Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας άστροφίλοι,

Πρόσφατα συγκεντρώνω λεφτά για να αγοράσω ενα καινούργιο τηλεσκόπιο λίγο καλυτερο απο το άλλο μου(Celestron powerseeker 60AZ).Τελως πάντων το καινούργιο μου τηλεσκοπιο θα είναι το Astromaster 70AZ (http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2454 )της celestron.Κανει 134€ στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης .Έχει καλά προσοφθάλμια -αυτά ακριβως που χρειαζομαι-!Λοιπον τι πιστεύετε; :mrgreen:

1293772488_2454_ZZZX0CIH0Z(1).jpg.3c60a788f64ec51f126651dfba9d2c60.jpg

''...Λειψανα αστρων με μορφες αραχνιασμενες''

Οδυσσεας Ελυτης

Τhe Delphinus Observatory

http://delphinusobservatory.blogspot.gr/

• Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Δε θα δεις μεγάλη διαφορά μετάξυ αυτών των 2 τηλεσκοπίων.

Η διαφορά στη διάμετρο δεν θα είναι τόσο σημαντική και η εστιακή τους απόσταση είναι σχεδόν ίδια.

Να κρατήσεις τα χρήματα για κάποιο μεγαλύτερο τηλεσκόπιο.

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
Ναι μα το θέμα είναι οτι το άλλο έχει χαλάσει λίγο στο φακό, έχει χαραχθει και δεν έχω και πολλά λεφτά για άλλο τηλεσκόπιο καλυτερο απο αυτό στην ίδια τιμή.Μου άρεσε το παλιό μου τηλεσκόπιο και έζησε 2 χρόνια απο τις 25 Δεκεμβριου (Χριστούγεννα) του 2011.Γι' αυτό θέλω ενα ίδιο και λίγο καλυτερο όπως αυτό. :roll:

Οδυσσεας Ελυτης

Δημοσιεύτηκε
Αν μπορείς κάνε υπομονή να πάρεις αυτό http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1691 θα σου δείξει πολλά παραπάνω από τα άλλα δύο.
I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Δημοσιεύτηκε

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε
Ναι το ξέρω αυτό το dobsonian το έχω ηδη δει , όμως η μαμά μου δεν με αφήνει να αγοράσω κάτι πανω απο 150€ με δικά μου λεφτά.

Οδυσσεας Ελυτης

Δημοσιεύτηκε
Εξάλλου πιστεύω οτι αυτο το τηλεσκόπιο που μου προτεινατε είναι πολύ μικρο για τοσα λεφτά.Το μεγαλυτερο του υψος είναι 74εκ. και το μικροτερο 54εκ.

Οδυσσεας Ελυτης

Δημοσιεύτηκε

Η τιμή δε πάει με τις διαστάσεις!

Εγώ πάλι πισεύω ότι αυτό πυ θες να πάρεις κοστίζει παραπάνω απ΄ όσο αξίζει.

Αν ήμουν στη θέση σου, θα έμενα με το τηλεσκόπιο που έχεις τώρα.

Αν έχεις αποφασίσει ότι θα το πάρεις, τελείωσε η δουλειά.Πάντως βλέπεις ότι όλοι σου προτείναμε να πάρεις άλλο σε σχέση με αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Στη τελική όμως, εσύ αποφασίζεις.

Καλή συνέχεια

Αλέξανδρος :)

Δημοσιεύτηκε
Εξάλλου πιστεύω οτι αυτο το τηλεσκόπιο που μου προτεινατε είναι πολύ μικρο για τοσα λεφτά.Το μεγαλυτερο του υψος είναι 74εκ. και το μικροτερο 54εκ.

Οι διαστάσεις που περιγράφεις δεν έχουν καμία σημασία στην απόδοση του τηλεσκοπίου, ίσα ίσα το κάνουν και πιο φορητό. Αυτό που πρέπει να συγκρίνεις είναι το εμβαδόν του κατόπτρου με το εμβαδόν του φακού και έτσι θα καταλάβεις την διαφορά.

Μηνάς

I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Δημοσιεύτηκε
Κοίτα, αυτό το τηλεσκόπιο που σου προτείνουμε θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που έχεις ήδη. Επίσης, πρέπει να ξέρεις (όπως σου είπαν ήδη) ότι το σημαντικό είναι η διάμετρος του τηλεσκοπίου. Το συγκεκριμμένο είναι από τα πιο φτηνά σε αυτή τη διάμετρο. Αν περιμένεις λίγο, μπορείς ίσως να πείσεις τη μαμά σου να πάρεις εκείνο. Ξέρω, ήμουν και εγώ στη θέση σου :)
Δημοσιεύτηκε
Eπειδή έχω ένα Νευτώνιο με ίδια οπτικά και ίδιας διαμέτρου, αν τελικά το αγοράσεις και έχεις κάποια απορία, μπορώ να σου την λύσω (για παράδειγμα για την ευθυγράμμιση των οπτικών, για το τι πρέπει να περιμένεις να δεις, γιατί δεν μπορείς να δεις κάτι κλπ).
Δημοσιεύτηκε

Παρακαλώ :)

Ένα καλό βοήθημα για το τηλεσκόπιο είναι ένας καλύτερος ερευνητής. Για αρχή, το Star Pointer είναι καλό, αλλά στο μέλλον καλύτερα να πάρεις ένα καλύτερο. Σου συνιστώ είτε ένα Telrad (60 ευρώ), που είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ χρήσιμο, ή έναν ερευνητή 9x50. Έχει έναν ανορθωτικό της SkyWatcher το Πλαν. Θεσσαλονίκης που είναι ακριβός (90 ευρώ) αλλά εξαιρετικότατα χρήσιμος γιατί βλέπεις τον ουρανό σωστά και πιο άνετα, και έναν άλλο, που κάνει 70 ευρώ, χωρίς διαγώνιο (θα σε κάνει να στραβολαιμιάσεις κάπως), και είναι λίγο ανάποδος, αλλά θα τον συνηθίσεις, αν και σαφώς ο ανορθωτικός είναι πολύ καλύτερος.

Επίσης, δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται, αλλά καλύτερα στο μέλλον να αλλάξεις τον εστιαστή. Ρώτα αυτούς από το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης αν γίνεται. Το λέω γιατί αυτοί οι φτηνοί εστιαστές σου δυσκολεύουν τη ζωή σε υψηλές μεγεθύνσεις. 3 χρόνια χρησιμοποιούσα ένα Celestron 130SLT. Ο εστιαστής δεν ήταν και πολύ καλός, αν και καλύτερος από αυτό το Dobsonian (το τηλεσκόπιο ήταν όμως πολλύ πιο ακριβο). Όταν προσπαθούσα να εστιάσω, ταρακουνιώταν το τηλεσκόπιο και δεν έβλεπα καλά. Ποτέ δεν κατάφερνα να εστιάσω τέλεια. Τώρα έχω ένα διπλάσιο σε διάμετρο Dobsonian, και έπαθα πλάκα με το πόσο καλύτερος είναι ο εστιαστής!

Ελπίζω βέβαια ότι το δικό σου τηλεσκόπιο δεν θα ταρακουνιέται όταν εστιάζεις. Μία ερώτηση: μένεις μακριά από την Αθήνα; Γιατί αν όχι, θα πρέπει να παίρνεις το τηλεσκόπιο μαζί στις διακοπές, σε νησιά για παράδειγμα, ή σε κανένα εξοχικό αν έχεις, για να πηγαίνεις μακριά από τη φωτορύπανση. Εγώ το παίρνω στο χωριό μου κοντά στην Καλαμάτα!

Τι προσοφθάλμια/φίλτρα έχεις από το άλλο τηλεσκόπιο; Γιατί αν αποφασίσεις ότι σου αρέσει πολύ η αστρονομία, μπορείς να αρχίσεις να παίρνεις αξεσουάρ για το τηλεσκόπιο όπως καινούρια προσοφθάλμια και φίλτρα. Πίστεψέ με, η διαφορά που κάνουν μερικά φίλτρα ή κάποια καλά προσοφθάλμια είναι σαν να παίρνεις καινούριο τηλεσκόπιο!

Τελευταία ερώτηση: Ποια είναι η εμπειρία σου με το παλιό σου τηλεσκόπιο; Τι είχες καταφέρει να δεις; Φαντάζομαι το Φεγγάρι, τον Κρόνο, τον Δία και ίσως κάποιους άλλους πλανήτες, σωστά; Εκτός αν είχες καταφέρει να δεις τον Γαλαξία της Ανδρομέδας, αν και θέλει μια κάποια εμπειρία για να τον βρεις, και πιο δυνατό τηλεσκόπιο ή καλά κυάλια για να τον δεις καλά.

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον εγώ 1.δεν πηγαίνω πολύ συχνα στο εξοχικό μου στην Ερετρια και όταν πηγαίνω έχω ''εγκατεστημένα'' κυάλια

για παρατηρήσεις.2.Έχω καλά προσοφθάλμια (4mm,15mm και 20mm) ενα φιλτρο σεληνης και σύντομα ενα μπλε φίλτρο πλανητών .3.έχω παρατηρησει :-k τον Δια και τα 4 φεγγάρια του , τον Κρόνο, τον Αρη,Την Αφροδίτη , το φεγγαρι,το m45,m35 ,m40 και αλλά messier objects και δίπλα αστέρια.

Πολλά η λιγα; :cheesy:

Οδυσσεας Ελυτης

Δημοσιεύτηκε
Λοιπον εγώ 1.δεν πηγαίνω πολύ συχνα στο εξοχικό μου στην Ερετρια και όταν πηγαίνω έχω ''εγκατεστημένα'' κυάλια

για παρατηρήσεις.2.Έχω καλά προσοφθάλμια (4mm,15mm και 20mm) ενα φιλτρο σεληνης και σύντομα ενα μπλε φίλτρο πλανητών .3.έχω παρατηρησει :-k τον Δια και τα 4 φεγγάρια του , τον Κρόνο, τον Αρη,Την Αφροδίτη , το φεγγαρι,το m45,m35 ,m40 και αλλά messier objects και δίπλα αστέρια.

Πολλά η λιγα; :cheesy:

Για το τηλεσκόπιό σου είναι αρκετά. Μερικοί περιορίζονται στους πλανήτες. Αυτή την εποχή, ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας θα είναι αρκετά ψηλά, και είναι καλό θέμα τόσο με τηλεσκόπιο όσο και με κυάλια. Τα κυάλια τι διαστάσεις έχουν; Γιατί εκτός αν είναι κάτι υπεργιγάντια, το τηλεσκόπιο των 13 εκατοστών θα σου δώσει καλύτερες εικόνες. Πολύ καλύτερες. Δες το Ring Nebula, το Lagoon Nebula και το Μ13 από το εξοχικό σου και θα καταλάβεις.

Δημοσιεύτηκε
Tα κυαλια εχουν διαστασεις 7*50

Καλό μέγεθος για κυαλια αλλά καμία σχέση με τηλεσκόπιο 13 εκατοστών.Αυτό το Dobsonian είναι πάρα πολύ φορητό, οπότε σου προτείνω να το παίρνεις στο εξοχικό σου.

Δημοσιεύτηκε
Για το άλλο τηλεσκόπιο (astromaster 70Az) τι λέτε;Είναι καλό σχετικα;

Δεν βλέπω το λόγο να το αγοράσεις. Αν έχεις ήδη 6 εκατοστών παρόμοιας ποιότητας, η διαφορά θα είναι μηδενική. Άσε που φαίνεται και λίγο ακριβό για αυτά που προσφέρει.

Δημοσιεύτηκε
Ξέχασα να σε ρωτήσω: τα προσοφθάλμιά σου τι μάρκα είναι; Επίσης, καλύτερα να μην πάρεις φίλτρο πλανητών. Δεν αξίζει. Καλύτερα να πάρεις ένα φίλτρο ΟΙΙ. Πιο ακριβό, αλλά θα βλέπεις αντικείμενα όπως το Νεφέλωμα της Δαντέλας, και πολλά πλανητικά νεφελώματα, πολύ εντυπωσιακά.
Δημοσιεύτηκε
Παρεμπιπτόντως, η ευθηγραμιση του κατόπτρου είναι δυσκολη;Μπορείτε να μου εξηγησετε πως γίνεται;

Οδυσσεας Ελυτης

Δημοσιεύτηκε

Εύκολη είναι,αλλά καλό είναι να στη δείξει κάποιος από κοντά για να δεις επί τόπου πώς γίνεται.

Κάνε και μια αναζήτηση στο φόρουμ.

Π.χ.

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3261&highlight=%E5%F5%E8%F5%E3%F1%DC%EC%EC%E9%F3%E7+%EA%E1%F4%FC%F0%F4%F1%F9%ED

Δημοσιεύτηκε
Ξέχασα να σε ρωτήσω: τα προσοφθάλμιά σου τι μάρκα είναι; Επίσης, καλύτερα να μην πάρεις φίλτρο πλανητών. Δεν αξίζει. Καλύτερα να πάρεις ένα φίλτρο ΟΙΙ. Πιο ακριβό, αλλά θα βλέπεις αντικείμενα όπως το Νεφέλωμα της Δαντέλας, και πολλά πλανητικά νεφελώματα, πολύ εντυπωσιακά.
Τα προσοφθάλμια μου είναι: το 4mm και το 20mm είναι της celestron και το 15mm είναι της Plossl

Οδυσσεας Ελυτης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης