DimitrisT Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2014 Καλησπέρα και απο εμένα , και καλώς σας βρήκα. έχω πάρει σβάρνα όλα τα νήματα του φορουμ και η πρεσβυωπεία απο ένα βαθμό πρέπει να έχει χτυπήσει κόκκινο.... Ας έρθω στο θέμα λοιπόν έχω ένα nextstar 8/se ενός φίλου που μου το παραχώρησε για να ασχοληθώ με το χόμπυ και να δω αν μου αρέσει ,(καθώς πάντα με γοήτευε η ομορφιά του νυχτερινού ουρανού) . Έτσι και αποφάσισα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο χόμπυ. Λοιπόν για αρχή έφτιαξα μια ισημερινή σφήνα που σαφώς δουλεύει καλύτερα απο την Alt-Az (φωτο θα επισυνάψω παρα κάτω,υπολείπεται το βάψιμο) στήριξη που έχει το τηλεσκόπιο αν θέλεις να τραβήξεις και καμία φωτό.Έχω μια DBK 21AU04.AS firewire camera και μία canon 400d eos με ιντερβαλόμετρο. Σκέφτομαι να παραγγείλω και το Orion Mini 50mm Guide Scope για οδηγητικό .Η imaging source θα δουλέψει με το guide scope ;(Η θα δουλέψει γενικότερα) ; Η είναι προτιμότερη μια Asi η qhy5 ; Η ερώτηση για αυτά που έχω τώρα στα χέρια μου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα το setup μου θέλω να είναι το εξής και εδω είναι που θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη σας . Στήριξη NEQ6 SYΝSCAN 45 PRO , 1o τηλεσκόπιο skywatcher ed80 apo , celestron 8'' η 9.25 Schmidt-Cassegrain γενικής χρήσης (για παρατήρηση). Ελπίζω να μην σας κούρασα, Πληροφοριακά ασχολούμαι με την αστροπαρατήρηση εδω και 3.5 μήνες πάνω κάτω.Δυστυχώς μόνο απο το μπαλκόνι και την ταράτσα του σπιτιού μου . Έχω διαβάσει τα εξής the backyard astronomers guide και nightwatch τα οποία και με βοήθησαν αλλά και με μπέρδεψαν χεχεχε!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες απαντήσεις και βοήθεια. Με εκτίμησηΔημήτρης Ισημερινή σφήνα Ισημερινή σφήνα Ισημερινή σφήνα
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2014 Στήριξη NEQ6 SYΝSCAN 45 PRO , 1o τηλεσκόπιο skywatcher ed80 apo , celestron 8'' η 9.25 Schmidt-Cassegrain γενικής χρήσης (για παρατήρηση). Καλως ηρθες!Τις επιλογες σου τις βρισκω σωστες και για το sct αν μπορεις να παρεις το 9.25 ειναι σαφως ανωτερο.Για την dmk θα σου πει καποιος που την εχει, αλλα οι qhy-asi ειναι σουπερ ευαισθητες και αποδεδιγμενα κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους.Καλη επιτυχια!!
DimitrisT Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2014 Στήριξη NEQ6 SYΝSCAN 45 PRO , 1o τηλεσκόπιο skywatcher ed80 apo , celestron 8'' η 9.25 Schmidt-Cassegrain γενικής χρήσης (για παρατήρηση). Καλως ηρθες!Τις επιλογες σου τις βρισκω σωστες και για το sct αν μπορεις να παρεις το 9.25 ειναι σαφως ανωτερο.Για την dmk θα σου πει καποιος που την εχει, αλλα οι qhy-asi ειναι σουπερ ευαισθητες και αποδεδιγμενα κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους.Καλη επιτυχια!! Στέλιο σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δημήτρης
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2014 Η imaging source είναι συμβατή από άποψη drivers με το PhD guiding. Η δική σου είναι έγχρωμη, νομίζω, αλλά είναι αρκετά ευαίσθητη και πιστεύω θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Προσωπικά οδηγούσα με το 50άρι της Orion και την έγχρωμη QHY 5V που είναι λιγότερη ευαίσθητη από τη δική σου χωρίς κανένα πρόβλημα. Ήθελε ελάχιστα παραπάνω κόπο εύρεσης αστέρα αλλά λόγω του μεγάλου πεδίου του ερευνητή δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα. Δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξεις. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
DimitrisT Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2014 Η imaging source είναι συμβατή από άποψη drivers με το PhD guiding. Η δική σου είναι έγχρωμη, νομίζω, αλλά είναι αρκετά ευαίσθητη και πιστεύω θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Προσωπικά οδηγούσα με το 50άρι της Orion και την έγχρωμη QHY 5V που είναι λιγότερη ευαίσθητη από τη δική σου χωρίς κανένα πρόβλημα. Ήθελε ελάχιστα παραπάνω κόπο εύρεσης αστέρα αλλά λόγω του μεγάλου πεδίου του ερευνητή δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα. Δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξεις. Καλημέρα και ευχαριστώ για την βοήθεια , ναι η έγχρωμη είναι . Περιμένω τον ερευνητή να κάνω δοκιμές .... Δημήτρης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα