ikoms Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2014 Το γνωστό μέχρι τώρα σε λίγους.... Drizzle ! Η πρώτη φορά που άκουσα για το Drizzle ήταν σε συνάντηση της AVAT που έγινε υπό τη φιλοξενία του Ηλία Νταγιόγλου ο οποίος μας έκανε και την παρουσίαση αυτής της τεχνικής. Έγραψα γνωστό σε λίγους γιατί όπως αναφέρει και ο Juan Conejero:..There are plenty of resources on the Internet and the literature that provide general and in-depth descriptions of the drizzle method. In my opinion, this important algorithm is generally little known among the astrophotography community, mainly because the existing implementations lack the necessary flexibility and/or are too limited to be of practical value. With the new tool that we have just released, I hope this will change definitely for all PixInsight users.Τώρα το πρόγραμμα Pixinsight ενσωματώνει αυτή την τεχνική με την οποία έχουμε άριστα αποτελέσματα με 3 απλά βήματα τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο forum του Pixinsight: http://pixinsight.com/forum/index.php?topic=7151.0 Και εδώ μια φωτογραφία σε σύγκριση με την τεχνική Drizzle: http://pixinsight.org/images/forum/20140531/DI/drizzle-example.jpg Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2014 Παραδειγμα με αστρα απο Ηα, μιλαμε η διαφορα ειναι το κατι αλλο. Και οχι μονο στα αστρα, αλλα και στην αναλυση στο θεμα. Το θεμα ειναι οτι θελει undersampled φωτογραφιες και πολυ καλο dithering, και νοιωθεις οτι αποκτησες ενα RC16"
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2014 Επίσης εχω την εντύπωση ότι αυτη η τεχνικη μειώνει κ τον θόρυβο κατά πολυ PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2014 Δεν εχω σιγουρη γνωμη Δημητρη. Το noise evaluation υποστηριζει αυτο που λες, σε σχεση με το απλο integration. Στην δοκιμη μου ποιο πανω, το απλο integration μου δινει 14%, το drizzle X1 μου δινει 10% (αλλά τα αστρα δεν ειναι καλύτερα), το drizzle Χ2 ειναι καπου 8% και το Χ4 6% ! Αλλα ισως απλα κάτι μου διαφευγει. Υποτιθεται οτι ο θορυβος θα πρεπει να ειναι ελαφρα περισσοτερος, οχι λιγοτερος. Εγω εχω ενα άλλο κερασακι στην τουρτα. Ποτε δεν μπορεσα να κανω σωστό deconvolution μιας και παντα ειμαι αρκετα undersampled. Με το drizzle η εικονα μου γινεται oversampled και βγαζω πολύ ομορφα αποτελεσματα απο το deconv. Δουλευω καποιες παλιες μου φωτο (γαρ ασχημος καιρος και ελείψη ελευθερου χρόνου), και οταν εχω κατι ποιο θετικό θα αναιβασω να δουμε.
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2014 Ομαλοποιει το θορυβο νομιζω....Με το Deconv τα παω καλα...οπότε ότι θες...πες μου PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα