Καραμπούλας Ηλίας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2014 Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα για ανάγνωση,ξεκινώντας από τις απαρχές του σύμπαντος έως το τέλος( το άπιαστο μέλλον.Νομίζω πως τα τρομακτικά χρονικά περιθώρια που περιγράφονται εξάπτουν "άγρια και προκλητικά" την ανθρώπινη νόηση και συνείδηση.http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_far_future Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.Carl Sagan
GLOUKOS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2014 Φίλε Ηλία, πολύ ωραία ''ανακάλυψη'', ευχαριστούμε!
Καραμπούλας Ηλίας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2014 Τίποτα φίλε GLOUKOS! Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.Carl Sagan
Καραμπούλας Ηλίας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2014 Καλησπέρα.Στο σύνδεσμο που είχα δημοσιεύσει παραπάνω αναφέρει την εμφάνιση μιας νοημοσύνης Μπολτσμαν (Boltzman brain) η οποία με θεωρητικούς υπολογισμούς,μπορεί να εμφανιστεί σε χρόνο 10^50 χρόνια από τώρα.Επειδ'η δεν έχω ιδέα τι είναι αυτή η οντότητα,μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με απλό τρόπο τι μπορεί είναι αυτή η νοημοσύνη?Ευχαριστώ Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.Carl Sagan
Vensius Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2014 Είναι ένας δείκτης χάους. Δες το ως εξής. Αν το σύμπαν είναι αρκετά μεγάλο, τότε από τύχη και μόνο, σε ένα κυβικό μέτρο χώρου, τα σωματίδια θα πάρουν τέτοιες κβαντικές καταστάσεις που θα δημιουργήσουν από τύχη και μόνο μια νοημοσύνη. Αν το σύμπαν ήταν μικρό και σε θερμοδυναμική ισορροπία, τότε αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει. Αν ξέρεις αγγλικά μπορείς να δεις και κάποια βίντεο στο youtube που εξηγούν τέτοια παράδοξα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα