Αγγελος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2014 Χτες το βράδυ έκανα διάφορα τεστ (επιτέλους) του εξοπλισμού μου. Μετα από ένα καλό ζύγισμα,μια αξιοπρεπή πολική και μετά με 3 άστρα σύνδεσα την βάση (NEQ6) με την QHY5 μέσω ST4 καλωδίου και δόκιμασα το PHD να δω τι κάνει.Ολες τις ρυθμίσεις τις άφησα στο default. Αστρα για την οδήγηση βρήκαεύκολα με την οδηγητική να είναι σεταρισμένη στο 1 δευτερόλέπτο λήψης.Για οδηγητικό τηλεσκόπιοχρησιμοποίησα τον γνωστό Orion 50mm. Εχοντας σαν στόχο γενικά την Κασσιόπη και μετά από λίγη ταλαιπωρία με ανέμους και σύννεφα έβγαλα μερικές 5λέπτες λήψεις και θα ήθελα την γνώμη σας. Αν και δεν είδα trails εντούτοις η φωτογράφια μου φαίνεται λίγο πέριεργη. Σαν κάμερα χρησιμοποίησα την Canon 600D unmoded πάνω στο C8 sct με τον 6.3 FR παρέα. Για την επεξεργασία της φωτογραφίας εχω χρησιμοποίησει Photoshop και πείραξα μόνο την φωτεινότητα και το μέγεθος του αρχείου. ΥΓ: Η εστίαση έγινε βιαστικά μιας και με ενδιέφερε πιο πολύ πως δουλεύει το πρόγραμμα μέσω της ST4 θυρας. " Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564
ziorange Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2014 Εγώ όπως το βλέπω η οδήγησή σου είναι μια χαρά αλλά έχεις κόμη στα άκρα του πεδίου! Μάλλον πρέπει να βρεις την σωστή απόσταση του FR με τον αισθητήρα της κάμερας! http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
KC Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2014 Στο κέντρο τα άστρα δείχνουν καλύτερα, δοκίμασε να αφαιρέσεις το focal reducer και ξαναπροσπάθησε στο ίδιο σημείο του ουρανού με τα ίδια settings. Επίσης ανέβασε ένα frame και ένα master frame για να συγκρίνουμε και να δουμε αν έχεις και flexure.. “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
Αγγελος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2014 Σας ευχαριστώ για τις υποδείξεις !!! Θα δοκιμάσω και τις δυο λύσεις αυριο το βραδυ .Ιδιαίτερα για την απόσταση απο τον reducer ειμουν σίγουρος οτι θα βγαίνε προβληματική μιας που απλώς βίδωσα την κάμερα στο τηλεσκόπιο και οτι γίνει ... Την κόμη την είχα σίγουρη απλώς άλλο να διαβάζεις γιαυτο το πρόβλημα και άλλο να το βλέπεις . Θα ανεβάσω και frames καθώς επίσης και μια φωτογραφία απο το setup για τυχόν υποδείξεις για καλύτερο ζύγισμα " Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2014 θα προτεινα κάποαι στιγμή να αλλάξεις την οδήγηση από το st4 καλώδιο σε κατευθείαν οδήγηση με το eqmod. Σου δίνει καλύτερο έλεγχο στην οδηγηση σε σχέση με το st4 μιας και το st4 έχει standard μεγέθους παλμών που μπορεί να σου βγάλει πρόβλημα στην οδήγηση. Η αλλαγή αυτή είναι απλή, από το Phd 2 επιλέγεις στο Mount -> EQMOD ASCOM HEQ5/6 αντι για Οn-camera και είσαι έτοιμος για οδήγηση, η διαδικασία καλιμραρίσματος έιναι ίδια με το st4 Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2014 Δοκίμασε και την τελευταία έκδοση του PHD2, ίσως σου λύσει αρκετά προβλήματα. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Αγγελος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2014 Η επόμενη δοκιμή θα είναι η χρήση EQMOD αλλά το σκεφτόμουν για πιο μετά μόνο και μόνο για να έχω τηνανάλογη εμπειρία και να κατανοήσω τις διαφορές. Εχω διαβάσει για τον παλμό και τον καλύτερο έλενχοτης βάσης μέσω του EQMOD αλλά είχα ξεχάσει τελείως το PHD2.Θα το κατεβάσω για να δω τι καλούδια έχει! Το flexure δεν με έχει απασχολήσει ακόμα μιας και στο μυαλό μου το είχα κατατάξει στην λίστα των μηχανικών προβλήματων που θα ενέκυπταν.Αλλά μιας που αναφέρθηκε καλό είναι να το κοιτάξουμε και αυτό Ραντεβού Κυριακή βράδυ λοιπόν για νέες δοκιμές !!! " Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564
pilot Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2014 Αγγελε συγχαρητηρια για τον χρονο ληψης και οδηγησης που εχεις κανει.... Εχουμε τον ιδιο σχεδον εξοπλισμο (διαφορετικη βαση) και εγω δεν εχω καταφερει ακομα ουτε 2sec ληψη χωρις drift....το τηλεσκοπιο μου ειναι ενα νευτωνειο 200/800 και για οδηγηση εχουμε το ιδιο 50mm, και την ιδια καμερα σε ST4.... Προσπαθω να κανω πολικη με διολισθηση μιας που δεν εχω τον πολικο αστερα στο οπτικο πεδιο μου...παω δηλαδη με πυξιδα προς Βορα και εχω βαλει το γεωγραφικο μου πλατος στην βαση.......αλλα εχω θεα προς Νοτο και Δυση....αλλα τιποτα....δεν μπορω να ξεφορτωθω το drift.. Εχω πειραξει ολες τις ρυθμισεις του PHD2 και τιποτα..... Καλη συνεχεια !!!!Νικος. Νικος Π.
Αγγελος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2014 Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !!! Η αλήθεια είναι οτι δεν περίμενα οτι θα είχα τόσο καλό αποτέλεσμα απο την πρώτη φορά. Δεν ξέρω αν ήταν η τύχη του πρωτάρη αλλά αυτό θα το μάθω σήμερα που θα κάνω δοκιμές πάλι.Σίγουρα με βοήθησε η θέαση προς βορρά έστω και αν ο πολικός φαίνεται αχνά λόγω του αεροδρομίου. Αν μη τι άλλο,δεν θα είχα να σκέφτομαι και την λάθος ευθυγράμμιση παρέα με όλα τα άλλα προβλήματα που περίμενα οτι θα συναντούσα στο setup μου. Ελπίζω να την βρεις την άκρη σύντομα με την διολίσθηση ! " Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564
Αγγελος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2014 Χτες το βράδυ βρήκα καθαρό ουρανό και συνέχισα τα πειράματα. Τράβηξα 20 5άλεπτα ,ένα 10άλεπτο και ένα 20άλεπτο καρέ.Στη συνέχεια στάκαρα τα 5άλεπτα καρέ ανά πέντε. Οι δοκιμές έγιναν χωρίς τον 6,3 FR στο C8 sct ,όπως μου ζήτησε ο ο KC, οπότε μιλάμε για F10. Ο εξοπλισμός παρέμεινε ο ίδιος ήτοι : ΝΕQ 6Celestron C8 sctOrion 50mm finderQHY5 monoΕρευνητής κόκκινης κουκίδαςCanon 600d unmodedPHD Ο στόχος ήταν ο β Κασσιόπης (caph) πάλι.Στο ζύγισμα δεν είμουν 100% σωστός με τον άξονα της απόκλισης να χάνει λίγο.Ζύγισα με όλον τον εξοπλισμό πάνω και με τα καλώδια .Δεν χρησιμοποίησα κάποιο πρόγραμμα για την canon και τα καρέ αποθηκεύτηκαν στην κάρτα μνήμης.Σήμερα,αν υφίσταται καθαρός ουρανός ,θα δοκιμάσω το δικό της πρόγραμμα και το nebulosity. Η φωτογραφία του εξοπλισμού είναι λίγο πιο παλιά και η μόνη διαφορά με το χθεσινό σετάπ είναι ότι άλλαξα τα βαρίδια και έβαλα 2 πεντάκιλα στην μέση της μπάρας αντιβάρων για καλύτερο ζύγισμα. Σαν stacking program χρησιμοποίησα το starstax σε mac os πιο πολύ για να το δοκιμάσω . Στο registax η τελική εικόνα βγήκε καλή σε σχέση με το starstax.Αλλα δεν το έχω μάθει ακόμα το registax οπότε ενδέχεται να έχω κάνει βλακεία.Ο προβληματισμός μου ,όπως θα δείτε, βρίσκεται στο στακάρισμα των 20 καρέ. Θα ήθελα τις γνώμες σας για να δω τι μπορώ να διορθώσω. Είναι θέμα επεξεργασίας της τελικής εικόνας? πρόβλημα με το στήσιμο?ζύγισμα?κάτι άλλο? όλα τα παραπάνω?Αν χρειαστείτε άλλες πληροφορίες εδώ είμαι registax το setup μου η εικοσάλεπτη λήψη η δεκάλεπτη λήψη και τα 20 μαζί φτάσαμε τα δεκαπέντε τα πρώτα δέκα τα πρώτα πέντε το πρώτο καρέ " Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2014 Για αρχη δοκιμασε προγραμματα πρεπεξεργασιας για φωτογραφιες βαθυ ουρανου οπως το nebulosity, ccdstack maximdl, το registax δεν κανει για στακαρισμα εικονων βαθυ ουρανου. Βλεποντας την φωτο των 20 λεπτων δεν εχει γινει καλο στακαρισμα το οποιο φαινεται απο το αστερι το οποιο ειναι ''τριπλο'' για να δεις σε πρωτη φαση αν εχεις trail θα πρεπει να δεις τα καρε μεμονομενα και μετα στακαρισμενα ή σε αλληλουχια. Δες απο την αρχη το στησιμο και την λειτουργια του εξοπλισμου απο το μηδεν εν αναγκη, για το ζυγισμα κανε δοκιμες στο σπιτι σου κατα την διαρκεια της ημερας μιας και αυτο ειναι σημαντικος παραγοντας. Διαβασε και εδω http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=221462#221462 Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Αγγελος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2014 Αυτό προσπαθώ να ξεδιαλύνω φίλε Κώστα.Σε ευχαριστώ για τις υποδείξεις σου. Οσον αφορά ζύγισμα και στήσιμο τα πάω καλά.Μια δυό λεπτομέρειες θέλω να διορθώσω μόνο.Το saddle θέλω να αλλάξω προς το παρόν ( μου το είχες αναφέρει και πιό παλιά και το έχω ήδη στο πρόγραμμα ). Με το στακάρισμα έχω να ρίξω διάβασμα για τα προγράμματα.Αυτά που χρησιμοποιήσα ήταν στα πεταχτά και πιστεύω οτι θα έχω καλύτερα αποτελέσματα.Σε μπέρδεψα κιόλας με τις φωτογραφίες που είχα ανεβάσει.Η 20άλεπτη λήψη που ανέβασα είναι μία μόνο και πιο πολύ την δοκίμασα για να βρω τα όρια της βάσης. Εσυ αναφέρεσαι στο στακάρισμα των 20 Χ 5 λεπτών φαντάζομαι που όντως εκεί έγινε πανηγύρι. Οταν τις κοιτάω μια μια ξεχωριστά δεν βλέπω trails.Ιδιαίτερα στην 10λεπτη και την 20λεπτη θα έβγαζε μάτι αν κάτι δεν πήγαινε καλά.Σε αλληλουχία που τις κοιτάζω βλέπω μια μετακίνηση και στο τέλος κάνουν ένα πανέμορφο V. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω που οφείλεται... Θα δοκιμάσω πάλι σήμερα μιας που έλυσα το πρόβλημα στο ζύγισμα της απόκλισης " Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2014 για το στακαρισμα μπορεις να δεις και τα βιντεο tutorial που εχει στην σελιδα του nebulosity. Κατα την διαρκεια της οδηγησης στο phd παρακολουθα το διαγραμμα οδηγησης για τυχον μεγαλες αποκλισεις απο το κεντρο οι οποιες ειναι ενδειξη για καποιο προβλημα στην οδηγηση (πιασε και κανα screenshot για να δουμε τι γινεται). επισης απ'οτι ειδα απο την φωτο του εξοπλισμου κανεις οδηγηση μεσω θυρας st4, σε αυτου του ειδους την οδηγηση δοκιμασε να αλλαξεις το aggression των παλμων οδηγησης st4 σε μικρο μεσαιο μεγαλο (Δυστυχως δεν θυμαμαι πια επιλογη ειναι γι'αυτη την ρυθμιση, θα πρεπει να το βρεις μονος σου αυτο αλλα ειναι δυνατον να γινει αυτη η αλλαγη) επισης το min. movement στο phd θα πρεπει να κατεβει γυρω στο 0.05 για να βλεπει το phd κινηση ωστε να κανει οδηγηση και ανεβασε τον χρονο ληψης γυρω στα 2sec ωστε να μην επηρεαζεατι απο το κακο seeing, προϋποθεση ειναι οτι εχεις κανει καλη πολικη ευθυγραμμιση. ΥΓ. θα εισαι στην πανελληνια; Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2014 Φιλε μου εισαι σιγουρος οτι τα δαχτυλίδια που έβαλες στο C8, το κανουν πιο σταθερο απο το μαμισιο dovetail?
ksttsiveriotis.gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2014 Χαιρετισμούς σε όλους,Τελικά επειδή έχω ακριβώς τα ίδια προβλήματα και εγώ, είναι coma ή field rotation το πρόβλημα?Που έχουμε καταλήξει? H Γη είναι στρογγυλή σαν αγγούρι και μακρουλή σαν πορτοκάλι.
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2014 Κοιτωντας πιο προσεκτικα τις φωτο σου παρατηρω τα εξης. 1. Η εστιαση σου ειναι εκτος, οχι πολυ αλλα αρκετη. Φτιαξε ή παρε μια μασκα bahtinov για ευκολη και ακριβη εστιαση. 2. Στο 20αλεπτο και το 10λεπτο καρε υπαρχει trail. Τωρα που οφειλεται αυτο θα πρεπει να δεις αν ειναι flexure ή κακη οδηγηση. Σημειωση, το να κανεις οδηγηση τηλεσκοπιου με μεγαλη εστιακη αποσταση με την βοηθεια ερευνητη μπορει να σου προκαλεσει σφαλματα στην οδηγηση λογω της διαφορας των εστιακων αποστασεων, και κατα συνεπεια της αναλυσης, των δυο τηλεσκοπιων 3. Στο στακαρισμα των καρε σου, ειναι καθαρα το λογισιμικο προεπεξεργασιας, το κεντρικο σου αστερι δεν ειναι στακαρισμενο σωστα και εχεις τρια αστερια. Δοκιμασε ενα (ή ολα για να δεις πιο σου κανει) απο τα προγραμματα προεπεξεργασιας που ανεφερα πιο πανω. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Αγγελος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2014 Κώστα,δυστηχώς στην πανελλήνια δεν θα μπορέσω να έρθω.Θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να σας γνωρίσω όλους από κοντά αλλά δεν πτοούμαι.Θα έρθει και αύτη η ώρα. Σήμερα (καιρού θέλοντος) επιτέλους θα κάνω δοκιμές στο phd και δεν δοκιμάσω και το phd2. Μέχρι τώρα δεν είχα αλλάξει τις ρυθμίσεις του καθόλου. Ηταν στις εργοστασιακές για να είναι πιο εμφανείς οι αλλαγές στους τομείς που πάσχω.Για το οδηγητικό και τις εστιακές το περίμενα οτι θα έβγαζε κάποιο πρόβλημα μιας και κατασκευαστικά το έχουν για να οδηγήσει τηλεσκόπιο με μάξιμουμ εστιακή 1.500.Γιαυτό σκεφτόμουν σήμερα να κάνω δοκιμές έχοντας πάνω και τον 6,3 FR για να είμαι μέσα στις δυνατότητες του οδηγητικού. Περιμένω να έχω κόμη αλλά διορθώνεται αυτο. Bahtinov mask σίγουρα χρείαζομαι μιάς και προσπαθώ να εστιάσω μέσω του live view της φωτογραφικής.Την εστίαση την είχα σε δεύτερη μοίρα να σου πω την αλήθεια μιας που αν δεν καταλάβαινα σωστά το θέμα οδήγησης δεν θα έφτανα ποτέ σε σημείο να φωτογραφήσω αυτά που θέλω. Θα δοκιμάσω να φτιάξω δύο μάσκες.Μια για το μεγάλο και μια για το μικρό.Σε ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σου. Φίλε Στέλιο, το τηλεσκόπιο το πήρα απο φίλο μέσω του φόρουμ.Τα δακτυλίδια μου τα έδωσε γιατί ήξερε την λόξα μου και για τον σκοπό που θα το χρησιμοποιούα πέραν της παρατήρησης. Η δική μου γνώμη είναι οτι το σούπερ σταθεροποιούν και μου δίνουν και μια αίσθηση ασφάλειας ότι το τηλεσκόπιο είναι γερά δεμένο στην βάση και δεν κουνιέται με τίποτα.Είχα ενα μικρό άγχος βλέποντας να στήριζεται μόνο σε μία μπάρα.Εχουν και αυτά το βάρος τους,οχι αμελητέο, που σε προιδεάζουν να κρεμαστείς από πάνω τους και να μην καταλάβουν τίποτα !!! " Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2014 Η δική μου γνώμη είναι οτι το σούπερ σταθεροποιούν και μου δίνουν και μια αίσθηση ασφάλειας ότι το τηλεσκόπιο είναι γερά δεμένο στην βάση και δεν κουνιέται με τίποτα.Είχα ενα μικρό άγχος βλέποντας να στήριζεται μόνο σε μία μπάρα.Εχουν και αυτά το βάρος τους,οχι αμελητέο, που σε προιδεάζουν να κρεμαστείς από πάνω τους και να μην καταλάβουν τίποτα !!! Για τετοια χρηση δαχτυλιδια μονο πολυγωνικα και χοντρα. Και δεν πιστεύω οτι η μπαρα εχει προβλημα (υπ'οψιν εχω το ιδιο σκοπιο) μιας και η celestron βγαζει και το 14"αρι με μπαρα (εκει να δεις βαρος)Σε δοκιμες που είχα κανει με το ίδιο σεταπ με το δικο σου αλλα με τον μειωτη 6,3 πηγα οριακα μεχρι 300sec με οχι καλη πολικη και με οδηγηση μεσω ascom που σε μενα δεν παει καλα και ειμαι πιο ευχαριστημενος με το st4
Αγγελος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2014 Το εν λόγω δακτυλίδι. Εχει 2,5 εκατοστά πάχος και στην διάμετρο το ύψος του μετάλλου είναι 2 εκατοστά. Εννοείται ότι η εργοστασιακή dovetail είναι ανθεκτική και κάνει μια χαρά την δουλειά της απλώς για μένα είναι θέμα συνήθειας απο τα διοπτρικά με τα δακτυλίδια και συν,όπως προανέφερα, ψιλοαγχώνομαι να έχω τόσο εξοπλισμό πάνω και να στηρίζομαι μόνο σε μια μπάρα ΥΓ: Αψογο το 14άρι !!!!! το δακτυλίδι " Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2014 Καλημέρα, Κοιτώντας προσεκτικά το πρώτο καρέ που ανέβασες (c8-test-f10-1stimg.jpg) αυτό που διαπιστώνω εκτός από το θέμα της όχι πολύ καλής εστίασης, είναι η ύπαρξη κόμης αρκετά κοντά στο κέντρο της φωτογραφίας. Κατά την γνώμη μου, καλό θα ήταν να κάνεις πρώτα από όλα ένα έλεγχο στην ευθυγράμμιση των οπτικών. Όσον αφορά το θέμα της οδήγησης πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι κανένα πρόγραμμα και καμία ρύθμιση δεν διορθώνει την μέτρια πολική ευθυγράμμιση. Πριν αρχίσεις να κοιτάζεις θέματα που αφορούν το flexture κλπ, καλό θα ήταν να ζητήσεις την βοήθεια κάποιου έμπειρου στην πολική ευθυγράμμιση με διολίσθηση. Ρίξε μια ματιά στο άρθρο της AVAT: http://www.astrovox.gr/avat/pdf/driftalign.pdf Στην οδήγηση με finder οπωσδήποτε ισχύει αυτό που ανέφερε και ο Κώστας παραπάνω, λόγω της μεγάλης διαφοράς εστιακής μεταξύ φωτογραφικού τηλεσκόπιου και οδηγητικού. Συνοψίζοντας κάνε πολύ καλή πολική ευθυγράμμιση και έλεγξε την ευθυγράμμιση των οπτικών σου. Φιλικά,Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
Αγγελος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2014 Δημήτρη καλημέρα και σε ευχαριστώ για τις υποδείξεις. Για τo drift align εχω διαβάσει και θα το προσπαθήσω. Το μόνο μου πρόβλημα είναι οτι Νότο και Δύση δεν βλέπω καθόλου απο εδώ που είμαι.Μπορώ να κάνω με Βορρά - Ανατολή? Οι συνδυασμοί που έχω κοιτάξει είναι Νότος - Ανατολή ή Νότος - Δύση.Σε ένα άρθρο έλεγε για Βορρά - Ανατολή αν είμαι στο Νότιο ημισφαίριο.Μιας που προσοφθάλμιο με σταυρόνημα δεν έχω θα δοκίμαζα την μέθοδο με dslr/ccd. Για το θέμα των οπτικών το έχω στο νου μου ότι κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί. Παραθέτω μια φωτογραφία απο χτες αφεστίασης ενός άστρου (caph ως συνήθως). Δυστηχώς η ΔΕΗ έκανε τα δικά της χτες το βράδυ και σταμάτησα νωρίς τις δοκιμές.Ελπίζω να έχω πιο καλές συνθήκες σήμερα.Θα ανεβάσω screenshots από PHD & PHD2 λίγο πιό μετά. ΥΓ: και πάλι θα πω ένα ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας και την υπομονή σας !!! " Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2014 οπως το βλεπω η ευθυγραμμιση ειναι λιγο εκτος. Για drift align εφοσον εχεις περιορισμο μπορεις να χρησιμοποιησεις την διαδικασια πολικης ευθυγραμμισης απο το χειρηστηριο synscan. Μετα απο 3 τρεις επαναληψεις, και με την βοηθεια της καμερας για κεντραρισμα του αστεριου, θα εχεις σχεδον ισαξια πολικη ευθυγραμμιση με το drift align Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Αγγελος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2014 Είχα κάνει πολική μετά το 3 star alignment απο το χειριστήριο αλλά την έκανα μόνο μια φορά...φτου!!!! Οπότε τσεκάρω και την ευθυγράμμιση για να είμαστε σίγουροι και απο κει.Ευκαιρία να φτιάξω και τις bahtinov masks.Ενα ένα να διορθώνονται ! Επ ευκαιρία,ανεβάζω και 2 screenshots απο τα PHD. phd 2 phd 1 " Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2014 Είχα κάνει πολική μετά το 3 star alignment απο το χειριστήριο αλλά την έκανα μόνο μια φορά...φτου!!!! Το 3 star alignment δεν ειναι για πολικη, αλλα για να δωσεις στο goto να καταλαβει σωστα που κοιταειΨαξε το alignmaster για πολικηΑπο ευθυγραμμιση στα οπτικα εισαι λιγο εκτος αν προσεξεις σου φευγει λιγο αριστερα και κατω.στο phd αν βλεπω καλα (κινητο γαρ) εχεις πολυ φωτεινο αστρο για οδηγο. Αυτο καλο ειναι να το αποφευγεις και επισης δωσε στο dec οσο εχεις στο RA δλδ 1000. Το εχεις μονο 150 και αυτο σημαινει οτι αν θελησει να κανει μεγαλυτερη κινηση π.χ. 250 τοτε απλα δεν θα την κανει γιατι το περιοριζεις απο τις ρυθμισεις.Καλη επιτυχια Αγγελε
Αγγελος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2014 Στέλιο,είχα διαβάσει για το alignmaster σε προηγούμενες δημοσιεύσεις και θα το δοκιμάσω. Απλώς βλέπω ένα σωρό προγράμματα για τον σκοπό αυτό και πρέπει να κάτσω ενα βράδυ να τα τσεκάρω όλα να δω πιο θα μου κάνει την ζωή πιο εύκολη. Τις ρυθμίσεις για το PHD διάβαζα σήμερα για να το βελτιώσω.Ελεγα να κάνω δοκιμές αλλά ανοίξαν οι ουρανοί απέναντι και τα μάζεψα προτού έρθει προς τα εδώ.Τρελλός καιρός..... " Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα