βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2014 Αυτές τις ημέρες βρίσκομαι στο Potsdam για βρήκα αφορμή να επισκευθώ τα διάφορα αστεροσκοπεία του! Έχω έναν Γερμανό φίλο ο οποίος με ξενάγησε στο Wissenschaftspark Albert Einstein http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein_Science_Park Εκεί είναι ο Ηλιακός πύργος Albert Einstein http://en.wikipedia.org/wiki/Einstein_Tower Το μεγάλο διοπτρικό( to 6° μεγαλύτερο στοκ κόσμο) http://en.wikipedia.org/wiki/Great_refractor και τουλάχιστον άλλα 4-5 διάσπαρτα αστεροσκοπεία. Στάθηκα τυχερός,γιατί ο φίλος μου έχει πρόσβαση σε χώρους που δεν είναι ανοικτοι για επισκπέτες Οπότε μπήκα μέσα στον Ηλιακό πύργο Albert Einstein,κάτι που δε περίμενα, και στη συνέχεια με πήγε στο Αστρονομικό Ιντιτούτο του Potsdam όπου και δουλεύει. Εκεί υπάρχουν άλλα 4-5 διάσπαρτα αστεροσκοπεία. Ό,τι είδα σήμερα συνδέεται με φασματογράφους κι αυτό το έκανε τη βόλτα μου ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2014 Ηλιακός πύργος Albert Einstein Στην είσοδο! Εδώ είμαι στη οροφή.Το φως ανακλάται σε ένα κάτοπτρο το οποίο δε φαίνεται στη φωτό.Στη συνέχεια το φως κατευθύνεται κάτω στο υπόγειο του κτηρίου! Οι καρέκλες που βλέπετε βρίσκονται στο ισόγειο. Σε αυτές καθόταν και ο ίδιος ο Einstein! Το δεύτερο κάτοπτρο το οποίο λαμβάνει το φως που έστειλε το προηγούμενο κάτοπτρο από την οροφή! Τελικά το φως καταλήγει σε έναν πολύ μεγάλο φασματογράφο! Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2014 To μεγάλο διοπτρικό Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2014 Αστρονομικό Ιντιτούτο του Potsdam 10k Χ10k pixels Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Κι εδώ είναι ένας φασματογράφος ο οποίος είναι ένα ολόκληρο δωμάτιο, στο οποίο ελέγχεται η θερμοκρασία και η πίεση Η δοκιμάστική κάμερα που χρησιμοποιούν είναι μια Moravian G2-4000 Όταν το μεταφέρουν από το Potsdam στην Αριζόνα θα μεταφέρουν και τα τοιχώματα του δωματίου! http://www.aip.de/en/research/facilities/pepsi/ Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Αλέξανδρε ευχαριστούμε για τα όσα μας παρουσιάζεις και μας ταξιδεύεις. Κατανοώ αυτό που αναφέρεις σχετικά με το ότι νοιώθεις τυχερός που επισκέπτεσαι τέτοιους χώρους. Στον πύργο του Einstein όμως δεν κατάλαβα ακριβώς, δεν επιτρέπεται η είσοδος; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω, στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται το σχέδιο του πύργου και αν διακρίνω καλά αυτό είναι η πορεία του φωτός μέχρι τον φασματογράφο; Μήπως έχεις συμπτωματικά κάποια καθαρότερη φωτογραφία του σχεδίου αυτού; Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Γειά σου Κωνσταντίνε Η είσοδος στον πύργο δεν επιτρέπεταιγιατί στον πύργο γίνεται ακόμη έρευνα οπότε δεν είναι εκθεσιακός χώρος.Δυστυχώς οι φωτό. μπήκαν ανάποδα σε σχέση με τη σειρά που τις έβαλα. Ένα σχέδιο είναι εδώ. http://img.springerimages.com/Images/Springer/PUB=Springer_Netherlands-Dordrecht/JOU=10686/VOL=2009.25/ISU=1-3/ART=2009_9173/MediaObjects/WATER_10686_2009_9173_Fig5_HTML.jpg Στην εικόνα 7161 είμαι πάνω στην οροφή. Το Ηλιακό φως ''χτυπάει'' στο κάτοπτρο αριστερά(το οποίο ακολουθεί τον Ήλιο) και στη συνέχεια στο κάτοπτρο δεξιά,το οποίο δε φαίνεται πολύ στη φωτό.Στη συνέχεια κατευθύνεται προς τα κάτω και φτάνει στο κάτοπτρο που φαίνεται στην 7165.Κι από εκεί φτάνει στον φασματογράφο. Αυτό είναι το κάτοπτρο που ακολουθεί τον Ήλιο. Το Potsdam αυτές τις μέρες έχει καλό καιρό και ο ουρανός στα περίχωρα είναι καλός!Αυτή τη στιγμή χαζεύω τον Δία και τη Σελήνη από το παράθυρο μου Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Όπως βλέπουμε αυτή τη φωτογραφία το τελευταίο κάτοπτρο του ηλιοστάτη βρίσκεται στα δεξιά μας.Άρα αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο υπόγειο του πύργου. Ο φασματογράφος(δυστυχώς εκεί δεν είχαμε πρόσβαση) βρίσκεται πίσω από τον τοίχο( το παράθυρο στον τοίχο ανοίγει). Αυτό που βλέπουμε σε αυτή τη φωτογραφία είναι μια οπτική τράπεζα.Δηλαδή μπορείς να βάλεις διάφορα οπτικά στοιχεία(π.χ. πολωτές ή φίλτρα) από τα οποία το φως περνάει πριν φτάσει στον φασματογράφο. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2014 Τώρα κατάλαβα ακριβώς την διαδρομή του φωτός μέσα στον πύργο. Σε ευχαριστώ. Παρεμπίπτοντος η αρχιτεκτονική του μου αρέσει πολύ, μάλιστα μου θυμίζει κάπως Gaudí. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2014 Παρακαλώ Άκουσα κι από άλλους ότι η αρχιτεκτονική του είναι ενδιαφέρουσα.Εγώ πάλι ακόμη τον ηλιστάτη σκέφτομαι.... Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2014 Παρεμπίπτοντος η αρχιτεκτονική του μου αρέσει πολύ, μάλιστα μου θυμίζει κάπως Gaudí. Τότε ελπίζω να σου αρέσει κι αυτή η φωτογραφία Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2014 Αλέξανδρε εξαιρετικά αναλυτική η φωτογραφική περιήγηση. Ειναι σαν να μας πήρες μαζί σου στο ταξίδι σου. Σ ευχαριστουμε και καλή συνέχεια. Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2014 Ευχαρίστηση μου Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2014 Παρεμπίπτοντος η αρχιτεκτονική του μου αρέσει πολύ, μάλιστα μου θυμίζει κάπως Gaudí. Τότε ελπίζω να σου αρέσει κι αυτή η φωτογραφία Ναι υπέροχη! Ευχαριστούμε και πάλι Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2014 Παρακαλώ Να προσθέσω ότι αν κάποιος βρεθεί στη περιοχή του Βερολίνου αξίζει να αφιερώσει 1-2 μέρες και στο Potsdam. Έχει ωραία πράγματα να δεις. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
vtsamis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2014 Μπράβο Αλέξανδρε, πολύ χαίρομαι που είχες αυτήν την εμπειρία.Ωραίες εγκαταστάσεις, ε; Πριν λίγα χρόνια είχαμε επισκεφτεί κι εμείς την περιοχή.Καλή συνέχεια! Βαγγέλης https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2014 Ωραίες εγκαταστάσεις και σε ωραία μέρη Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα