω ένα για εναπόθεση επιπλέον προσοφθαλμίων πάνω από το ράφι, που πρόσφατα παρουσίασα από τις σελίδες του astrovox. Dimi, θα ήθελα μόνο να ρωτήσω, το συνολικό βάρος (ξύλινο κουτί + προσοφθάλμιοι) μήπως δημιουργεί επιπλέον τριβές και συνακόλουθα δυσκολεύει την κίνηση του dob ως προς τον οριζόντιο άξονα? Φιλικά PapGeo
dimi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2005 Καταρχάς ευχαριστώ για τις καλές σας κριτικές Τώρα όσο για το βάψιμο το έχω αφήσει για τελευταία εργασία, και όπως εξηγώ το κουτί είναι σε πειραματικό στάδιο σίγουρα χρειάζεται ακόμα κάποιες βελτιώσεις. Το βάρος του είναι 600 γραμμάρια γεμάτο, και δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την κίνηση, όλα βαίνουν καλός. Λίγα λόγια Το κουτί σφραγίζει πολλή καλά άρα τα προσοφθάλμια δεν σκονίζονται, μπαίνει και βγαίνει εύκολα από τι βάση του dob συρταρωτά, έχω κολλήσει τα καπάκια από τα προσοφθάλμια στον πάτο του κουτιού και με αυτόν το τρόπο στηρίζονται τέλια το καπάκι όταν είναι κλειστό τα στηρίζει στο Πάνο μέρος, και κάτω να πέσει το κουτί τα προσοφθάλμια δεν θα πάθουν απολύτως τίποτα. SkyWatcher Dob 8\\ Vixen VC200L Celestron SkyMaster 15Χ70EQ6 SkyScan Pro GOTOT.V. Panoptic 19mm, POWERMATE 2,5x, Ø 31,8mmVixen LVW, LANTHANUM 42mm, Ø 50,8mm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα