kdritsas1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 Καλησπέρα σε όλους.Έχω ένα Nexstar 5SE το οποίο το έχω συνδέσει με τον φορητό υπολογιστή μου (win 7) και από εκεί μέσω του προγράμματος Sky Tools 3, διαχειρίζομαι το τηλεσκόπιο μου.Επειδή ο υπολογιστής μου πνέει τα λοίσθια, σκέφτομαι να αγοράσω έναν καινούργιο με win 8.1. Επισκέφτηκα την τοποθεσία της ASCOM και είδα ότι διαθέτει drivers μόνο για τα win 7 και win XP.Και επειδή δεν θέλω να μπλέξω, μπορεί κάποιος να μου πει αν θα μπορέσω να χειριστώ τον τηλεσκόπιο μέσα από τα win 8.1 ή να καταφύγω στη αγορά καινούργιου υπολογιστή με win 7; Ευχαριστώ Κυριάκος Δρίτσας
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 Κανονικά λειτουργεί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εκτος βέβαια απο την έλλειψη του Start Menu και την προσθήκη του άθλιου retro, φυσικά όλα διορθώνονται με το Start8 της Stardock(άσχετο με Ascom αλλά θα καταλάβεις όταν μπεις στα Windows ) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 Σε 8 οπως λέει και ο bill ολα είναι καλά. Την 8.1 δεν την κατεβασα την αποφευγω Γνωμη μου αν έχεις αποκλειστικά για αστροφωτογραφία βαλε και xp . Αν το χρησιμοποιεις γενικα παρε τουλάχιστον με 8αρια( και 8.1 να ειναι σιγουρα θα γυρναει σε 8 αν δεις τα ζορια )
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 Τα 8 είναι μούφα και όποιος τα έχει καλό είναι να τα αναβαθμίσει αμέσως σε 8.1 τα οποία διορθώνουν αρκετά προβλήματα, τα 8 όλη την ώρα κρεμάνε και είναι ασταθή, με άλλα λόγια απο θέμα σταθερότητας τα 8 είναι σαν τα Vista ενώ τα 8.1 σαν τα 7. XP μην βάλεις δεν έχουν την υποστήριξη που είχαν, αν θες μείνε με τα 7αρια. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 Κανονικά λειτουργεί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εκτος βέβαια απο την έλλειψη του Start Menu και την προσθήκη του άθλιου retro, φυσικά όλα διορθώνονται με το Start8 της Stardock(άσχετο με Ascom αλλά θα καταλάβεις όταν μπεις στα Windows ) To Start8 είναι επί πληρωμή, αστείο ποσό 5 δολλάρια αλλά υπάρχει και το δωρεάν και άριστο εξίσου Classic Shell http://www.classicshell.net/ Απλώς θα ήθελα να πω πως, μην βιάζεστε να κρίνετε τα 8.1 αλλά και τα 8 έτσι απλά. Βασίλη, η αντιστοιχία που θέτεις και ότι τα 8 μοιάζουν με Vista και τα 8.1 με τα 7, είναι τουλάχιστον ατυχής. Κάθε μέρα στήνω λόγω της δουλειάς, όλα τα λειτουργικά αυτά σε εταιρείες, workstations και σε αρκετά ζόρικα περιβάλλοντα, με απαιτήσεις. Τα 8 σαν λειτουργικό (και φυσικά ΚΑΙ τα 8.1 ακόμη περισσότερο), συμπεριφέρονται άψογα και δεν είναι σωστό να τα κρίνουμε από την προσωπική μας εμπειρία σε 1 - 2 υπολογιστές μόνο..επειδή δουλεύω καθημερινά 11ωρα στην Πληροφορική, σε διαβεβαιώνω πως δεν είναι έτσι. Μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα με drivers ή κάποιο λογισμικό ;;; To περιβάλλον metro παρακάμπτεται με τα προαναφερθέντα προγράμματα όπως πολύ σωστά έγραψες και για τον περισσότερο κόσμο χρειάζεται να γίνει αυτό, οι παλιές συνήθειες δεν αλλάζουν εύκολα. Αν χρησιμοποιήσεις όμως ultrabook τελευταίας γενιάς με touch οθόνη, ssd και δεις πόσο καλά παίζουν μπορεί να αναθεωρήσεις ακόμη και για το metro! Έπειτα οι αλλαγές και βελτιώσεις που έχουν επιφέρει στο κομμάτι του storage και τους ssd δίσκους είναι υποδειγματική και πολύ ανώτερη των 7! Για να μην μιλήσω για τον χρόνο εκκίνησης που είναι κλάσεις ανώτερος. Κλείνοντας, δεν πιστεύω πως ένας υπερσύγχρονος υπολογιστής αξιοποιεί καλύτερα το φρέσκο hardware του 2014 με παλαιότερα Windows από τα 8.1. Λέω 8.1 γιατί έτσι και αλλιώς όλοι με τα 8 πηγαίνουν σε 8.1 κάποια στιγμή, αξίζει τον μικρό κόπο που απαιτείται. Για την ιστορία να πω, πως σε υπολογιστή laptop Lenovo Thinkpad X61 του 2008 με μόλις 2GB RAM που έτρεχε από την μάνα του XP Tablet PC edition και με γραφίδα σαν στυλό, με τα XP πήγαινε απλώς ικανοποιητικά. Όταν του έβαλα 8.1 Enterprise edition...ΠΕ-ΤΑ-ΕΙ και δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω ύστερα από 2 μήνες χρήσης...αναγνώρισε τα πάντα, γραφίδες, αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος μόνο του, χωρίς να ψάχνω για drivers από Lenovo και το πόσο γρήγορα ξεκινάει δεν περιγράφεται ( και χωρίς ssd!) Φίλε μου πιστεύω πως είναι ζήτημα χρόνου να βγουν drivers για 8.1 από την Ascom, μπορεί όμως να παίζουν και οι drivers των 7!! Δοκίμασέ το...εκτός αν η εταιρεία δεν σκοπεύει να εκδόσει για 8.1, στείλε ένα mail να ρωτήσεις αυτό και μήπως και με των 7 τους οδηγούς, κάνεις δουλειά. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2014 Τάσο δουλευω σε 12-13 υπολογιστές καθε μέρα και σε όλους με τα Win8.0 είχα προβλήματα αστάθειας όπως ακριβως με τα Vista όταν πρωτοβγήκαν, σε αντίθεση τα Win8.1 έλεισαν όλα τα προβλήματα και είναι τόσο σταθερά όπως ήταν τα Win7 όπου δεν κρεμούσαν ποτε, για τα υπόλοιπα συμφωνω αλλά οι συνήθιες δεν αλλάζουν και όταν δουλειες σε υπολογιστή με 10 οθόνες τα metro είναι απλά ένα σοβαρο πρόβλημα. Κατα άλλα το Ascom δουλευει ρολόι στα 8.1 και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα το δουλευω απο όταν βγήκαν (γενικά ότι παίζει σε 7 παίζει και σε 8.1) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
kdritsas1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2014 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια σας. Τα σχόλια σας ήταν κατατοπιστικά και πραγματικά με βοήθησαν πολύ. Κυριάκος Δρίτσας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα