amgamer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 Αν κ χαμηλα ακομα..εχει σηκωθει κανεις για να δει το Δια αυτες τις μερες?ανεβαστε καμια φωτο κ για μας που το παπλωμα ειναι βαρυ..... BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Ααααχ μ αυτο το κρυο που να βγεις εξω???? Τυχεροι οσοι εχουν τον εξοπλισμο και τον βλεπουν στην οθονη τους καθως το τηλ δουλευει εξω στο κρυο STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Foehammer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Τυχεροι αλλα συγκρινονται οθονη και προσοφθαλμιο? Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Ουτε με σφαιρες.... STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Συμφωνώ και επαυξάνω....
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Τώρα τα Χριστούγεννα , θα κάνω κάποιες απόπειρες για παρατήρηση ,ίσως και φωτογράφηση.....του ΓΙΓΑΝΤΑ.
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2005 Τωρα τον βλεπω απο το παραθυρο. Ειναι πανω απο τον Υμμητο ο ατιμος! Ειναι πολυ ομορφος εστω και χωρις τηλεσκοπιο. Οχι ομως πιο ομορφος απο την Αφροδιτη. Αυτη ειναι κουκλα!!! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2005 Ναι, η Αφροδίτη είναι κούκλα αλλά χωρίς τηλεσκόπιο.. βλέποντας απο το προσοφθάλμιο τίποτα δεν συγκρίνεται με τον ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΩΝ!!!!!!!!!!!
amgamer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2005 ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΩΝ!!!!!!!!!!! αυτο που κολλαει τωρα? BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
Foehammer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2005 saturn-planet with huuuuge rings around it- lord of the rings.. ωραιος χαρακτηρισμος mr. Τηλεμαχε.. πως παει το καινουργιο? Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Aris23 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2005 ρε παιδιά τι γνώμη έχετε για το BRESSIER 130 είμαι σχετικά πολύ νέος δηλαδή πείρα τηλεσκόποιο πριν μια βδομάδα και έχω δει Αυροδήτη και μάλλον τον Άρη αλλα είμαι ψηλο άσχετος και δεν βρίσκω πολύ εύκολα τους πλανήτες καμιά βοηθηούλα????
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Φίλε θα σου δώσω μια συμβουλή: ΟΤΙ θέλεις να μάθεις για τηλεσκόπια, προσοφθάλμιους, φίλτρα, γενική παρατήρηση, αστροφωτογράφηση, να έχεις κάποιους χάρτες του ουρανού, να δεις τιμές σε μοντέλα τηλεσκοπίων, να βρεις σελίδες στο internet με αστρονομικά θέματα και φωτογραφίες κ.τλ..... ( το κούρασα... ) πάρε το βιβλίο Nightwatch του Terrence Dickinson από τα βιβλιοπωλεία "Παπασωτηρίου" με κλειστά τα μάτια!!! Έχει 35 περίπου ευρώ αλλά αξίζει για πολλά περισσότερα!!!Πάρε το και θα με θυμηθείς!!!Μαθαίνοντας σιγά σιγά, θα μπορείς να προχωρήσεις σε επιλογή τηλεσκοπίου πολύ πιο εύκολα απ'ότι τώρα!!Τελευταία συμβουλή που μου έμαθαν οι παλιοί εδώ μέσα: Κάνε ΥΠΟΜΟΝΗ και μη προβείς σε βιαστικές αγορές!!Ψάξε, ρώτα, σύγκρινε και μετά αποφάσισε!!!Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
MARINOS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 ρε παιδιά τι γνώμη έχετε για το BRESSIER 130 είμαι σχετικά πολύ νέος δηλαδή πείρα τηλεσκόποιο πριν μια βδομάδα και έχω δει Αυροδήτη και μάλλον τον Άρη αλλα είμαι ψηλο άσχετος και δεν βρίσκω πολύ εύκολα τους πλανήτες καμιά βοηθηούλα????Θα κάνεις τη ζωή σου σίγουρα πιό εύκολη, εάν τοποθετήσεις ένα red-dot finder. Να ξεκινάς πάντα με τη μικρότερη δυνατή μεγέθυνση όταν πρόκειται να εντοπίσεις οποιοδήποτε αντικείμενο. Χρήστος Μαρινός
amgamer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 επειδη το βλεπω συνεχεια..αυτο το red-dot! μπορει καποιος να μου εξηγησει το τιο ακριβως κανει?(στον ερευνητη δν μπαινει?..) BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
Foehammer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Ειναι ενας ερευνητης με μηδεν μεγεθυνση που προβαλλει μια κουκκιδα(υπαρχουν και με "crosshairs"). Δεν εχω δοκιμασει αλλα λεγετε οτι ειναι πιο ευχρηστος απο τους συμβατικους...Κοντρα στον 9x50 δεν το νομιζω βεβαια αλλα you never know.. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Εγω τον βρισκω πιο χρησιμο απο τον τηλεσκοπικο ερευνητη.Στο dob μου εχω μονο quikfinder (με κοκκινους κυκλους), πριν απο αυτο ειχα σκοπευτρο κοκκινης κηλιδας για αεροβολο (ειναι το ιδιο με τα αστρονομικα απλως λαμπροτερο, με μια αντισταση 10-12 kΩ να κοβει λιγο φως εισαι ok).Σχεδον ποτε δεν ενοιωσα την αναγκη για τηλεσκοπικο ερευνητη, με το quickfinder τα βρισκεις ολα με την μια! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Συμφωνώ γενικά, αλλά δεν είναι πάντα έτσι, και να γιατί: Ο ερευνητής που έχω φτιάξει και το τοποθετήσει στο 10ιντσο dob είναι 10Χ60, με πεδίο 5°. Η βαση της Orion Optics σε συνδιασμό μ' αυτόν τον ερευνητή επιτρέπουν να κάνω άμεση στόχευση ακόμη και με ορθοσκοπικό προσοφθάλμιο 4mm (300X). Αν πχ παρατηρώ το φεγγάρι και θέλω να γυρίσω στον Άρη, δεν χρειάζεται να μειώσω τη μεγέθυνση και μετά να την ξαναυξήσω (=αλλαγές προσοφθαλμίων). Με μία απλή κίνηση αλλάζω στόχο κατευθείαν. Επίσης, πολλοί γαλαξίες και νεφελώματα είναι ορατοί ήδη στον ερευνητή οπότε πάλι σχεδόν με μια κίνηση (και χάρτη όταν χρειάζεται) βρίσκω το στόχο.Επιπλέον, η τοποθέτηση του red-dot Baader SkySurfer III επιτάχυνε ακόμη περισσότερο αυτή τη διαδικασία, αλλά σε καμμια περίπτωση δεν κατάργησε τον διοπτρικό ερευνητή για τα δύσκολα αντικείμενα. Μάλιστα, υπάρχουν αντικείμενα για τα οποία μου χρειάζεται μόνο ο διοπτρικός ερευνητής και άλλα για τα οποία χρησιμοποιώ μόνο τον red-dot.Τώρα που έχω χρησιμοποιήσει και τα δύο συστήματα, θεωρώ ότι το ιδανικό είναι ο συνδιασμός τους πάνω στο τηλεσκόπιο. Σημ.α) Οι ερευνητές τύπου 5Χ24 είναι εκνευριστικοί και άχρηστοι σε σχέση με έναν 9Χ50. Συχνά το "5Χ24" είναι ψέμα και η πραγματικότητα είναι 5Χ10 ή 5Χ12.Αντί για ένα τόσο μικρό ερευνητή είναι πολύ προτιμότεροι και εύχρηστοι οι red-dot.β) Οι καλύτεροι red-dot/red-circle: Baader SkySurfer III/Rigel Quickfinder, Telrad. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
amgamer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 εγω παιδια εχω εναν 6Χ30 ερευνητη μιλαμε ειναι για πεταμα!!!αφου μπορω κ ξεχωριζω τον Ωριωνα οτι ειναι νεφελωμα ειναι θαυμα!!!!δν μιλαω καν για αυτο που ειπε ο Στεφανος...οτι αλλαζει προσοφθαλμια χωρις να κανει καμια αλλη κινηση διορθωτικη (ευτυχως εχω εξοικιωθει κ ετσι ξερω καθε αναλυση που ακριβως παιζει στον ερευνητη.. ) BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Το να αλλαξεις προσοφθαλμιο παιρνει μερικα δευτερολεπτα δεν το θεωρω προβλημα.Εκει που θα ηθελα μερικες φορες εναν τηλεσκοπικο ερευνητη ειναι για να εντοπιζω πιο ευκολα μεταβλητους αστερες, ειδικα μεσα απο την πολη οπου δεν ειναι ορατα αρκετα αστρα με γυμνο ματι ετσι ωστε να βρω με τον quikfinder ενα αστρο για να ξεκινησω το αστροαλμα (starhop) προς το πεδιο του μεταβλητου.Κοντολογης συμφωνω με τον Στεφανο πως να χεις και τους δυο ερευνητες ειναι το καλυτερο αλλα προσωπικα αν ηταν να διαλεξω μονο εναν θα προτιμουσα quikfinder.Γιατι δεν αγοραζω εναν τηλεσκοπικο ερευνητη;Ολο ξοδευω λεφτα σε κατι αλλο μιας και βολευομαι και με αυτον που εχω Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2005 Μερικοί από τους μικρότερους 6x30 (Made in Japan) ερευνητες <ήρθαν με τα 80mm Celestron Firstscope 80 Refractors> ήταν αρκετά καλοί, και χρήσιμοι για τα μικρότερα Travel Scopes ...etc Για το βαθύ ουρανό, προτιμώ τη χρησιμοποίηση και των δύο ερευνητών - το Telrad για να φτάσω στη γενική περιοχή, και έπειτα το 9x50 (ή μεγαλύτερο) για τον πραγματικό Star-Hop. Πολλοί φίλοι χρησιμοποιούν μόνο το Telrad και έπειτα το τηλεσκόπιο σε χαμηλότερη μεγέθυνσει να βρεθεί το αντικείμενο. Πιστεύω ότι και οι δύο μέθοδοι είναι παραγωγικές. Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
Aris23 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2005 Ρε παιδιά μια βοηθιούλα με λένε Άρη και έιμα 14.Την προηγούμενη εβδομάδα πείρα ένα mesier bressier 130 . Eίναι το πρώτο μου και είμαι ψιλο άσχετος αν γίνεται να μου κάνατε μερικές διευκρινήσεις ασπούμε πως να βρίσκω τον Ωρίωνα κλπ.Έχω κάνει κάποιες προσπάθειες και είδα ένα κοκκινο πλανήτη που νομίζω οτι ήταν ο 'Αρης με φακό 10mm αλλα ακόμα ούτε τους πλανήτες δεν μπορώ να βρω εύκολα!!!please help!!!
amgamer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2005 πρωτα απο ολα φιλαρακο μου μν βιαζεσαι...!Χρονια πολλα κ καλα Χριστουγεννα! το να μαθεις τον ουρανο ειναι αρκετα δυσκολο πραγμα,θελει διαβασμα επιμονη,ψαξιμο κ ξενυχτια!αυτο αποχτιεται με τα χρονια κ με αγαπη προς αυτο που κανεις. για αρχη πρεπει να παρεις για δωρο χριστουγεννων στον εαυτο σου το βιβλιο nightwatch απο τα βιβλιοπωλεια παπασωτηρειου!χωρις αυτο μιας κ εισαι ασχετος ακομη στο χωρο δ θα μπορεσεις να καταλαβεις πολλα. ριξε μια ματια σε ολες τις συζητησεις μας..περι εξοπλισμου κ αστρονομικων παρατηρησεων.κ οπωσδηποτε το βιβλιο!!!!οπωσδηποτε. καλες γιορτες!!!κ οτι θες εδω ειμαστε.καλοριζικο κ το τηλεσκοπιο...ευχομαι να σου χαρησει ωραιες στιγμες. BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2005 Ρε παιδιά μια βοηθιούλα με λένε Άρη και έιμα 14 Άρη, αυτή η ιστοσελίδα θα σε βοηθήσει πολύ, σε συνδιασμό όμως με προσωπικό ψάξιμο. ΑΛΛΑ, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσοι νεοεισερχόμενοι ζητούν βοήθεια με ύφος που αμέσως φέρνει στο μυαλό «αναξιοπαθούντες» και «ταλαίπωρους» των λεωφορείων και των σταθμών! Σε λίγο θα μας λένε και πιό κανάλι τους έδειξε και πόσα αδέρφια έχουν! Παιδιά, αυτό το ύφος είναι περιττό, βοηθάμε έτσι κι αλλιώς! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2005 Φιλε amgamer συμφωνω σε ολα μαζι σου εκτως απο ενα πραγμα.ΔΕν ειναι κ τοσο δυσκολο να μαθει κανεις τον ουρανο.Μην δραματοποιουμε τα πραγματα γιατι ετσι μπορει να απογοητευσουμε τον καινουριο μας φιλο.Γι αυτο Αρη παρε του βιβλιο που σου προτειναν τα παιδια κ ξεκινα. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2005 Άρχισε λοιπόν να χρησιμοποιείς το τηλεσκόπιό σου πρώτα σε επίγειους στόχους, για να εξοικιωθείς με το χειρισμό του και τη στόχευση. Κατόπιν δοκίμασε να παρατηρήσεις τα εύκολα και λαμπερά: Σελήνη, Άρη, Αφροδίτη και λαμπρά αστέρια. Με τη βοήθεια αστρονομικών χαρτών θα μάθεις να ξεχωρίζεις τους αστερισμούς και να στοχεύεις στα αντικείμενα που θέλεις. Πάρε και το βιβλίο "Nightwatch" (στα ελληνικά), θα σε βοηθήσει αφάνταστα. Θα το βρεις, όπως και τους χάρτες, στα μεγάλα βιβλιοπωλεία (Ελευθερουδάκης, Παπασωτηρίου). Καλό ξεκίνημα, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα