Asteriskos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2014 Λοιπόν παιδιά,Καταρχάς γεια σας και ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση δώσετε.Είμαι μαθητής α Λυκείου και θέλω να γίνω αστρονόμος.Για να είμαι ακριβής θέλω να πάρω ένα πτυχίο στις φυσικές επιστήμες (προτείνετε τμήμα καλό και με πολλά μαθήματα σχετικά με την αστρονομία ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ), μετά να πάρω ένα μεταπτυχιακό και ένα διδακτορικό αστρονομίας-αστροφυσικής-μηχανικής-θεωρητικής-υπολογιστικής- ξερωγωτιαλλοβαζουνμεσα φυσικής (προτείνετε καλύτερο πανεπιστήμιο για MSc και Phb ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και πείτε μου σας παρακαλώ αν υπάρχει περίπτωση να πάρω Phb χωρίς MSc- ξέρω πως γίνεται αλλά δεν ξέρω σε ποιες περιπτώσεις και σε ποια πανεπιστήμια γιατί άλλαξαν κάτι νόμοι και κάτι τέτοια) Θα ήθελα και μία ακόμη πληροφορία: ισχύει ότι οι αστρονόμοι-αστροφυσικοί απλά κάθοντα όλη μέρα σε ένα γραφείο μπροστά από έναν υπολογιστή και φτιάχνουν προγράμματα που λύνουν εξισώσεις κλπ; Αν όχι, τι ακριβώς κάνουν/μπορούν να κάνουν; Αν ναι, ποιοι είναι αυτοί που ερευνούν για ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες/κοσμογονία/νέα μηχανήματα παρατήρησης του διαστήματος κλπ και τι πρέπει να σπουδάσεις ακριβώς για να το πετύχεις; P.S. ο λόγος που ψάχνομαι εντός Ελλάδος και που προσπαθώ να αποφύγω το MSc είναι καθαρά οικονομικός, οπότε μην αρχίσετε τις μπούρδες τύπου γιατί δεν πας εξωτερικό και τέτοια... Ευχαριστώ!
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2014 Γεια σου δεν ειμαι γνωστης του θεματος αλλα τυχαινει να παω α λυκειου και να εχω πανω κατω τους ιδιους στοχους με σενα, αρχικα για Ελλαδα απ οτι εχω ακουσει το καλυτερο φυσικο τμημα μιας και απο αυτο μπορεις να βγεις αστροφυσικος αν και δνε ειμαι σιγουρος μπορεις και απο το μαθηματικο για παραδειγμα ο Χωκινγκ νομιζω τελειωσε μαθηματικα τελως πντων για να καταλαβεις αυτες οι επιστημες η φυσικη και τα μαθηματικα σε επιπεδο ερευνας και θεωριτικης φυσικης απ οσο ξερω δεν διαφερουν κατα πολυ. Τωρα ενα εισαι διανοια μπορεις να παρεις υποτροφια και για προπτυχιακο, μαλλον δεν θα το θεσω ως διανοια γιατι αυτη η λεξη ειναι λαθος, ΑΜΑ εχεις ορεξη, φαντασια, και δουλεψεις ΠΟΛΥ μπορεις να καταφερεις υποτροφια σε ενα μεγαλυτερης κλασης πανεπιστημιο απο το τμημα φυσικης της Κρητης(που ξαναλεω ειναι πολυ καλο τμημα) για παραδειγμα Το πανεπιστημιο του cambridge, του Yale, το Princeton το Harvard και το MIT για μενα ειναι τα top ειναι κ αλλα αλλα μου ξεφευγουν αυτη τη στιγμη. Στη συνεχεια το μεταπτυχιακο σου μπορει να γινει επισης μεσα στην ελλαδα η με υποτροφια παλι που απ οσο γνωριζω ειναι ευκολοτερο να παριε καποιος σε αυτο το επιπεδο αλλα και παλι θελει πολυ δουλεια. Για το διδακτορικο δεν εχω πολλυες πληροφοριες να σου δωσω γιατι δεν το εχω ψαξει ιδιαιτερα. γενικα ελπιζω να απαντησει και καποιος πιο ψαγμενος απο εσενα απλα ηθελα να συ δωσω μια γενικη απαντηση για το τι εχω ακουσει "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2014 Θα ήθελα και μία ακόμη πληροφορία: ισχύει ότι οι αστρονόμοι-αστροφυσικοί απλά κάθονται όλη μέρα σε ένα γραφείο μπροστά από έναν υπολογιστή και φτιάχνουν προγράμματα που λύνουν εξισώσεις κλπ; Αν όχι, τι ακριβώς κάνουν/μπορούν να κάνουν; Αν ναι, ποιοι είναι αυτοί που ερευνούν για ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες/κοσμογονία/νέα μηχανήματα παρατήρησης του διαστήματος κλπ και τι πρέπει να σπουδάσεις ακριβώς για να το πετύχεις; Οι ίδιοι που κάνουν τις παρατηρήσεις που αναφέρεις,φτιάχνουν και προγράμματα.Π.χ. αν φτιάξεις κάποιο όργανο,πιθανότατα θα πρέπει να φτιάξεις και κάποιο πρόγραμμα για να αναλύει τα δεδομένα από αυτό το όργανο. Η Αστρονομία-Αστροφυσική είναι επιστήμη με πολλές πτυχές.Δεν αρκεί να φτιάχνεις μόνο προγράμματα,αλλά συνδυασμός πολλών σημαντικών θεμάτων. Θα πρέπει να μάθεις θεωρία,να παρατηρείς, να φτιάχνεις προγράμματα κλπ κλπ. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Vensius Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2014 1) Δώσε πανελλήνιες και πέρασε Φυσικός (ή Μαθηματικός) Αθήνα αν είσαι από την Αθήνα. Όταν περάσεις θα έχεις πολύ χρόνο να σκεφτείς το επόμενο βήμα. 2) Στο Φυσικό, δεν γίνεται να σε αποδεχθούν για διδακτορικό αν δεν έχεις τελειώσει πρώτα το αντίστοιχο μεταπτυχιακό αστροφυσικής. Οι περισσότεροι μετά το μεταπτυχιακό, προσπαθούν να εργαστούν και να κάνουν διδακτορικό στο εξωτερικό. 3) Ο αστροφυσικός δεν κοιτάει όλη νύχτα τον ουρανό με το τηλεσκόπιο και δεν κάθεται όλη μέρα στον υπολογιστή. Αναλόγως με ποια κατεύθυνση αστροφυσικής θα διαλέξεις, θα κάνεις και την αντίστοιχη εργασία. Επικεντρώσου στα μαθήματα σου και πέρνα Φυσικός. Τα υπόλοιπα μην τα σχεδιάζεις αν δεν έχεις πρώτα πετύχει σε αυτό το σημαντικό βήμα. Αν δεν μπορείς να περάσεις φυσικός μάλλον δεν έχεις τις δεξιότητες που χρειάζονται για να συνεχίσεις στην αστροφυσική. Μπορείς λοιπόν να το ακολουθήσεις με διαφορετικό δρόμο. Με αστροφωτογραφία, ηλεκτρονική κτλ. Πχ στις ομάδες που κατασκευάζουν οπτικά όργανα παρατήρησης, τη δουλειά την κάνουν ηλεκτρονικοί, άρα και από εκεί μπορείς να εισαχθείς σε ερευνητικά κέντρα και να κάνεις αυτό που σου αρέσει.
mobius Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2014 Αν δεν μπορείς να περάσεις φυσικός μάλλον δεν έχεις τις δεξιότητες που χρειάζονται για να συνεχίσεις στην αστροφυσική. Αγαπητε πατριώτη αν και μάλλον off topic την βρίσκω λάθος αυτή τη γενίκευση και ήθελα να το πω. 33ων χρόνων πλέον προσωπικά και έχοντας περάσει με επιτυχία τη φάση των πανελληνίων θεωρώ πως ειναι λάθος να κάνουμε τέτοιες δηλώσεις για τις δεξιότητες που έχει η μπορεί να έχει κάποιος βασιζόμενοι πάνω στο αποτέλεσμα μιας εξέτασης, Το θέμα ειναι να παλεύουμε για αυτα που πραγματικά θελουμε. Εναλλακτικές υπάρχουν και έξω απο τα στεγανά της Ελληνικής πραγματικότητας όπως πχ σπουδές στο εξωτερικό, Σίγουρα ο κάθε μαθητής θα πρέπει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί και να προσπαθήσει προς αυτή την κατεύθυνση άλλα λύσεις υπάρχουν αν είσαι διατεθειμένος να τις βρεις.
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2014 Όπως σωστά είπαν και άλλοι, η πρώτη σου επιλογή θα είναι το φυσικό. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι αλλά μέσω του φυσικού είναι αυτός που θα σου δώσει τις πιο γερές βάσεις και την πιο απευθείας διαδρομή. Δεν υπάρχει λόγος από τώρα να σε καίει αν θα κάνεις MSc και όχι απευθείας PhD, δεν είναι επί του παρόντος και εξάλλου συχνά το δεύτερο είναι συνέχεια του πρώτου. Επίσης ένα PhD μπορεί να κρατήσει πολύ ούτως ή άλλως. Όσο για το οικονομικό, σαφώς εντός Ελλάδας θα γλιτώσεις πολλά λεφτά αλλά η χρηματοδότηση για PhD στην αστρονομία δεν είναι εύκολη υπόθεση, τα λεφτά δεν είναι τόσο άφθονα και πάρα πολλοί ολοκληρώνουν τις σπουδές τους με τη βοήθεια της οικογένειάς τους ακόμα και στο διδακτορικό. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2014 Και κάτι άλλο. Αν στο εξωτερικό κάποιος πάρει το πτυχίο στην ώρα του,ίσως και το κόστος διαβίωσης να μην έχει και μεγάλη διαφορά από το κόστος διαβίωσης σε μια πόλη εντός Ελλάδας στην οποία πρέπει ο φοιτητής να νοικιάσει σπίτι. Από τα λίγα που έχω δει,σε κάποιες χώρες δεν είναι εύκολο να ''ξεστρατίσεις'' από τις σπουδές σου,διότι συχνά πρέπει να παραδίνεις εργασίες ή να γράφεις εξετάσεις στο ενδιάμεσο της χρονιάς κι όχι μόνο στο τέλος του εξαμήνου,όπως γίνεται κατά πλειοψηφία στην Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο ''αναγκάζεσαι'' να έχεις συνεχή επαφή με το αντικείμενο σπουδών και πιθανότατα ο φοιτητής θα πάρει το πτυχίο συντομότερα από ότι στην Ελλάδα. Βέβαια για την επιλογή Σχολής, πρέπει να κοιτάξουμε το σύστημα διδασκαλίας και το κόστος διαβίωσης κλπ κλπ. Απλά ήθελα να πω τη γνώμη μου από αυτά τα λίγα που έχω δει προς το παρόν. Χαιρετισμούς σε όλους Αλέξανδρος Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα