Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2014 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19406 Καλησπερα ειμαι μαθητης την α λυκειου αν οντως στεκει αυτη η θεωρια ακουστε την δικια μου οσο βλακεια και να ειναι, απλα ο συνειρμος μου ηρθε τωρα.Διαβαζοντας αρκετα καποια απο τα σχολια που αφορουσαν αυτην την θεωρια καποιος μιλησε για το οτι προκειται για ενα παιχνιδι και εμεις ειμαστε οι παιχτες οπως το γνωστο παιχνιδι Sims, αν οντως ισχυει κατι τετοιο γιατι καθομαστε και ασχολούμαστε με ΟΟΟΛΕΣ αυτες τις θεωριες αφου ειναι ολα ενα πολυ καλοστημενο παιχνιδι? προσπαθουμε να εξελιχθουμε να βρουμε ολα τα μυστικα και στο τελος εαν υπαρχει ο πραγματικος "παιχτης" του παιχνιδια απλα θα πει κατσε λιγο, το παιχνιδι δεν εχιε ουσια πια βαρεθηκα! NEW GAME ισως το περιβαλλον ΣΥΜΠΑΝ ειναι ενα διακοσμητικο και η ΓΗ ειναι η βασικη πλατφορμα, και αυτη τη στιγμη που το γραφω αυτο ελπιζω ο διαχειρηστης να μην με διαγραψει απο το παιχνιδι εχω αρχισει και φοβαμαι, δεν ειμαι pshyco αλλα wow ολα βγαζουν νοημα τωρα, επισης ηθελα να συμπληρωσω κατι ακομα, στα online παιχνιδια ο παιχτης πολλες φορες αφηνει κατι να γινεται την ωρα που δεν παιζει και το συστημα ειναι κλειστο καπως ετσι λειτουργεικαι η γη, η αλλιως η θεωρια της ΕΞΕΛΙξΗΣ οταν κατι τελειωνει κατι νεο αρχιζει που το οριζει ο διαχειριστης του παιχνιδιου, ωραια η βλακεια μου αλλα επρεπε να το μοιραστω με καποιον, το σκεφτηκα εντελως αφθορμητα διαβαζοντας αυτο το post που εχω στην αρχη του δικου μου. "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
XB70A Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2014 Επειδη με ενδιαφερουν ΠΟΛΥ οι "βλακειες" σου ...μπορεις να τις βαλεις τουλαχιστον σε μια ταξη ? ... Σε ενδιαφερει το πως λειτουργει το Ολογραφικο Συμπανη, το τι γινεται οταν απομακρυνεσαι απο την οθονη του υπολογιστη ? I''m the least significant timeline of all timelines.Yet ... I''m the only timeline possible to me !
theo7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2014 Το παιχνίδι αυτο είναι προγραμματισμένο για να μην κερδίσουν ποτέ τα πιόνια Φίλε πολυ σωστά αυτά που λες αλλα η θεωρία των πάντων δεν πρόκειται να υπάρξει και να γίνουν προσπάθειες θα καταρηφθουν.Ετσι και αλλιώς δεχόμαστε ως αξιόμα την καθολικοτητα των νομων.Εδω βρήκαν ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός (άσχετα εάν δεν το λένε ) και επιπλέον τα χρόνια των ανθρώπων είναι λίγα
theo7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2014 Και όσο για το ολογραμμικο σύμπαν 9διαστασεις με 9 διαστάσεις αποδυκνυεις ότι θέλεις άλλη μια θεωρία με λίγη ζωη
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2014 συγγνωμη που τα ειπα χυμα απλα οτι σκεφτομουν ουσιαστικα το εγραφα, α λυκειου παω δεν εχω τις τελειες βασεις ακομα απλα μου περασε απο το μυαλο, οτι αφου ο ανθρωπος αντιλαμωανεται μονο 3 διαστασεις τοτε ισως υπαρχουν οπως και πολλοι αλλοι εχουν πει οντα τα οποια ζουν στο λεγομενο 10διαστατο συμπαν συμφωνα με την μη αποδεδειγμενη θεωρια των χορδων, δεν εχω κατανοησει εντελως ολες αυτες τις θεωριες στο μυαλο μου τις εχω καλα αλλα γενικα το μαθηματικο μου υποβαθρο με σταματα, οπως ελεγα ως διαχειριστες αναφερομουν στα 10διαστατα οντα αν υπαρχουν....που απλα παιζουν μαζι μας....τωρα νταξει πολλοι απο εσας εαν υπαρχουν και καθηγητες εδω θα τα θεωρουν βλακειες αλλα αυτα τα πραγματα πραγματικα με συναρπαζουν γενικα ολη η φιλοσοφια της φυσικης "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
XB70A Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2014 Λοιπον, αν καταλαβα κατι (που νομιζω οτι δεν, αφου δεν τα πιανεις ενα-ενα) ειναι οτι θεωρειςτον νεκρο χρονο καθε παιχνιδιου σε υπολογιστη, πεδιο αυθαιρεσιων καποιων ν-διαστατων οντων. ΑΥΤΟ, οντως δεν αποδεικνυεται, αφου εξ'ορισμου ειμαστε τρισδιαστατα οντα.Ειναι σαν να ρωτας μια τελεια πανω σε μια λευκη κολλα χαρτι "τι παιχνιδια παιζονται πανω και κατω απο την κολλα χαρτι ?" Και αν αυτα επηρεαζουν εμας πανω στην κολλα ... Η τελεια (δηλαδη το τρισδιαστατο ον) αντιλαμβανεται μονο τα του κοσμου της.Με εμμεσο τροπο ΙΣΩΣ να υποψιασθει τι γινεται περα απο τις τρεις διαστασειςΑΛΛΑ χωρις να χει χειροπιαστα στοιχεια. Χωρις αμεσες αποδειξεις και επαληθευσεις. Οσον αφορα το Ολογραφικο συμπαν, ΔΕΝ ειναι αυτο που νομιζεις οτι εξηγει το τι γινεταιοταν γυριζεις την πλατη σου. Το Ολογραφικο Συμπαν (αν αποδειχθει ποτε) υποστηριζειοτι ειμαστε ΙΧΝΗ (προβολες) κβαντικων γεγονοτων που συμβαινουν στην "περιφερεια"του συμπαντος μας. Οπως ειναι η σκια μιας σφαιρας πανω στην επιφανεια του δαπεδου. Εμεις (ανθρωποι, γαλαξιες, υπολογιστες) ειμαστε τρισδιαστατα ιχνη καποιων τετραδιασ-τατων φαινομενων που συμβαινουν .... σε μια υποθετικη χωρικη διασταση στις παρυφεςτου συμπαντος (ψαξε βρες δηλαδη ) Αυτο που IΣΩΣ να εχει σχεση με το τι γινεται οταν γυριζουμε την πλατη ειναι η (επισηςαμφιλεγομενη) υποθεση της Κβαντικης Υπερθεσης. Για την ακριβεια η καταρρευση αυτης.Εφοσον δεν παρατηρω ενα τραπουλοχαρτο αυτο ενδεχεται να ισορροπει ΑΙΩΝΙΩΣ στηνκοψη του. Ξερω αν εχει πεσει ? ΟΧΙ .... αρα μπορω να υποθεσω "παπαδες". Αρα το ιδιο δεν μπορω να ξερω για το τι γινεται μεσα στα ηλεκτρικα κυκλωματατου υπολογιστη (και των παιχνιδιων). ΟΜΩΣ ..... κανεις πολυ δυσκολη την ζωη οποιου θελει να σε βοηθησει γιατι δεν βαζειςτις σκεψεις σου σε μια σειρα. Πρωτα εκεινη η ιδεα, μετα η αλλη και μετα η μεθεπομενη.Πιανε ΜΙΑ σκεψη την φορα .... σε παρακαλω ! I''m the least significant timeline of all timelines.Yet ... I''m the only timeline possible to me !
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2014 Εχεις δικιο ειστε φυσικος εχετε καλες γνωσεις! λοιπον αυτο που λετε ειναι σαν το πειραμα με την γατα του σρεντινγκερ δεν ξερεις αμα η γατα ειναι δηλαδη νεκρη η ζωντανη αυτο που με μπερδευει ειναι αυτη η θεωρια που τελικα ειχα καταλαβει λαθος πως γινεται δηλαδη να ειμαι ουσιαστικα μια προβολη, ενα ολογραμμα, θα μπορουσατε να μου το εξηγησετε λιγο? ευχαριστω για τον κοπο σας "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
XB70A Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2014 Κωστα ΔΕΝ ειμαι φυσικος (γραφιστας ειμαι) και ενδεχεται να κανω λαθος. To πειραμα της γατας του Schroendinger διατηρει αυτην την υπερθεση ΔΥΟ γεγονοτων, ενα οπου η γατα ειναι νεκρη και ενα οπου η γατα ειναι ζωντανη, ΧΩΡΙΣ να δειχνει ναπροτιμα κανενα απο τα δυο. Ομως, αυτο που αλλαζει τα παντα ειναι η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Απο την στιγμη που θα υπαρξει παρατηρητης, η γατα πρεπει να ειναι ενα απο τα δυο, ειτε ζωντανη ειτε νεκρη. ΔΕΝ μπορει να ειναι και τα δυο. Το ιδιο και η εκβαση του παιχνιδιου στον υπολογιστη σου > οταν ξαναρθεις πισω στην οθονη, η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ σου θα βαλει τα σκορ και τα γεγονοτα ακριβως εκει που τα ειχεςαφησει. Εαν υπαρχει οποιαδηποτε ασαφεια γεγονοτων αυτη ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να συμβαινει σεμια πολυ μικρη κβαντικη κλιμακα (υποατομικη) και ΟΧΙ στην ανθρωπινη κλιμακα (που παρατηρεις τα πραγματα). Παρολα αυτα ΟΥΤΕ εγω ειμαι εντελως σιγουρος για αυτην τηνκλιμακα "ασαφειας", γιατι προσφατα εγινε ενα πειραμα με ενα πολυ πολυ μικρο ελασμα που παρουσιασε ιδιοτητες Κβαντικης Υπερθεσης πολυ κοντα στην δικη μας κλιμακα. Περισσοτερα εδω :http://physicsworld.com/cws/article/news/2010/mar/18/quantum-effect-spotted-in-a-visible-object Οπως και να χει, η Φυση δειχνει να ΕΠΙΛΕΓΕΙ καταστασεις πολυ πριν υπαρξει παρατη-ρητης. Αλλιως θα ζουσαμε σε ενα συμπαν που θα αλλαζε διαρκως τους νομους του,μονο και μονο για να τιμησει την Κβαντικη Υπερθεση .... παντου και παντα.Με την δικη μου (γραφικη) ματια ... δεν συμβαινει κατι τετοιο. Ομως, τα παντα αλλαζουν οσο ξεχειλωνουμε την αντιληψη μας. Μην δενεις σκοινι κορδονι οσα σου γραφω, γιατι πολλοι υποστηριζουν οτι καθε στιγμη που ενα φωτονιο παει δεξια ηαριστερα ... δυο καινουργια συμπαντα γεννιουνται. Και οχι ενα : αυτο που το φωτονιοπηγε δεξια επειδη εμεις το συλλαβαμε να πηγαινει δεξια. Θα υπαρξει και ενα δευτεροπου το φωτονιο πηγε αριστερα. Φαντασου ποσες φορες αλλαξαν κατευθυνση ταφωτονια τα τελευταια 13.7 δισεκατομμυρια χρονια ... και αντιλαμβανεσαι ποσασυμπαντα εχουν προκυψει Το ολογραφικο συμπαν ΔΕΝ το κατεχω σε ολο του το μεγαλειο.Tο μονο που εχω να προσθεσω ειναι οτι η ακρη (περιφερεια) του συμπαντος θεωρειται οτι ειναι μια κυρτη διδιαστατη που ομως, λογω κυρτωσης σε εναν χωρο ν-διαστασεων, προβαλλει τα παντα μεσα στο συμπαν ως τρισδιαστατα. Περιπου οπως τρεις δεσμιδες laser προβαλλουν ενα ολογραμμα χωρις να ειναι οι ιδιες τριδιαστατες. Ευκολα λεγεται, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ αφομοιωνεται και κατανοειται. Ομως, με το να απανταω δυο-τρια θεματα μαζεμενα ... καπου χανω και εγω τηναντιληπτικη μου οξυτητα. ΔΕΝ μου ειναι καθολου ευκολο να παιζω τον τερματο-φυλακα με δυο-τρεις μπαλες, απο δυο-τρεις εξτρεμ, απο δυο-τρεις κατευθυνσεις. I''m the least significant timeline of all timelines.Yet ... I''m the only timeline possible to me !
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Ευχαριστω χρησιμες πληροφοριες, ναι η αληθεια ειναι οτι σε βομβαρδισαμε με ερωτησεις και εγω χαθηκα λιγο οτι νεο εχεις σχετικα με αυτο αφησε με ενημερο ευχαριστω για τον κοπο σου "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
minaskar Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Οπως και να χει, η Φυση δειχνει να ΕΠΙΛΕΓΕΙ καταστασεις πολυ πριν υπαρξει παρατη-ρητης. Αλλιως θα ζουσαμε σε ενα συμπαν που θα αλλαζε διαρκως τους νομους του,μονο και μονο για να τιμησει την Κβαντικη Υπερθεση .... παντου και παντα. Που στηρίζεις αυτή σου την άποψη; I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
XB70A Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Πουθενα Minaskar ! Διαισθηση ειναι. Αν ισχυει η κβαντικη υπερθεση τοτε γιατι να μην ισχυει και στην γεγονοκρατια του παρατηρητη ?Δεδομενα περιστατικα που με οδηγησαν σε δεδομενες αποφασεις (και πορεια ζωης) ΔΕΝ ηταν ποτε μονοσημαντα. Απλα εγω νομιζα οτι ακολουθουσα μια αιτιοκρατια βασισμενη σε μια μονα-δικη γεγονοκρατια ενω "χωριζομουν" σε απειρους XB70A (με τις δικες τους γεγονοκρατιες). Εστω οτι ισχυει ...... που οδηγουμαστε με αυτη την συλλογιστικη ? Αλλα και συμπαντικα να το παρουμε ...καθε φορα που γυριζουμε την πλατη μπορει να μην υπαρχει βαρυτητα γιατι ποτε δενδιαχωριστηκε η βαρυτητα απο τις υπολοιπες τρεις θεμελιωδεις δυναμεις στην φαση τουΠληθωρισμου. Αρα υπαρχει ενα συμπαν χωρις βαρυτητα ακριβως πισω απο την πλατη μας.Η καθε φορα που κουτουλαμε σε ενα τοιχο υπαρχει και μια "version" που περναει ΜΕΣΑ απο αυτον γιατι δεν υφιστανται οι απωσεις μεταξυ των ηλεκτρονιων .... και παει λεγοντας. (παρολα αυτα συνεστησα στον Κωστα να μην παιρνει τοις μετρητοις οσα γραφωπαρα μονο ως αφορμη για δικους του προβληματισμους ... ενθεν κακειθεν !) I''m the least significant timeline of all timelines.Yet ... I''m the only timeline possible to me !
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 επειτα αναφεραμε οτι ειμαστε προβολεις μιας 10διαστατησ "πραγματικοτητας" πριν 15-16 χρονια μπορει να μην υπηρχα καν σαν ιδεα, στο 10διαστατο κοσμο ομως τι παιζοταν υπηρχα η οχι? παλι εμπλεκετε η λεγομενη κβαντικη υπερθεση? διοτι παλι ουσιαστικα μπορει ο 10διαστατος ευατος μου να ειναι 9999 χρονων? "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
XB70A Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Βρε Κωστη μου ΟΛΑ ισχυουν (ακομα και αν δεν ισχυουν) αλλα please ... βαλτα σε μια σειρα.Αλλο πραγμα ο δεκαδιαστατος κοσμος (μαλλον, των χορδων θα εννοεις)και αλλο πραγμα η κβαντικη υπερθεση. Εκεινο το 9999 χρονων .... πως, στο καλο, προεκυψε ? (Σε ζηλευω λιγο ... εχω χασει αυτον τον καλπαζοντα ενθουσιασμο ...οσο και να με κουραζεις δειχνεις οτι κολυμπας μεσα σε ΙΔΕΕΣ !Και αυτο, ΜΟΝΟ καλο μπορει να ειναι .... αλλα οχι για μενα, στα 47 ) I''m the least significant timeline of all timelines.Yet ... I''m the only timeline possible to me !
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 χαχα ναι η αληθεια ειναι οτι σας εω κουρασει λιγο συγγνωμη χαχα ναι εχουν πλεχτει διαφορα πραγματα επιασα το θεμα με το οτι ειμαστε προβολες ενος δεκαδιαστατου κοσμου, πρεπει να γινω λιγο πιο συγκεκριμενος....αυτο με τα 9999 χρονια που ειπα ηταν ενα τυπικο νουμερο ηθελα να πω οτι αφου γεννηθηκα πριν απο 16 χρονια τοτε,αν υπηρχε ενας δεκαδιαστατος κοσμος ενα παραλληλο συμπαν δηλαδη θα υπηρχα εκει? ( τι κανω τετοιες ερωτησεις αφου δεν εχουν απαντηση χαχαχα) ευχαριστω παντως που μπαινεται στον κοπο και απαντατε το εκτιμω ιδιαιτερα δεν μπορω νακανω αλλου τετοιες συζητησεις κανεις απο τους φιλους μου δεν τα καταλαβαινουν αυτα οποτε βγαζω το αχτι μου στο φορουμ "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
nikos_abel Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 (Σε ζηλευω λιγο ... εχω χασει αυτον τον καλπαζοντα ενθουσιασμο ...οσο και να με κουραζεις δειχνεις οτι κολυμπας μεσα σε ΙΔΕΕΣ !Και αυτο, ΜΟΝΟ καλο μπορει να ειναι .... αλλα οχι για μενα, στα 47 ) Πραγματικά, απολαυστικός. Μην ανησυχείς, τα κουλουβάχατα που θεωρούμε ότι τα έχει κάνει,είναι στη πραγματικότητα σκέψεις που στο δικό του μυαλό έχουν συνοχή και νόημα, είτε είναιαπορίες, είτε συμπεράσματα.Πόσο δύσκολο όμως είναι για κάποιον να μπορέσει να τακτοποιήσει και να εκφράσει τις σκέψειςτου, να τις παρουσιάσει όπως τις κατανοεί και να μας τις μεταφέρει αυτούσιες;Δεν έχετε βρεθεί να έχετε στο μυαλό σας μια εκπληκτική ιδέα-αποκάλυψη και μέχρι να τη συνειδητοποιήσετε να χάνεται στο υπερπέραν;Οι λέξεις θέλουν χρόνο για να σχηματιστούν στο μυαλό μας, πόσο μάλιστα για να μεταφραστούνκαι να γραφούν, φευγαλέες εικόνες που δεν εκφράζονται με λόγια και εμπεριέχουν αδιανόητανοήματα. Προχώρα Κωστή, καλά κάνεις και προβληματίζεσαι, αλλά (για να δικαιολογήσω και την ηλικία μου)προσπάθησε λίιιιιιγο να βελτιώσεις την σύνταξή σου και την ορθογραφία σου. Γράψε αυτό που σου έρχεται, όσο χάλια θέλεις, μην το αφήσεις να χαθεί, μετά από λίγη ώρα ήμέρες, ξανακοίτα το και διόρθωσε το, θα δεις ότι η ιδέα σου και η σκέψη σου θα πάρει καλύτερηκαι στιβαρότερη μορφή, όχι για εμάς, αλλά για εσένα.
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 ναι εχετε δικιο γενικα ολα αυτα με συναρπαζουν ξεκηνησα να ασχολουμε με αυτον τον τομεα πριν απο περιπου 3 εβδομαδες πριν τοσο καιρο ημουν απλα ενα καο μαθητης που καιγοταν στο PC αλλα σκεφτηκα να το αλλαξω αυτο και να προχωρησω με τη φυσικη και την αστροφυσικη και να παω σε διαγωνισμους το μονο που απλα με αποθαρρυνει και με νευριαζει αφανταστα ειναι οτι υπαρχουν παιδια με υψηλο IQ και λογικα συνεχεια αυτα διακρινονται δεν μπορειται να φανταστειαι ποσο σπαστικο ειναι να προσπαθησω να συναγωνιστο αυτα τα παιδια που εχουν βγαλει ολη την υλη του λυκειου σε μια ταξη,,,αλλα μεχρι το καλοκαιρι ελπιζω να το καταφερω...γενικα μου αρεσει που βρηκα εναν τετοιο φορουμ και μπορω να μοιραζομαι τις σκεψεις μου!!! ευχαριστω για την κατανοηση και συγγνωμη που σας μπερδεψα με τις ασυναρτησιες χαχα "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
XB70A Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Μην ζητας τοσες πολλες συγνωμες.Με τις απειρες συγνωμες δεν τιθασευεις τον ορυμαγδο των σκεψεων σου.Δεν ζητας συγνωμη απο εμας, ζητας συγνωμη απο το κουτρουβαλητο μεσα σου.Προς το παρον .... θα το ανεχτεις αυτο το δημιουργικο brain-storming. Παει με τις ορμονες σου. Το IQ δεν ειναι κατι που μετριεται τοσο ευκολα.Εκτος βεβαια απο τις Πανελαδικες, που απαιτει συγκριμενες οξυτητες καιαπομνημονευσεις. Η ευφυια δεν αρχιζει και τελειωνει στην απομνημονευση.Τωρα θα πεσουν να με φανε ... αλλα ... μαθημενα τα χιονια στα βουνα.Στα 47, οι περισσοτεροι καλοι μαθητες (της δικης μου γενιας) κατεληξαντραπεζιτικοι υπαλληλοι, δημοσιοι υπαλληλοι ...... να μην το παω παραπερα. Το θεμα, Κωστη, ειναι αυτη η δημιουργικη ενασχοληση που σε "επιασε" τωρανα ΜΗΝ σ'αφησει ποτε. Ουτε μετα απο 5 χρονια, ουτε μετα απο 25 χρονια.Να ειναι ενας διαρκης ερωτας (μανιασμενος ερωτας) για ερευνα και γνωση.Για σενα ειναι αυτονοητο αυτο ΤΩΡΑ. Πιστεψε με, σε μερικα χρονια δεν θα ναι. Γιαυτο επιμενω να επιμεριζεις (σιγα-σιγα) τις σκεψεις σου.Γιατι ο επιμερισμος (που αυτη την στιγμη φανταζει αδιανοητος σε σενα)θα σου δωσει την υπομονη και δυναμη (και ευκολια) να εμβαθυνεις εκειπου θα αποκομισεις ... πραγματικη πνευματικη ηδονη. Ειδες τι πνευματικηηδονη ειναι να ακουμπα η αντιληψη σου την πιθανοτητα να υπαρχουνΠΑΝΩ απο τρεις (η τεσσερεις) διαστασεις ? Ξερεις ποσες τετοιες ηδονεςσε περιμενουν ακομα ? Τωρα ΟΜΩΣ δεν σημαδευεις μια ηδονη (μπεκατσα) την φορα, βαρας οπου να ναι και ολο καποια ατυχη μπεκατσα (ηδονη) θα περνα.Δεν δουλευει ετσι το πραγμα .... και θα ξεφουσκωσει και πολυ συντομα.Για να μην φανταζω ξερολας ... στην ηλικια σου, η μονη μαθηση μου ηταντα Star Trek και Star Wars !!!! Σιγουρα εισαι σε συναρπαστικοτερη τροχιαγνωστικων εξελιξεων απ την δικη μου. Εγω αργησα αδιανοητα πολυ. Εσυ εχεις την δυνατοτητα να παιζεις με την θεωρια των Χορδων οταν εγω εφτανα στην ηλικια που το βιντεο ειχε λιωσει τις κασεττες των ST και SW ... Σιγα-σιγα Κωστη .... ολα θα γινουν ! I''m the least significant timeline of all timelines.Yet ... I''m the only timeline possible to me !
minaskar Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Πουθενα Minaskar ! Διαισθηση ειναι. Αν ισχυει η κβαντικη υπερθεση τοτε γιατι να μην ισχυει και στην γεγονοκρατια του παρατηρητη ? Τι ακριβώς εννοείς με αυτό, αν μπορείς να μου εξηγήσεις για να καταλάβω τον συλλογισμό σου. Φιλικά,Μηνάς I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
XB70A Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Μα εγραψα ... Βλεπω ενα αυτοκινητο να ρχεται, και αποφασιζω να διασχισω τον δρομο !!!Κλεινω τα ματια μου (για να μην παρατηρω το γεγονος) οποτε αυτοματαεφοσον δεν υπαρχει παρατηρητης (που να βλεπει, ακουει η αισθανεται τονερχομο του αυτοκινητου) ΔΕΝ υπαρχει και αυτοκινητο. Μεταπηδω, με τροπομαγικο, στον "παραλληλο" εαυτο μου που βρισκεται σε μια εναλλακτικη αλλυσιδα γεγονοτων οπου το αυτοκινητο δεν εχει ακομα ανακαλυφθει. Τι κριτηρια αποφασεων να στηριξω πανω σε μια τετοια "διαπλοκη" γεγονοτων ?Να διασχισω τελικα τον δρομο ? (με ανοιχτα η κλειστα ματια ) ... Τι να κανω ? I''m the least significant timeline of all timelines.Yet ... I''m the only timeline possible to me !
minaskar Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Η μέτρηση/παρατήρηση στην φυσική δεν έχει να κάνει με τις αισθήσεις μας με αυτόν τον τρόπο. Προφανώς και η κβαντικές αρχές δεν μπορούν να εφαρμοσθούν σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 minaskar απ οτι καταλαβα ειναι απλο αυτο που λεει αι εχει δικιο νομιζω σχετιζεται με την εκδοχη των παραλληλων συμπαντων, παλι το πειραμα με τη γατα του σρεντινγκερ εχιε βασιζεται και αυτο που ειπε αμα δεν υπαρχει παρατηρητης τοτε ουσιαστικα μπορεις να μεταφερθεις με καποιο τροπο μαγικο οπως λεει και ο φιλος σε ενα κοσμο δεν θα το πω σε μια εποχη οπου τα αυτοκινητα δεν ειχα ανακαλυφθει και σαν μαγγας περνας το δρομο, ετσι το φανταζομαι "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
nikos_abel Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Η μέτρηση/παρατήρηση στην φυσική δεν έχει να κάνει με τις αισθήσεις μας με αυτόν τον τρόπο. Προφανώς και η κβαντικές αρχές δεν μπορούν να εφαρμοσθούν σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Πιθανόν να μπορούν, απλά πάρα πολύ σπάνια (π.χ. θαύμα! δεν με πάτησε ενώ εχόταν κατά πάνω μου!!! )
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 και κατι ακομα γενικα θα ηθελα να προχωρησω την υλη του λευκειου να την τελειωσω αν παω και σε διαγωνισμους επειδη μ αρεσει αυτο που κανω παραλληλα και την υλη των μαθηματικων, το θεμα ειναι οτι οοοολοι οι καθηγητες πανε με βαση τις εξετασεις μην κανουμε αυτο το κεφαλαιο ειναι εξω, οχι αυτη η ασκηση ειναι δυσκολη δεν προκειται ποτε να πεσει, αυτη η αποδειξη ειναι εκτος υλης και ολαα αυτα τα σπαστικα οκ θα τα διαβασω και μονος μου αλλα αν εχεις καποιον αν στα εξηγησει ειναι καλυτερα,, εχω μιλησει με τους γονεις μου και τους ειπα οτι θα ηθελα να κανω ιδιαιτερο στα μαθηματικα και στη φυσικη του χρονου και απο το καλοκαιρι 1-2 ωριτσες τη μερα ετσι γιατι το γουσταρω αλλα το θεμα ειναι οτι μετα μπορει να ειναι προσβολη για το φροντιστηριο δευτερον δεν υπαρχουν καθηγητες που να το γουσταρουν να σε προχωρησουν σε υλη περα απο της ταξης και τριτον τα λεφτα ειναι παααρα πολλα αμα παιρνει ο αλλος 15 ευρω την ωρα για παραδειγμα γ****** Ελλαδα μπραβο "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
minaskar Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Η μέτρηση είναι αυστηρά ορισμένο φαινόμενο, δεν μπορείς να μιλάς για μέτρηση ενός αυτοκινήτου σε ένα περιβάλλον όπως ενας δρόμος. Οταν αναφερόμαστε σε μέτρηση εννοούμε μέτρηση θεσης ή ορμής κάποιου υποατομικού σωματιδίου απομονωμένου απο το περιβάλλον του. Η μέτρηση ειναι αυτή που θα προκαλέσει την αποσυνοχή της κυματοσυναρτησης του και το σωματίδιο θα βρεθεί σε μια απο τις πιθανές καταστάσεις. Όλα τα άλλα είναι φιλοσοφίες και ιστορίες για αγρίους. I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2014 και κατι ακομα γενικα θα ηθελα να προχωρησω την υλη του λυκειου να την τελειωσω αν παω και σε διαγωνισμους επειδη μ αρεσει αυτο που κανω παραλληλα και την υλη των μαθηματικων, το θεμα ειναι οτι οοοολοι οι καθηγητες πανε με βαση τις εξετασεις μην κανουμε αυτο το κεφαλαιο ειναι εξω, οχι αυτη η ασκηση ειναι δυσκολη δεν προκειται ποτε να πεσει, αυτη η αποδειξη ειναι εκτος υλης και ολαα αυτα τα σπαστικα οκ θα τα διαβασω και μονος μου αλλα αν εχεις καποιον αν στα εξηγησει ειναι καλυτερα,, εχω μιλησει με τους γονεις μου και τους ειπα οτι θα ηθελα να κανω ιδιαιτερο στα μαθηματικα και στη φυσικη του χρονου και απο το καλοκαιρι 1-2 ωριτσες τη μερα ετσι γιατι το γουσταρω αλλα το θεμα ειναι οτι μετα μπορει να ειναι προσβολη για το φροντιστηριο δευτερον δεν υπαρχουν καθηγητες που να το γουσταρουν να σε προχωρησουν σε υλη περα απο της ταξης και τριτον τα λεφτα ειναι παααρα πολλα αμα παιρνει ο αλλος 15 ευρω την ωρα για παραδειγμα Sad γ****** Ελλαδα μπραβο "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα