PaltaraTs Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2014 Σε μερικές εβδομάδες, αναμένω να πάρω κάποια χρήματα που τα ανζητώ εδώ και 7 χρόνια δικαστικώς. Και σκέφθηκα να αναβαθμίσω τη ηλιακό μου τηλεσκόπιο. Εχω ένα Lunt 60 Double Stack. Μένω στη Θεσσαλονίκη, μέσα στην πόλη. Είναι σκόπιμο να αναζητήσω μεγαλύτερη διάμετρο, π.χ. Lunt 100 ή ίσως Coronado90 ; Φοβάμαι ότι η ατμόσφαιρα της πόλης δεν θα επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευση της μεγαλύτερης διαμέτρου. Και δεν έχω δυνατότητα να πάω κάπου μακρυά εκτός πόλεως. Τι γνώμη έχετε ; ΥΓ : Σας ζαλίζω λίγο με μια κοινότοπη λίγο ερώτηση, αλλά ειλικρινά βρίσκομαι σε απορία.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2014 Καλησπέρα! Έχω μικρή εμπειρία με Ηλιακά τηλεσκόπια με διάμετρο άνω των 60mm. Πιστεύω ότι φωτογραφικά θα έχει νόημα μια τέτοια αναβάθμιση σε συνδυασμό με μεγάλυτερες μεγεθύνσεις από αυτές που προσερει το 60αρι. Μία άλλη αναβάθμιση που πολλύ κάνουν είναι το ΒF φίλτρο. Επίσης υπάρχει και το Quark της Daystar, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σχεδόν όλα τα διοπτιρικά τηλεσκόπια.Για διάμετρο άνω των 80mm θα χρειαστεί ERF. http://www.apm-telescopes.de/de/daystar-h-alpha-okular-filter-quark.html Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
PaltaraTs Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2014 Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση ! Το Quark ερευνήθηκε από τον Sean Walker στο S&T. Γενικά δουλεύει καλά, αλλά αργεί 5 λεπτά σε κάθε μεταβολή ρύθμισης των ανγκστρεμ. Η δε Daystar δεν καθορίζει το ακριβές εύρος του φάσματος, δηλ. <0.5 ή 0.7 Α. Επίσης το Quark απαιτεί γρήγορο διοπτρικό τηλεσκόπιο. Ετσι, π.χ. λεπτομέρειες κηλίδων είναι δύσκολες. Την αναβάθμιση την θέλω βασικά για να έχω μεγαλύτερη ανάλυση σε σχέση με το 60 mm που χρησιμοποιώ σήμερα. Ενα 100 mm έχει ( θεωρητικά τουλάχιστον ) μεγαλύτερη ανάλυση. Ευχαριστώ και πάλι, και καθαρούς ουρανούς !
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2014 Έχω το 60άρι (single stack) και είναι ένα καταπληκτικό τηλεσκόπιο, φαντάζομαι πόσο καλό θα είναι το δικό σου double stacked. Όσον αφορά την αναβάθμιση σε 100άρι, θα θες λογικά να πας σε double stack αλλιώς... θα σου κακοφανεί η αύξηση στα άνγκστρομ παρά τη μεγαλύτερη ανάλυση. Συνεπώς το κόστος αρχίζει και γίνεται πολύ μεγάλο και θέλει σκέψη. Όσον αφορά τους περιορισμούς στο seeing, είχα διαβάσει στο site της Daystar πως η δική τους εμπειρία δείχνει πως δεν συναντάς ισχυρούς περιορισμούς πριν τα 130mm (σε αστικό περιβάλλον) και μεγαλύτερο στο βουνό. Συνεπώς νομίζω πως αυτό δεν πρέπει να σε απασχολεί. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
cptfurz Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2014 Ριξτε μια ματιά εδω:http://jp-brahic.chez-alice.fr/soleil_aout_septembre2011.htmΠρόκειται για ενα τροποποιημένο PST!!!! αλλα με 2.5 μέτρa σωλήνα f11 αν δεν κάνω λάθος. Ο τυπος βγάζει μερικές απο τις καλύτερες ηλιακές εικόνες που εχω δει.Δυστυχώς το μέγεθος μετράει.... Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
50mm Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2014 Εντυπωσιακες εικονες το λιγοτερο που μπορω να πω. Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
cptfurz Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2014 Ουπς Λάθος... Στην φωτογραφία ειναι το παλιο του τηλεσκόπιο. Αν βρω το 2.5 μετρο θα σας το στειλω ...Προς το παρον δειτε μια εκόνα με το συγκεκριμένο κανονι (τα στοιχεια του στην λεζαντα) Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
PaltaraTs Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2014 Λεβέντες, Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και τις πληροφορίες και τις εικόνες που παρουσιάσατε. Περιμένω ακόμα τα λεφτά που κυνηγάω εδώ και -7- χρόνια. Οταν τα πάρω, μάλλον θα κάνω το παράτολμο να προχωρήσω σε 100 mm. Ευχαριστώ και πάλι, και καθαρούς ουρανούς ! ΥΓ : Και μια φωτό από το Lunt60
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα