Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας σε ολους ,

μολις τελειωσα το διαβασμα της μεθοδου ευθυγραμμισης με διολίσθηση και εχω μερικες αποριες , οποιος εχει την ευγενικη καλοσυνη να απαντησει :

...οταν τελειωσουμε με επιτυχια ή μερικη επιτυχια τον συγκεκριμενο τροπο ευθυγραμμισης ειμαιστε πλεον ετοιμοι να κανουμε ληψεις ή πρεπει να ακολουθησω και την διαδικασια του χεριστιριου μου (αγγλικα) Two Star Alignment & Calibration stars ? πιο απλα , θα ειμαι ετοιμος να φωτογραφισω τον στοχο μου ή πρεπει να κανω και κατι αλλο ?? (εκτος βεβαια απο το να ρυθμισω την οδηγηση...)

Σας ευχαριστω...

Νικος

Νικος Π.
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα Νίκο

Μη χάνεις το χρονο σου με τη μέθοδο της διολίσθησης. Δοκίμασε το phdguiding και καθάρισες...

http//www.stark-labs.com/phdguiding.html

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Νίκο

Αφου τελειωσεις με το drift, το star allignement ειναι για να ξερει η στηριξη που κοιταει. Αν χρησιμοποιείς eqmod μπορεις να κανεις εκει το allignement με το πρόγραμμα πλανηταριου που χρησιμοποιεις

Δημοσιεύτηκε

Η μέθοδος της διολίσθησης σου δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσεις μόνο τη πολική σου ευθυγράμμιση και δεν αντικαθιστά το Alignment.

Αν λοιπόν έχεις αποφασίσει να τη κάνεις, τότε ναί, μετά το τέλος της πρέπει να προχωρήσεις κανονικά στη διαδικασία του Alignment με 1, 2 ή 3 αστέρια όπως εσύ επιθυμείς.

Φιλικά,

Κυριάκος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης