Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας!!

Θα ήθελα λίγη βοήθεια με το πρώτο μου τηλεσκόπιο. Είναι dobsonian πολλών ιντσών, καθώς έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αντικείμενα του βαθέως ουρανού. Το τηλεσκόπιο έχει έναν ερευνητή με μεγέθυνση 9x. Ενώ καταφέρνω άνετα να στοχεύσω προς αστέρια ή πλανήτες, που είναι σχετικά μεμονωμένα, χωρίς άλλα φωτεινά αστέρια τριγύρω, όταν προσπάθησα να εντοπίσω ένα αστέρι τής Μεγάλης Άρκτου στο "χερούλι" σαν σημείο αναφοράς για εντοπίσω ένα γαλαξία, μου ήταν αδύνατον να ξεχωρίσω ποιο απ' όλα τα αστέρια κοιτούσε ο ερευνητής, καθώς αυτά τα αστέρια είναι σχετικά κοντά, και με τη μεγέθυνση τού ερευνητή δυσκολεύτηκα πολύ. Μήπως υπάρχει κάποιο κόλπο για να δοκιμάσω πάνω σ' αυτό;

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε απάντηση!!

Ευχαριστώ πολύ!!

Don''t grow up, it''s a trap.
Δημοσιεύτηκε
Σ' ευχαριστώ φίλε μου, απ' ότι φαίνεται όμως θα το πουλήσω τελικά καθώς μου είναι δύσκολο στην μετακίνηση.
Don''t grow up, it''s a trap.
Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει τρόπος:

Σκοπεύεις και με τα δύο μάτια ανοιχτά. Με την προυπόθεση ότι δεν πάσχει κάποιος απο κάτι στα μάτια (κανέναν στιγματισμό ασ πούμε). όταν φέρεις κάτι στον ερευνητή σου, η εικόνα που παίρνεις απο το άλλο μάτι θα συμπέσει και είσαι οκ.

Θελει λίγο να το συνηθίσεις αλλα είναι καλό κόλπο.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Κι εγώ το ίδιο!
\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης