Papous Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2014 Γεια σας!Μπορει καποιος εμπειρος η καποιος που ξερει γενικα να μου προτεινει ωραιους γαλαξιες,νεφελωματα(πλανητικα κλπ) και σμηνη για να δω αυτο τον μηνα?
Αστρονομος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2014 Εξαρτάται τι εξοπλισμό έχεις (με τι θα παρατηρήσεις). Τα καλύτερα πάντως είναι σφαιρωτό σμήνος Ηρακλή, νεφέλωμα λιμνοθάλασσας, γαλαξίας Ανδρομέδας, νεφέλωμα πεταλόυδας. Αυτά τα βλέπεις ακόμη και με κιάλια με τηλεσκόπιο βλέπεις περισσότερα αλλά αυτά εiναι τα πιο εντυπωσιακά που μου έρχονται τώρα Εγώ πχ. πήρα πρόσφατα το SW 8''DOB μου και έχω πάρει σβάρνα όσα messier μπορώ να βρώ, γενικώς δοκίμασε τον κατάλογο messier Ελπίζω να σε βοήθησα!
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2014 Αυτό(ή άλλα παρόμοια προγράμματα) θα σε βοηθήσει να βρίσκεις υποψήφιους στόχους για κάθε στιγμή. http://www.stellarium.org/ Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Papous Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2014 Παρατηρω μ ενα Meade LX90 8".Εγω Παρατηρω τα messier απλα ρωτησα για ενδιαφεροντες στοχους,γιατι δεν μπορω να βρω εναν ωραιο γαλαξια να δω. Να ρωτησω τωρα εχετε δει το bubble nebula?Το τρισχιδες νεφελωμα τι φιλτρο χρειαζεται?Και το νεφελωμα του αετου?Προσπαθησα να τα παρατηρησω με ενα φιλτρο για τη φωτορυπανση που εχω αλλα δεν βλεπω τιποτα.
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2014 Παρατηρω μ ενα Meade LX90 8".Εγω Παρατηρω τα messier απλα ρωτησα για ενδιαφεροντες στοχους,γιατι δεν μπορω να βρω εναν ωραιο γαλαξια να δω. Οι γαλαξίες θέλουν σκοτάδι για να φανούν ωραία! Μετά τους γαλαξίες που ανήκουν στον κατάλογο Messier, δοκίμασε τους γαλαξίες που βρίσκονται στη λίστα Herchel 400. Φαίνονται όλοι με 8άρι και είναι άφθονοι να επιλέξεις κάποιον που είναι σε καλό σημείο για συγκεκριμένη ώρα και συγκεκριμένο μέρος: http://en.wikipedia.org/wiki/Herschel_400_Catalogue Ο πιο απλό τρόπος επιλογής του τι να δεις μια συγκεκριμένη στιγμή είναι να δεις ποιος αστερισμός είναι σε καλή θέση παρατήρησης (ψηλά, μακριά από φώτα) και να δεις αντικείμενα από αυτόν τον αστερισμό. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Papous Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2014 Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα