Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Όπως λέει και το θέμα ,έχω ένα πρόβλημα με τον συγκεκριμένο φακό.Βασικά είναι ενός φίλου και μου τον έχει δώσει να τον δοκιμάσω.Το προβλημα μου είναι το εξής : δεν μπορώ να εστιάσω μακριά. Συγκεκριμένα ο δακτύλιος της εστίασης σταματάει μεταξύ 50 και απείρου. Πιο πέρα δεν παει με τίποτα . Όταν προσπαθώ να εστιάσω δεν ακούω κάτι ανησυχητικό μέσα στον φακό.Ειναι γενικά σε καλή κατάσταση και τα οπτικά του δεν έχουν γρατζουνιές.

Είναι γενικό το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο φακό ή κάτι στο εσωτερικό του έχει παραδώσει το πνεύμα? Μπορεί να φτιαχτεί ή δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ ?

Επιπλέον πληροφορίες : τον φακό τον συνδέω στην canon 600D μέσω T-ring της vixen. Είναι το Μ42χ0,75 αλλά διάβασα ότι οι ρωσικοί φακοί θέλουν σπείρωμα M42x1 με αποτέλεσμα να μην βιδώνει μέχρι μέσα. Μπορει να έχω πρόβλημα και απο εκεί με την εστίαση ?

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη :)

" Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα Αγγελε.

Ενας λογος που ο φακος δεν σου δουλεύει ειναι το Τ ring.

Για να δουλεψει πρεπει να παρεις έναν ανταπτορα M42 to eos.

Για παραδειγμα σαν αυτους στη σελιδα παρακάτω

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1311.R3.TR5.TRC1.A0.H0.Xm42+toeos&_nkw=m42+to+eos+adapter&_sacat=0&_from=R40

Αν και παλι δεν δουλεύει τοτε θελει μαστορα.

Δημοσιεύτηκε

Αν δεν πηγαίνει το σημείο εστίασης στο άπειρο τότε κάτι έχει χαλάσει εσωτερικά. Δώσε τον σε κάποιον ειδικό τεχνίτη να δει αν φτιάχνεται μην τον ζορίσεις γιατί μπορεί να έχει στραβοπιάσει καποιο σπείρωμα και να τον χαλάσεις τελείως.

Για το T-ring όπως σωστά σου είπαν ειναι για άλλη δουλειά χρειάζεσαι adapter M42--->Canon EOS.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!

Ιδιαίτερα για τον αντάπτορα που πίστευα ότι το Τ2 είναι το ίδιο με το Μ42... ](*,)

Δημοσιεύτηκε
Eγώ για τον ίδιο φακό έχω πάρει αντάπτορα από Μ42x0.75 σε Μ42x1 (για χρήση με CCD). Ναι μεν παίρνει με λίγο ζόρι μια δυο στροφές και με το διαφορετικό βήμα αλλά είναι θέμα χρόνου να χαλάσουν τα σπειρώματα. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις κάποιες ροδέλες ώστε να περιορίσεις το μήκος του σπειρώματος έως εκεί που θα αρχίσει να "αντιστέκεται". Τέλος πάντων, όντως πρέπει να πάρεις έναν προσαρμογέα EOS σε M42 (πάμφθηνοι στο ebay αλλά όχι και πολύ καλής ποιότητας). Για CCD η "σωστή" λύση είναι ο προσαρμογέας Μ42x0.75 σε Μ42x1 εφόσον έχεις περιθώριο στην εστίαση τα μερικά χιλιοστά που προσθέτει στην οπτική διαδρομή.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ Ανδρέα !

Και εγώ τα σπειρώματα φοβήθηκα να μην τα τσακίσω και εκεί άρχισα να αναρωτιέμαι αν όντως είχα τον σωστό αντάπτορα.Αν προσθέσεις και το βάρος του φακού δεν φαντάζομαι ότι θέλει και πολύ για να γίνει η ζημιά.

Έχω πολλά καρβέλια ( ή λαγάνες λόγω των ημερών ) να φάω μέχρι να φτάσω σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο γνώσης εξοπλισμού :)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης