bstavlas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2014 Καλησπέρα , Προσπαθώ να μάθω πληροφορίες για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο από κάποιον που να έχει εμπειρία μαζί του. Κρατάει καλή την ευθυγράμμιση του ? με προσεκτική μετακίνηση (ή χρειάζεται και το πρωτεύον κάθε φορά ευθυγράμμιση ; ) Το συγκεκριμένο έχει το πολύ ωραίο χαρακτηριστικό του ότι μπορείς να το κινήσεις και χειροκίνητα χωρίς να χάνεις την δυνατότητα του goto ... Εδώ με την πάροδο του χρόνου παρατήρησε κανείς φθορά από την συγκεκριμένη χρήση ; Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα ήταν καλοδεχούμενη... Σκέφτομαι την αναβάθμιση του εξοπλισμού μου και έχω κατασταλάξει (μπορεί και όχι ) μεταξύ δύο, τα οποία μόνο στην διάμετρο θα μπορούσε κάποιος να πει ότι μοιάζουν. Το ένα είναι αυτό και το δεύτερο είναι το Nexstar evo 9,25'' Ο λόγος που βρίσκομαι μεταξύ τους είναι ότι θα ήθελα κάτι σε αυτή την διάμετρο που θεωρώ πώς είναι το όριο στην σεβαστά εύκολη μετακίνηση... με παράλληλο εύκολο και γρήγορο στήσιμο του εξοπλισμού μου... Εδώ η αλήθεια είναι ότι πιστεύω ότι dob υστερεί, αλλά προφανώς υπάρχει και έλλειψη εμπειρίας απ'την πλευρά μου. Έχω δοκιμάσει να μετακινήσω ένα truss 12'' και μπορώ να πω ότι είναι σίγουρα δουλεία 2 ανθρώπων (για την ασφάλεια του τηλεσκοπίου)και το ανέβασμα σε σκάλες , ή η μεταφορά σε αμάξι και στήσιμο στην εξοχή μου φαντάζει αρκετά ποιο πολύπλοκο με το dob (ή κάνω λάθος). Κανείς εδώ που δεν το στήνει στην αυλή του άλλα το μετακινεί συνεχώς, είτε σε ταράτσα , είτε βεβαία μακριά από τα φώτα της πόλης; και να μπορεί να συνεισφέρει σε λεπτομέρειες ; Σαν ευκολία χρήσης το evo μου φαίνεται πως κερδίζει κατά κράτος ? αλλά τόσο η διαφορά στην τιμή όσο και το στενό πεδίο με κάνει να έχω δεύτερες σκέψεις.Και έδω έρχεται το δεύτερο σκέλος των ερωτήσεων , καθ'ότι το dob έχει f4,7 φαντάζομαι πως θα είναι ποιο απαιτητικό στα προσοφθάλμια μου (δλδ εντάξει κερδίζω πεδίο , άλλα τι να το κάνω αν πάσχει απο έντονη κόμη στην περιφέρεια.... πάλι έλλειψη εμπειρίας απο πλευράς μου ) Μένω Ρόδο οπότε είμαι μακριά, τόσο από καταστήματα και τόσο απο astroparty για εμπλουτισμό των γνώσεων μου, έχω έναν γνωστό ο οποίος έχει εμπειρία αλλά θα ήθελα και την δική σας άποψη. Μέχρι στιγμής όλοι μου προτείνουν το dob... λογικό τρελό value for money Απλά δεν θα ήθελα να το πάρω και να καταλάβω πως αφού χρειάζεται να πάρω μπαταρίες και κάλυμμα,θα χρειαστώ μετά και διορθωτές κόμης κλπ για να έχω μια αξιοπρεπή εμπειρία (εδώ σίγουρα υπερβάλλω ) Το ξέρω πως ότι και να διαλέξω δεν είναι πανάκια, πάντα θα υπάρχει κάτι να συμπληρώσεις να αλλάξεις απλά είναι η πρώτη μου σοβαρή αγορά και θα ήθελα να κρατήσει λίγο η χαρά της Celestron Lcm 114 Baader Hypperion 8 mm Baader Hypperion 31 mm AsPlosl 25mm -9 mm Televue Barlow x 2
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2014 Καλησπέρα φίλε μου! Δεν είμαι χρήστης κανενός απο των δυο τηλεσκοπιων που ανέφερες αλλα έχω ένα sw dob 8".Με το θέμα της φορητοτητας. Εγώ κάνω παρατηρήσεις απο 2 διαφορετικά μέρη και χρειάζεται να το μετακινησω. Το 8αρι αμα δεν το σπάσεις στα 2 (βάση και σωλήνας) μεταφέρεται εύκολα αλλα αυτο δεν ισχύει σίγουρα για το 10 και το 12αρι.Οταν επιχειρησες να μεταφέρεις το 12αρι το εσπασες η το μετέφερες ενιαίο όλο? Αμα το σπάσεις σίγουρα η μεταφορά γίνεται ποιο εύκολη και πιστεύω μπορεί να το μεταφέρει κάποιος...Ελπίζω να βοηθησα! Καλή συνέχεια και καλες επιλογές! !! Φιλικά,Γιώργος Λέκκας Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
bstavlas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2014 To 12'' το μετακινήσαμε ενιαίο μαζί με τον ιδιοκτήτη του...Δεν θα πω ότι ήταν τρομερά δύσκολο αλλά δεν το λες και τίποτα... Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση Celestron Lcm 114 Baader Hypperion 8 mm Baader Hypperion 31 mm AsPlosl 25mm -9 mm Televue Barlow x 2
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2014 Πιστευω μονος σου να το καταφέρνεις αμα το σπασεις σε δυο κομματια...Περιμενε και άλλες γνωμες και πραξε προς το καλυυτερο!! Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα