Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα ... ειμαι καινουργιος στο χωρο και θα ηθελα να με βοηθήσετε σε κάποιες αποριες που εχω......εχω αγορασει ποσφατα ενα τηλεσκοπιο SW 200/1000 BLACK DIAMONT με προσοφθαλμια 25mm και 10mm και δεν εχω καταφερει να δω τιποτα αλλο εκτος απο το φεγγαρι, το διπλο Περσεα, το νεφελωμα του ωριωνα - οχι και τοσο καλα - τον Δια θολα, τισ πλειαδες τισ βλεπω σαν απλα αστρα χωρις νεφελμα, την Ανδρομεδα θολα οπωσ ηταν και με τα κιαλια και αν βαλω και το 10mm σκοτεινιαζει και γινεται χαλια. Βλεπω μικροτερα απο το δικο μου οπως το 150/750 και βλεπουν περισσοτερα. Εγω γιατι???? κλαψ κλαψ κλαψ... τι μπορω να περιμενω απο το συγκεκριενο τηλεσκοπιο??Θελει ευθυγραμμιση ??Θελει barlow ?? Φταινε τα ματια μου ?? :( Η περιοχη μου στην Αγια Μαρίνα Κορωπίου εχει καθαρο ουρανο χωρις πολυ φωτορυπανση. Ξεχασα να πω οτι το τηλεσκοπιο δεν ειναι αυτοματο και ψαχνω με το χερι.Μηπως εκανα βλακεια πο το πηρα ??Μηπωσ αυτο που ηθελα στην αρχη το EXT 80 H 90 ειναι καλυτερο ??

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων για τις απαντησεις σας !!! :)

Δημοσιεύτηκε
Μην περιμένεις να δεις από το τηλεσκόπιο τις εικόνες που βλέπεις στις αστροφωτογραφίες. Το τηλεσκόπιό σου είναι μια χαρά. Αν βλέπεις θολά τον Δία ίσως θέλει προσεκτικότερη εστίαση. Τώρα για την ανδρομέδα νομίζω ότι το τηλεσκόπιό σου είναι μεγάλο για να τη δεις ολόκληρη (δεν χωράει στο οπτικό του πεδίο). Βέβαια με το μάτι θα δεις μόνο ένα "συννεφάκι" με φωτεινό κέντρο.
Γιώργος Αλεξίου
Δημοσιεύτηκε

Για να δεις νεφέλωμα στις πλειάδες, θες 2-3 μέτρα διάμετρο τηλεσκοπίου :) Αλλά στο δικό σου τηλεσκόπιο με έκθεση μισού λεπτού περίπου με DSLR, αρχίζει και φαίνεται. Γενικά δεν έχει σχέση η φωτογραφία με το τι βλέπεις με το μάτι. Αλλά με έναν ευρυγώνιο οι πλειάδες δεν είναι ωραίες έστω και χωρίς το νεφέλωμα;

Αυτό που με προβληματίζει είναι που λες πως ο Δίας ήταν θολός. Δηλαδή δε μπορούσες να εστιάσεις ώστε να φανούν οι ζώνες του;

Επίσης τι εννοείς πως το 150/750 "βλέπει περισσότερα"; Έχεις δει με τέτοιο τηλεσκόποιο και έβλεπες καλύτερα; Από collimation πως πας; Ξέρεις να το ελέγχεις συγκρίνοντας τις δύο πλευρές της εστίασης ενός άστρου;

Όχι δεν ήταν καλύτερα να πάρεις τα EXT 80/90. Το EXT 90 είναι μόνο για πλανήτες και στο EXT 80 θα έτρωγες απογοήτευση στο τι μπορείς να δεις σε σχέση με το δικό σου (αρκεί να δουλεύει σωστά το δικό σου!).

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

Violence is the last refuge of the incompetent.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης