pilot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2014 Καλημερα σας, Υπαρχει περιπτωση τη μια μερα με καθαρο ουρανο να βλεπεις ενα στοχο και την επομενη παλι με καθαρο ουρανο να μην τον βλεπεις γιατι κατι αλλαξε στην ατμοσφαιρα? καιρος,θερμοκρασια,υγρασια ή κατι αλλο? Ρωτω γιατι προχθες μπορουσα να δω ξεκαθαρα τον Μ12 και εχθες με τον ιδιο καιρο δεν τον εβλεπα...Θελω να καταλαβω εαν ηταν ο καιρος ή ισως λαθος goto alignment απο εμενα... Νικος. Νικος Π.
Roofastro Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2014 Το 2ο μιας και το Μ12 ειναι πολυ φωτεινος στοχος . Ακομα και απο Αθηνα το χω δει οποτε καταλαβαινεις .... Τι τηλεσκοπιο εχεις και απο που παρατηρησες ? KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
pilot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2014 Το 2ο μιας και το Μ12 ειναι πολυ φωτεινος στοχος . Ακομα και απο Αθηνα το χω δει οποτε καταλαβαινεις .... Τι τηλεσκοπιο εχεις και απο που παρατηρησες ? Σε ευχαριστω....πρεπει να κανω εξασκηση...δεν γνωριζω καλα ακομα τα αστερια που βαζω για alignment.Παρατηρω απο την Βουδαπεστη, με τηλεσκοπιο Skywatcher ed80/600. Νικος. Νικος Π.
Roofastro Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2014 Tι mag οριακο με γυμνο ματι ειχες ? KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
pilot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2014 Λυπαμαι που δεν μπορω να απαντησω με εμπειρα ακομα στην ερωτηση σου, απλα να σου πω οτι το 1 μου αστερι ειναι ο Αρκτουρος,νομιζω mag 0.15, επισης βλεπω καθαρα τους πλανητες Αρη και Κρονο καθως και αστερια της ταξης των 3.00, συμφωνα με το Stellarium, ανετα βλεπω Πολικο Αστερα οταν τον εχω στο οπτικο μου πεδιο καθως επισης και Κασσιοπεια και Μεγαλη Αρκτο...αυτα με γυμνο ματι... Δυστηχως η θεα μου ειναι Νοτιο και Δυτικη...δεν εχω Βορρα.... Νικος. Νικος Π.
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Διαφορές μεγάλες μεταξύ βραδιών μπορεί να υπάρξουν αλλά θα σου είχε δώσει και κάποιο άλλο σημάδι που θα το έβλεπες και διά γυμνού οφθαλμού (υγρασία, θολούρα κτλ). Αν οι δύο βραδιές σου έμοιαζαν εξίσου καθαρές και την πρώτη έβλεπες το στόχο ξεκάθαρα ενώ τη δεύτερη καθόλου, μάλλον το τηλεσκόπιο στόχευε λάθος. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
pilot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Ναι, εχω προβλημα με το star alignment που κανω, επειδη εχω οπτικο πεδιο σε Νοτο και Δυση δεν μπορω να επιλεξω αστερια μεγαλης αποστασης το ενα με το αλλο, ετσι οπως προυποθετουν οι οδηγιες... Το ενα μου αστερι ειναι παντα ο Αρκτουρος στην Δυση, ευκολο αναγνωρισιμος απο εμενα με μικρη εμπειρια , το προβλημα ξεκινα στο δευτερο αστερι που προσπαθω να ειναι οσο πιο Νοτια μπορω, και εκει ειναι που ξεκινα το προβλημα γιατι δεν μπορω να ξεχωρισω πιο αστερι ειναι ποιο... Μια φορα που τα καταφερα να κανω σωστο alignment μαλλον ημουν τυχερος !!!και εαν θυμαμαι του ειχα βαλει 4 calibration stars.... ΝΙκος. Νικος Π.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα