Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους στο forum ,

χθες μου συναιβει κατι που δεν μπορεσα να το καταλαβω ιδιαιτερα....και χρειαζομαι τις αποψεις σας....

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Skywatcher 127/1500

Στηριξη Celestron

Οδηγητικο Skywatcher 9x50 finderscope

Καμερα Οδηγησης QHY5

Καμερα Canon EOS 550d

Προγραμμα Οδηγησης PHD τελευταια εκδοση

Οσο εκανα ψευτοδηγησεις με την philips spc900nc δεν ειχα προβλημα...χθες ειπα να δοκιμασω και να βαλω την Canon.....κατευθειαν πανω στο τηλεσκοπιο και οχι μεσω προσθοφθαλμιου....φυσικα η εικονα που πηρα ηταν αρκετα μεγενθυμενη σε σχεση με αυτα που βλεπω απο προσθοφθαλμια η αλλες καμερες....

Ο ερευνητης εκανε καλη δουλεια με την QHY5 και το PHD ακολουθουσε τον στοχο....Στο αλλο παραθυρο που εβλεπα ζωντανα την εικονα του στοχου μου (Πλανητης ΑΡΗΣ) με σκοπο να γραψω τα καρε....ο στοχος μου εφευγε πολυ γρηγορα....δηλαδη....ενω στο PHD εβλεπα τον στοχο μου στο κεντρο , το τηλεσκοπιο δεν τον κρατουσε...

To PHD ηταν συνδεδεμενο με την βαση Celestron που εχω , στο σωστο port της οδηγησης , και το κοντρολ του ηταν απενεργοποιημενο ετσι ωστε η οδηγητικη καμερα και το προγραμμα να αναλαβουν την οδηγηση...

Χρειαζομουν πιο γρηγορες ταχυτητες....δοκιμασα και τιποτα....3 ωρες προσπαθειας.....

Μηπως χρειαζομαι οδηγητικο τηλεσκοπιο μεγαλυτερο απο 9x50 για οδηγηση σε σχεση με το τηλεσκοπιο και την καμερα ;;;;

Μηπως πρεπει να κοιταξω καποιες αλλες ρυθμισεις ;;;

Σας ευχαριστω πολυ !!!!!!

Νικος Π.
Δημοσιεύτηκε

Δεν ειναι αδυνατο να οδηγησεις με 50αρι σε εστιακη 1500 αλλα ειναι δυσκολο κ θέλει εξαιρετικη πολική. .....κατά πάσα πιθανότητα εκει οφείλεται το πρόβλημα΄σου.

Νομιζω μια μέση εστιακη για οδηγητικο είναι περιπου 1:5-7

παρόλαυτά, ισως να ποσταρες τις ρυθμίσεις του PhD

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε
Δεν ειναι αδυνατο να οδηγησεις με 50αρι σε εστιακη 1500 αλλα ειναι δυσκολο κ θέλει εξαιρετικη πολική. .....κατά πάσα πιθανότητα εκει οφείλεται το πρόβλημα΄σου.

Νομιζω μια μέση εστιακη για οδηγητικο είναι περιπου 1:5-7

παρόλαυτά, ισως να ποσταρες τις ρυθμίσεις του PhD

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου ,

και εγω κατι τετοιο σκεφτομουν , οτι το οδηγητικο ειναι μικρο για την εστιακη αποσταση του τηλεσκοπιου + την μεγενθυνση που δημιουργει η καμερα οταν την συνδεεις....εκτος ισως και αν βαλω ενα focal reducer η εαv κανω φωτογραφηση με προσοφθαλμιο....

Θα μπορουσα βεβαια να δοκιμασω και με ενα barlow ισως μπροστα απο την QHY5 για να μου δωσει ισως μια πιο κοντινη εικονα οπως το τηλεσκοπιο....δεν ξερω υποθεσεις κανω....

Με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω τις ρυθμισεις του PHD.....

Σε ευχαριστω πολυ....

Νικος Π.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης