dimbot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Καλημέρα σε όλους από Αγ. Παρασκευή –Αθήνα . Αν και παρακολουθώ το φόρουμ καιρό , γράφτηκα πρόσφατα και είπα να σας συστηθώ . Παλιό το ενδιαφέρον μου στην Αστρονομία – στο πανεπιστήμιο μάλιστα είχα πάρει και τα σχετικά μαθήματα - αλλά μόλις πρόσφατα αποφάσισα να οργανωθώ ως χομπίστας.Ουσιαστικά τώρα ξεκινώ.... Εξοπλισμός ένα κατοπτρικό μικρό (100mm) Dobson της Orion Orion Dobson telescope N 100/400 , με δύο προσοφθάλμια (10mm & 20mm) , έναν Barlow x2, και ένα Moon filter 13% Επιπλέον «εργαλεία» ένα επιπεδόσφαιρο και e-βιβλίο για αντικείμενα Μεσσιέ και μερικά Apps στο iPad ,Μέχρις στιγμής έχω καταφέρει να δω μόνο Σελήνη και πλανήτες Άρη, Κρόνο, Δία, Αφροδίτη. Η όρεξή μου όμως έχει ήδη «ανοίξει» ..... Επόμενοι στόχοι μου είναι (και) με κυάλια (7χ50) που σκέφτομαι να αγοράσω , να προσπαθήσω να δώ όσα αντικείμενα Messier μπορέσω....Καθώς και να έρθω σε επαφή με κάποιον αθηναϊκό σύλλογο ώστε να βρεθώ σε αστροεξόρμηση. Οι απορίες μου ...άπειρες, αλλά βλέπω στο φόρουμ έναν πλούτο θεμάτων που εντυπωσιάζει! [Πάντως τις απορίες μου δεν θα τις γλυτώσετε ! ] Με φιλικούς χαιρετισμούςΔημήτρης (dimbot) Per aspera ad astra...
Καραμπούλας Ηλίας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Γεια σου φίλε Δημήτρη.Είμαστε έτοιμοι και ευδιάθετοι να σε καθοδηγήσουμε και να σε βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστείς. Καλή συνέχεια σου εύχομαι και όπως σου είπα,είμαστε εδώ για σένα! Φιλικά, Ηλίας Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.Carl Sagan
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Καλωσήρθες και καλή συνέχεια! Ο εξοπλισμός σου είναι "βασικός" αλλά αρκεί και με το παραπάνω για να δεις και αρκετά Messier. Αν έχεις πρόσβαση σε σκοτεινό ουρανό δοκίμασέ το, θα νομίζεις ότι έχεις άλλο τηλεσκόπιο Για ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε... «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
GALEX Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Καλωσήλθες Δημήτρη και καλή συνέχεια Γιώργος Αλεξίου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα