sotosnes Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2014 Γεια σε όλους τους αστροπαρατηρητές !Είμαι μαθητής του λυκείου και μετα απο αρκετά χρόνια αποφάσισα να ξανά ασχοληθώ με την αστροπαρατήρηση μιας που είμαι και λίγο πιο αυτόνομος.Αρχικά είμουν πελάτης του Aktis στο Ωραιόκαστρο το οποίο βρίσκεται εκτός λειτουργίας , και τώρα δε ξέρω που να πάω το τηλεσκόπιο μου για μια τυπική συντήρηση.Γνωρίζει κανείς κάποιο συντηρητή στη Θεσσαλονίκη ;
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2014 Καλώς τον! http://www.planitario.gr/ Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
scott Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2014 Καλησπερα φιλε μου.Τι τηλεσκοπιο εχεις?Αν ειναι νευτωνιο ειναι ευκολο το κανεις και εσυ,αλλιως υπαρχει ο Αριστειδης Βουλγαρης. Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2014 Ναι και ο Αριστείδης θα μπορεί να βοηθήσει,αλλά μπορείς να ρωτήσεις και στον ΟΦΑ,αν υπάρχει κάποιος να σε καθοδηγήσει. www.ofa.gr Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
sotosnes Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2014 Ναι! ειναι Νευτόνιο. Πιο συγκεκριμένα ενα Gso Dobsonian.Ευχαριστώ πολυ!
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2014 Πάντως, αν με τη συντήρηση εννοείς ευθυγράμμιση και καθάρισμα, συνιστώ κάποια στιγμή να τα μάθεις να τα κάνεις εσύ. Θα βρεις πολλά νήματα στο φόρουμ. Αφενός για την ευθυγράμμιση ισχύει πως ακόμα και αν στο ευθυγραμμίσουν σε ένα μαγαζί, πάντα θα χρειάζεται να κάνεις μικρές ρυθμίσεις όταν το μεταφέρεις. Το καθάρισμα χρειάζεται πιο σπάνια αλλά και πάλι είναι εύκολο και ασφαλές αν γίνει σωστά και προσεκτικά. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2014 Σωστά! Και σίγουρα θα βρεις βοήθεια και στον ΟΦΑ. www.ofa.gr Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2014 Φίλε μου δεν υπάρχουν συντηρητές για τα τηλεσκόπια, με την έννοια που πας το αμάξι για service. Τις περισσότερες διαδικασίες τις μαθαίνεις μόνος σου όπως μάθαμε όλοι. Θέλει λίγο προσωπική ενασχόληση, διάβασμα και ψάξιμο. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις δηλαδή; Δεν μας είπες. Η γνώση για όλα αυτά συνήθως διαδίδεται μεταξύ των ερασιτεχνών. Εκτός αν έχεις κάποια σοβαρή βλάβη που χρήζει αντικατάστασης σε κάτι, που και πάλι μπορείς μόνος σου, αν δεν έχεις κάποιο τηλεσκόπιο με πολλά ηλεκτρονικά συστήματα (ρομποτικό κλπ.) «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2014 Ουπς, διπλό post. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
sotosnes Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2014 Απο άποψη συντήρησης νομίζω οτι χρειάζεται ενα καθάρισμα το κάτοπτρο , καθως και κάποιες ευθυγραμμήσεις. Γενικότερα όμως νομίζω οτι θέλω λιγη καθοδήγηση απο κάποιον που ασχολείται πιο πολυ , γιατί εχω ξεχάσει λίγο κάποιες απο τις ρυθμίσεις που μπορω να κάνω μόνος μου. Ακόμη νομίζω οτι τα έκανα σαλάτα με τους ρυθμιστές που κρατάνε τα προσοφθάλμια και τον εστιαστή.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2014 Εντάξει θα τα μάθεις.Λίγο χρόνο θέλει να δώσεις και θα αποκτήσεις σιγουριά πάνω σε αυτά τα θέματα. Eπιμένω ότι η καλύτερη επιλογή είναι να περάσεις μια βόλτα από τον ΟΦΑ. www.ofa.gr Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
sotosnes Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Έχει μπεί ήδη στο πρόγραμμα. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα