HKostassm Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2014 παιδια καλησπερατο τηλεσκοπιο μου http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=755λεει οτι μπορει να παιρνει προσοφθαλμιους 31.8 mmαν εγω παρω ενα προσοφθαλμιο 1.25'' ή ενα 28 mmτι θα γινει ρωταω αν θα μπαινει στον εστιαστη αν ναι τι αποτελεσμα θα εχειευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σαςκωστας O ISON θα ζει για παντα...στην καρδια μας
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2014 1,25''=31.8mm. Αυτή είναι η διάμετρος του σωλήνα του προσοφθάλμιου. 28mm φαντάζομαι εννοείς την εστιακή απόσταση του προσοφθάλμιου. Συμπέρασμα: Θα πας στη κατηγορία των 1,25''προσοφθάλμιων(επειδή αυτοί χωράνε στον εστιαστή σου) και από αυτούς θα διαλέξεις την εστιακή απόσταση που θέλεις. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
HKostassm Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2014 1,25''=31.8mm. Αυτή είναι η διάμετρος του σωλήνα του προσοφθάλμιου. 28mm φαντάζομαι εννοείς την εστιακή απόσταση του προσοφθάλμιου. Συμπέρασμα: Θα πας στη κατηγορία των 1,25''προσοφθάλμιων(επειδή αυτοί χωράνε στον εστιαστή σου) και από αυτούς θα διαλέξεις την εστιακή απόσταση που θέλεις.σε εχαυχαριστω που μου ελυσες την απορια ναι 28 mm την εστιακη αποσταση εννοω O ISON θα ζει για παντα...στην καρδια μας
HKostassm Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2014 θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλοαν εχω τηλεσκοπιο π.χ. skywatcher που εχει διαμετρο 1.25'' για προσοφθαλμιουςκαι εγω αγορασω ενα προσοφθαλμιο 1.25'' διαμετρου που να ειναι διαφορετικης μαρκας πχ celestronθα μπαινει στο τηλεσκοπιο μου?ευχαριστω κωστας O ISON θα ζει για παντα...στην καρδια μας
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2014 Ναι.Οι διάμετροι των προσοθάλμιων έχουν κάποια στάνταρ μέτρα στα οποία τα φτιάχνουν όλοι οι κατασκευαστές. Βρίσκεις το προφοσθάλμιο που θέλέις και κοιτάς να είναι 1,25''. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα