Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας ,πρωτα απο ολα φοβερο το site,τωρα σαν νεος και εγω με την αστρονομια εχω να εκφρασω καποιες αποριες.Διαθετω ενα τηλεσκοπιο SkyWatcher 130/900 EQ2 το πηρα μεταχειρησμενο σε σχεδον αριστη κατασταση.

1)Μου δωθηκε ενα βιβλιο το οποιο θα επαιρνα και ο ιδιος,το γνωστο nightwatch αλλα λεει για χρηση μεχρι το 2010.Γιατι λοιπον το παρον βιβλιο εχει ημερομηνια ληξης?

2)Εχω κατεβασει και κατασκευαση ενα επιπεδοσφαιρο απο το site:http://www.astronomy-astrophotography.gr/ του κ.Ραμου πως χρησιμοποιειτε ακριβως γιατι δεν με βοηθεισαν πολυ οι οδηγιες του αλλα και οι υπολιπες στο internet..

3)Mε το τηλεσκοπιο που εχω μεχρι τι μπορω να δω(υπαρχει κατι καλο να του προσθεσω)?

4)Αν παρω ενα προσοφθαλμιο για να μεγενθυνω ακομα περισοτερο αυτο που βλεπω μπορει να δω κατι που πριν δεν εβλεπα?(εννοω καπιο αστρο πχ)

5)Στο αστρονομικο ημερολογιο(του ιδιου site)αναφερονται ωρες και θεσεις,δηλαδη αν βγω την ταδε ωρα θα το δω στην ταδε θεση?

Ευχαριστω πολυ και συνεχιστε την φανταστικη δουλεια βοηθωντας νεα παιδια στον χωρο

:mrgreen:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Δημοσιεύτηκε

Γεια σου συμπολιτη καλως ηρθες.

Πες μας τι προσοφθαλμια εχεις. Εχε υπόψιν σου οτι το να κυνηγας την μεγαλυτερη μεγέθυνση δεν ειναι παντα η καλυτερη λυση γιατι σε περιοριζει υο seeing που σπανια επιτρεπει παρατήρηση με την οριακη μεγέθυνση του τηλεσκοπίου.

Θα σου προτεινα ενα δυο καλα ποιοτικά προσοφθαλμια ευρεος πεδιου για να παρεις όμορφες καθαρες εικονες.

Για τα υπολοιπα που ρωτας ψαξε το φόρουμ εχουν συζητηθει νομιζω

Καλη συνεχεια

Δημοσιεύτηκε
Εψαξα αρκετα στο site αλλα δεν μου λυθηκαν οι αποριες μερικες ειχαν απαντηση αλλα δεν με καλυψαν οποτε τα αφηνω ανοικτα σε οποιον ειναι προθημος να απαντηση...Τωρα διαθετω ενα 10mm,ενα 25mm και εναν barlow 2x
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Δημοσιεύτηκε
Γεια σας ,πρωτα απο ολα φοβερο το site,τωρα σαν νεος και εγω με την αστρονομια εχω να εκφρασω καποιες αποριες.Διαθετω ενα τηλεσκοπιο SkyWatcher 130/900 EQ2 το πηρα μεταχειρησμενο σε σχεδον αριστη κατασταση.

1)Μου δωθηκε ενα βιβλιο το οποιο θα επαιρνα και ο ιδιος,το γνωστο nightwatch αλλα λεει για χρηση μεχρι το 2010.Γιατι λοιπον το παρον βιβλιο εχει ημερομηνια ληξης?

2)Εχω κατεβασει και κατασκευαση ενα επιπεδοσφαιρο απο το site:http://www.astronomy-astrophotography.gr/ του κ.Ραμου πως χρησιμοποιειτε ακριβως γιατι δεν με βοηθεισαν πολυ οι οδηγιες του αλλα και οι υπολιπες στο internet..

3)Mε το τηλεσκοπιο που εχω μεχρι τι μπορω να δω(υπαρχει κατι καλο να του προσθεσω)?

4)Αν παρω ενα προσοφθαλμιο για να μεγενθυνω ακομα περισοτερο αυτο που βλεπω μπορει να δω κατι που πριν δεν εβλεπα?(εννοω καπιο αστρο πχ)

5)Στο αστρονομικο ημερολογιο(του ιδιου site)αναφερονται ωρες και θεσεις,δηλαδη αν βγω την ταδε ωρα θα το δω στην ταδε θεση?

Φίλε μας καλώς ήρθες στο Astrovox και στο συναρπαστικό μας χόμπυ!

Οδηγίες για το επιπεδόσφαιρο, είτε έχεις του Πλανηταρίου Θεσσαλονίκης αλλά και με την δική σου κατασκευή, θα βρεις εδώ από τον πλέον ειδικό, Άρη Μυλωνά, ο οποίος κατασκευάζει ο ίδιος αυτό που πωλείται στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης. Μελέτησέ το προσεκτικά και θα λυθούν όλες οι απορίες σου σχετικά με την χρήση του.

http://www.astronomy.gr/files/ENIMEROTIKO.pdf

To Nightwatch που έχεις είναι παλιά έκδοση πια. Σου προτείνω να πάρεις το νέο που εμπεριέχει δεδομένα αστρονομικά μέχρι και το 2018! Δεν είναι θέμα ότι έχει ημερομηνία λήξης, τα δεδομένα αλλάζουν με τα χρόνια και για αυτό ακριβώς επανεκδίδεται και το βιβλίο κάθε τόσο.

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598

Με το τηλεσκόπιο που έχεις (5 ιντσών) θα δεις φανταστικά την Σελήνη. Επίσης, τα αντικείμενα Messier (Μεσιέ) τα οποία θα τα χαρείς στο έπακρο όταν βρεθείς σε σκοτεινό ουρανό. Οι υπόλοιποι πλανήτες θα φαίνονται και εκείνοι (Άρης για λίγες νύχτες ακόμη, Δίας, Κρόνος) απλά δεν θα μπορέσεις να βάλεις και πολύ μεγάλη μεγέθυνση με αυτό το τηλεσκόπιο χωρίς να σου σκοτεινιάσει αρκετά το είδωλο.

Τα άστρα όσο και να μεγενθύνεις χαρακτηριστικά δεν θα δεις ποτέ, είναι σημειακές πηγές φωτός και δεν έχουν δίσκο όπως οι πλανήτες. Σε αυτούς αντιθέτως, με μεγαλύτερη μεγέθυνση (π.χ. 150x αντί για 100x) θα δεις περισσότερες λεπτομέρειες στον δίσκο τους, ειδικά στον Δία.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω πολυ για τις απαντισεις,χθες εκανα την πρωτη μου παρατηρηση ειδα τον Δια πραγματικα μαγευτικο αλλα προεκυψαν 2 νεα προβληματα

1)Η βαση στηρηξης eq2 τρανταζεται ευκολα και το ειδωλο θολωνει υπαρχει καμια πατεντα να κανω ωστε να γινει πιο σταθερη?θα μου πειτε παρε νεα,στο μελλον μπορει τωρα τα οικονομικα δεν φτανουν για καλες βασεις

2)το πιασιμο ειναι απιστευτο διοτι πρεπει συνεχεια να σκυβω να γυριζω τους αξονες ο.α και αποκλισης για να μην χανω το ειδωλο...ερωτηση:το μοτερ ο.α απο το πλανηταριο ειναι για αυτη την δουλεια να τα παρακουλουθει αυτοματα?

Δημοσιεύτηκε

1) μπορεις να κρεμασεις καποια βαρη στο τριποδο (οχι στην κεφαλη) για να το κανεις πιο σταθερο

2) ρυθμισε το τριποδο ωστε να βλεπεις σε ορθια σταση ή χρησιμποιησε μια καρεκλα για αν εισαικαθιστος ή ενα σκαλακι για φτανεις τον εστιαστη οταν εισαι σε ορθια σταση ή φτιαξε wilkox rings (http://www.andysshotglass.com/wilcox_rotating_rings.html). δεν θα προτεινα την αγορα μοτερ ο.α. μιας και οταν θα θες να πας σε νεο στοχο θα πρεπει να αποσυνδεεις το μοτερ απο την ο.α. ώστε να την μετακινησεις εκει που θες

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης