Jheliops Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Γεια σας Διαβάζω πολύ καιρό στο forum αλλά αυτή είναι η πρώτη μου δημοσίευση.Με την αστροφωτογραφία δεν έχω ασχοληθεί καθόλου αλλά θα ήθελα να κάνω κάποια αργά βήματα και στο κομμάτι αυτό.Ο εξοπλισμός μου είναι ένα dob 10 truss και μία canon 600d.Έχω πάρει t ring από το πλανητάριο για να βιδώσω την κάμερα στον εστιαστή του τηλεσκοπίου.Ωστόσο αυτό που παρατήρησα τη μια και μοναδική φορά που το έκανα και προσπάθησα να βγάλω κάποιες φωτογραφίες, ήταν ότι ο αισθητήρας μου γέμισε σκόνη και ο λόγος ήταν ότι η κάμερα για να βιδωθεί πάνω στο ring πρέπει να μπει χωρίς φακό. Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής:Υπάρχει κάποιο διάφανο φιλτράκι ή τζαμάκι που να μπαίνει ανάμεσα στην κάμερα και το ring ώστε να εμποδίζει τη σκόνη να μπει στο χώρο του καθρέφτη και του αισθητήρα ? Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου βάλετε link με τα προιόντα που είναι κατάλληλα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Sattor Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Γεια σου φιλευπαρχει t ring που μπορεις να βαλεις clear glass φιλτρο η οτι αλλο θες http://www.baader-planetarium.de/sektion/s17/s17-en.htm αλλα δεν νομιζω να αξιζει το κοστος για να αποφυγεις τη σκονη. εγω χρησιμοποιω αυτο και δεν εχω προβλημα. http://www.ebay.co.uk/itm/Professional-Hurricane-Air-Dust-Blower-Cleaner-Camera-Video-Lens-Sensor-Cleaning-/261226331312?pt=UK_Camera_Cleaning_Equipment_Kits&hash=item3cd24d7cb0 παντως περίεργο που εχεις τοσο σκονη στον αισθητήρα καθως εκτίθεται μονο κατα την ληψη. Φιλικά, Θοδωρής ΨιλόπουλοςSW evostar 72ED Heq5 pro Synscanhttp://tpsilopoulos.blogspot.com
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Πιθανώς στο truss να υπάρχουν ρεύματα αέρα και περισσότερη κυκλοφορία σκόνης από ότι σε ένα κλειστό σωλήνα. Αλλιώς, ναι είναι αλήθεια πως και εγώ δεν έχω παρατηρήσει συσσώρευση σκόνης τόσο σύντομα κατά τη χρήση σε κλειστούς σωλήνες. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Jheliops Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2014 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι στο truss ειδικά αν δεν έχεις και φωτοχιτώνιο τα εσωτερικά μέρη της μηχανής είναι αρκετά εκτεθιμένα.Είχα προσπαθήσει να τραβήξω φωτογραφίες με έκθεση έως και 30 δευτερόλεπτα δοκιμαστικά για να δω τι θα βγει και γι αυτό πιστεύω γέμισε ο αισθητήρας σκόνη. Η τιμή του clear glass συμφωνώ ότι είναιλίγο τσιμπημένη αλλά αν σκεφτείς ότι έπειτα από μία προσπάθεια φωτογράφισης έπρεπε να δώσω 50 Ευρώ για τον καθαρισμό πιστεύω ότι αξίζει. Κάπου στο Forum διάβασα για coma correctors και focal reducers. Αυτά τι είναι; Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό που τα θέλώ;
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2014 Για το νευτώνειό σου έχει χρήση ο coma corrector. Αυτή η οπτική διάταξη διορθώνει την κόμη που έχουν εγγενώς τα παραβολοειδή κάτοπτρα, ειδικά τα γρήγορα. Θα έχεις, πιθανώς, παρατηρήσει πως όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο του πεδίου τα άστρα δεν είναι πια τελίτσες αλλά αρχίζουν και επιμηκύνονται. Για νευτώνεια από f/5 και γρηγορότερα είναι γενικά καλή ιδέα. Τέτοιες διατάξεις κυκλοφορούν από μάρκες όπως η Televue, ο Baader, ο Teleskop Service και άλλοι. Εμμέσως, ναι θα πετύχεις και την προστασία που ζητάς. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα