Jump to content

Τα νεύρα μου, πόση ατυχία μπορεί να υπάρξει σε μια βραδυά;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γύρισα από μια αποτυχημένη έξοδο για αστροφωτογράφιση με τα νεύρα μου τελείως κρόσια από τις απανωτές αναποδιές. Έχουμε και λέμε:

 

Φτάνω στο σημειο που φωτογραφίζω (50 μέτρα από το σπίτι μου), με το που φτάνω κάνω μια επισκόπηση στο χωράφι μιας και ένας από τους γείτονες το καθαρισε από τα χόρτα, πήρα λίγη χαρά που δεν θα είμαι μέσα στα χόρτα και ξαφνικά εντοπιζω έναν κόκκινο φάκο που μου έπεσε πριν δυο μηνες και δεν το πηρα είδηση, μετα από μια γρηγορη επιθεώρηση ο φακός δούλευε μια χαρα. Τον μάζεψα και πριν αρχίσω να στήνω τον εξοπλισμό διαπίστωσα ότι στο σημείο που φωτογραφίζω ο σκύλος ενός άλλου γείτονα αποφάσισε να κάνει την χοντρή ανάγκη του αυτούς τους μήνες. Ευτυχώς είχα ενα φτυαράκι στο αυτοκίνητο και καθάρισα τον χώρο ώστε να μην έχω κανένα ατύχημα αφού έπεσαν τα σχετικά καντήλια.

 

Όλα βαίνουν καλώς και στήνω τον εξοπλισμό μου, ξαφνικά μια άσχημη μυρωδιά έφτασε στην μύτη και διαπίστωσα ότι κάποια "βόμβα" του σκύλου, η οποία ήταν και φρέσκια, μου διέφυγε με αποτελεσμα να την πατήσω, ακολοθούν τα απαραίτητα κοσμικά επίθετα και άρχισα να καθαρίζω τα παπούτσια μου, ψάχνοντας στην συνέχεια τον χώρο δεν μπορούσα να βρω που ήταν ώστε να τον καθαρίσω και να μην την ξαναπατήσω.

 

Συνεχίζω με το στησιμο και βάζω μπροστά το αστρολαπτοπ, ΜΕΓΑ λάθος, η ημέρα ή μάλλον η νύκτα δεν με θέλει, ο η/υ bootάρει στο bios και αρνείται να δεχτεί οποιαδήποτε ρύθμιση. Το είχα ξαναπάθει και το καλοκαίρι λίγο πριν την πανελλήνια. Κάντηλια στο τετράγωνο, τρέχω απο το χωράφι στο σπίτι μου να πάρω το αστρολαπτοπ Νο2 το οποίο είχα και στην πανελλήνια ώστε να κάνω δουλειά, το συνδέω και ξεκινάω τον εξοπλισμό μου. Το αστρολαπτοπ Νο1 θα πρέπει να πάει ξανα για επισκευή στο πλαίσιο τα Χριστούγεννα, μέχρι τότε θα πρέπει να την βγάλω με το παλιό αστρολάπτοπ.

 

Ξεκινάω την φωτογράφιση του Μ31 την οποία παλεύω από την Πανελλήνια, η οδήγηση μια χαρά, το καδράρισμα εντάξει, η εστίαση καμπάνα και ξαφνικά μετά από δυο καρέ αποφασίζουν οι γείτονες να ανάψουν τα εξωτερικά φώτα στις βεράντες χωρίς καν να κάθονται έξω και τα οποία χτυπάνε κατευθειαν στον φακό του τηλεσκοπίου ](*,) ](*,) ](*,) Ευτυχώς όμως πέτυχα τον ένα απο τους δυο γείτονες και είπα ευγενικα να σβήσει το φως το οποίο και έπραξε απαντώντας με ευγένεια (πετυχένεις πολλά μετην ευγένεια). Τρίτο καρε στο κόκκινο κανάλι και ξαφνικά ο ένας εκ των δυο γειτόνων (και οποιος δεν έσβησε το φως απο την βεράντα του) αποφάσιε να φύγει για βόλτα με το αμάξι του και μέχρι να ξεκινήσει είχε τους προβολεις αναμένους να βαράνε στο τηλεσκόπιο ](*,) ](*,) ](*,) πάει το τρίτο καρε χαμένο. Τελικά μετα από τρια λεπτά ανμονής αποφάσισε να φύγει και συνέχισα την φωτογράφιση.

 

Αμ δε, κοιτώντας τον ουρανο όλη την ώρα που περίμενα τον γείτονα να φύγει έβλεπα στον βορρά ένα συννεφακι να μεγαλώνει ώσπου τελικά και αφου τράβηξα το 4ο καρέ, κάλυψε τον ουράνο και δεν βλέπω να υπάρχει βελτίωση, μάλλον έπρεπε να κοιτάξω τις δορυφορικές εικόνες για νέφωση πριν φύγω.

 

THAT DOES IT. Τα νεύρα μου είχαν γίνει κρόσια από τις απανωτές αναποδιές, αποφάσισα να μαζέψω τον εξοπλισμό μου και όταν το επιτρέψει ο καιρός ξανά (το οποίο το κόβω από Απρίλη μήνα όπως πάνε τα πράγματα) να ξαναφωτογραφίσω. Το αστείο της υπόθεσης θα είναι ότι κατα την διάρκεια της νύκτας πιστεύω ότι ο καιρός θα καθαρίσει αλλά εαν αποφασίσω να βγώ θα είμαι σε μια κατάσταση όπως το αβαταρ του Κεχαγιά.

 

Τέλος γυρίζοντας σπίτι πήρα είδηση ότι ξαναπάτησα μια από τις "βομβες" από τον σκύλο του γείτονα #-o ](*,)

Τελικά με βλέπω να μένω στο αρχίκο μου χόμπι το οποίο είναι το τρέξιμο για πολλούς μήνες.

 

Συγγνώμη για τα νεύρα μου αλλά έπρεπε να το βγάλω από μέσα μου αλλιώς δεν με βλέπω να ηρεμώ απόψε. [/b]

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πραγματικα ατυχως φιλε μου !!! #-o .Παντως αυτο το τελευταιο με την βομβα με εκανε να γελασω λιγο :roll:

πιστεύω ότι ο καιρός θα καθαρίσει αλλά εαν αποφασίσω να βγώ θα είμαι σε μια κατάσταση όπως το αβαταρ του Κεχαγιά.

Αυτο και αν ηταν αστειο!!!!!! :mrgreen:

 

http://i432.photobucket.com/albums/qq50/angelkexa/Astro_au_Quebec.gif

''...Λειψανα αστρων με μορφες αραχνιασμενες''

 

Οδυσσεας Ελυτης

 

Τhe Delphinus Observatory

http://delphinusobservatory.blogspot.gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κώστα να ξέρεις ότι πάντα υπάρχουν και χειρότερα, οπότε ποτε μην λες τι άλλο μπορεί να πάει στραβά, το Καλοκαίρι είχα πάει για φωτογράφιση και μου πέφτει κάτω ένα καπάκι οπότε απλώνω το χέρι μου να το πιάσω αλλά αντι για το καπάκι έπιασα ένα δωράκι με γυμνό χέρι :-note ](*,) :-$ και δεν ήμουν 50μ απο το σπίτι μου.

Κατά άλλα σε όλους συμβαίνει μια ανάποδη-στραβή βραδιά, το θέμα είναι να έχουμε τις λιγότερες απώλειες και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

αλλά αντι για το καπάκι έπιασα ένα δωράκι με γυμνό χέρι :-note ](*,) :-$

Θα με πεθανεται στα γελια!!! :mrgreen: :P

''...Λειψανα αστρων με μορφες αραχνιασμενες''

 

Οδυσσεας Ελυτης

 

Τhe Delphinus Observatory

http://delphinusobservatory.blogspot.gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βασίλη το ξέρω ότι υπαρχουν και χειρότερα αλλά ύστερα απο δυο μήνες με σχετικά κακό καιρό στη Κεφαλονιά, όταν θες να κάνεις κάτι να ηρεμήσεις και να ξεσκάσεις και σου πάνε όλα ανάποδα πρέπει να βγάλεις και λίγο ατμό.

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια της νύχτας, όπως λέει και η λαϊκή ρήση «Όποιος τη νύχτα περπατεί...» δυστυχώς μεσα στα σκοτάδια πολλές φόρες δεν βλέπεις που πατάς και τι κάνεις. Και εντάξει το δωράκι το καθαρίζεις με υγρο μαντιλάκι οπότε λίγο το κακό, όταν όμως χτυπάς ή παίρνεις σβάρνα κανένα καλώδιο και κάνεις ζημία στον εξοπλισμό είναι το χειρότερο.

Γενικότερα τα μικροατυχήματα δεν είναι λίγα την νύχτα και αν συνυπολογίσεις την κούραση όπου επιδρά αρνητικά στην λήψη αποφάσεων και την υγρασία στο θέμα του εξοπλισμού είναι αρκετές οι βραδιές όπου δεν θα πάνε όλα ρολόι και γινόμαστε όλοι Avatar...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οι ατυχίες στο χώρο του χόμπι είναι πολλές.Πιστεύω πως μια καταστροφική και άδικη όντως βραδιά είναι λιγότερο ολέθρια από το να πηγαίνω φροντηστήριο και παιδιά να πιάνουν συζητήσεις για ζώδια.(Εγώ σε ύφος "Γιατί σε μένα;" :P )

Τέλος πάντων δε παρεκλίνω περισσότερο.Πάντως αρκετή ατυχία σε βρήκε.Ευχόμαι ολόψυχα σε όλη την αστροπαρέα να μη μας βρει κανένα κακό και ατυχία :mrgreen:

Φιλικά,

Ηλίας

Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.

Carl Sagan

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδιά, ειλικρινά η ενασχόληση με την αστροφωτογραφία χαλαρά θα χαρακτηριζόταν σαν μεσαιωνικό βασανιστήριο. Δηλαδή υπάρχουν πολλές παράμετροι από τις οποίες εξαρτάται κάποιος , όπως μπαταρίες , γενικότερα τροφοδοσία , κάρτες μνήμης , λάπτοπ , προβλήματα με την οδήγηση συν φυσικά όλα τα άλλα seeing , φωτορύπανση , υγρασίες , αέρας κ.α Χαρά στο κουράγιο σας!!
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγω ειχα παθει κατι αλλο.......ειχα βγαλει το τηλεσκοπιο τον 6εκ για να παρατηρησω το πιο εχει τριποδα, το τοποθετισα στον γκαζον που εχουμε στην αυλη μου, ειχε λιγο σκοταδι σε εκεινο το σημειο διοτη ειναι πισω απο το δεντρο που εχουμε και δεν το κοιταει η κολονα της ΔΕΗ. Αργοτερα κοιταξα κατω για καποιο λογο και ειδα διπλα απο το ενα ποδι του τηλεοσκοπιου ενα ψοφιο ποντικι, ευτυχως που δεν το πατισα γιατι ειχα παντοφλες (λολ) :mrgreen: :lol:
BILLLOON
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης