Astrojim Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2014 http://i.ebayimg.com/00/s/MjAwWDIwMA==/z/gggAAOxyzi9SiLqJ/$_35.JPG Φίλοι αγαπητοί! Γειά και χαρά σας... Είμαι νέος στο άθλημα και θα ήθελα να ρωτήσω ποιός ή ποιοί από την όμορφη αστροπαρέα έχουν το ίδιο τηλεκόπιο με το δικό μου... Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου... και να μου δώσει όποιος μπορεί τα φώτα από την εμπειρία ή τη γνώση του... Θα το εκτιμούσα πολύ...όποιος ξέρει, μπορεί και θέλει να με βοηθήσει... Ερωτήσεις: 1) Θέλω να "συνδέσω" το τηλεσκόπιο με τη βιντεοκάμερα μου (Sony) ... H κάμερα έχει σπείρωμα θηλυκό 37mm ... Υπάρχει κάποιο ανταπτοράκι που μπορώ να βρω γι' αυτό το σκοπό;;;
Astrojim Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2014 Φίλοι μου καλοί την προσοχή σας και τη βοήθειά σας θα ήθελα... Βρήκα αυτό τον αντάπτορα στο παρακάτω λινκ για σύνδεση κάμερας - τηλεσκοπίου ... δείτε το και πέστε μου τη γνώμη σας... Ο πωλητής λέει ότι έρχεται σε μαύρο ματ χρώμα... Λογικά αυτό δε θα κάνει για τη σύνδεση μεταξύ κάμερας (με σπείρωμα 37mm) και του δικού μου τηλεσκοπίου;;;; http://www.ebay.com/itm/37mm-M42-T-T2-mount-microscope-photo-port-adapter-adaptor-S-Aluminium-/290949814916?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item43bdf5da84
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2014 Όχι, δεν κάνει γιατί έχει εξωτερική διάμετρο 37mm στον κύλινδρο (αριστερό μέρος στη φωτογραφία) και σπείρωμα 42mm (πίσω δεξιά στη φωτογραφία). "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα