Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χρονια ευτυχισμένα!

Για πείτε μου ρε παιδιά, αυτό εδώ το τηλεσκόπιο (Meade 14" LX200GPS) , καλό ειναι; Αν θέλετε, συκρινετέ 'το σαν ένα τηλεσκόπιο για κάποιυ είδους παρατηρητήριο (αστεροσκοπεία κ.λ.π). Για πείτε, γιατί σύντομα θα γίνει κατα κάποιο τρόπο και δικό μου :) .

Άντε καλημέρα.

Akoute ton Karafla...
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά είναι πολύ καλό άλλο μόνο για να το έχεις κάπου μόνιμα εξάλλου από ότι κατάλαβα ο φίλος ο Karaflas θα κάνει παρατηρητήριο άρα θα το έχει μόνιμα κάπου στημένα. Εάν θέλεις μπορείς να δει το παρατηρητήριο του κ. Ρορόπουλου στην Ορεστιάδα μέλος του Συλλόγου μας Σ.Ε.Α.Θ. Η ηλ. διεύθυνση που μπορείτε να θαυμάσετε την πολύ καλή δουλεία που έχει κάνει είναι http://www.astrothraki.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=335&Itemid=107

μάλιστα έχει αντικαταστήσει την βάση με μια μόνιμή δικής του κατασκευής. Βέβαια είναι 12" σκέψου το 14" και πάλι!!! ότι είναι αδύνατο να το μεταφέρεις από εδώ και εκεί. Σου εύχομαι καλές παρατηρήσεις με πολλές επιτυχίες!!!

Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Φιλε karafla οπως λενε και τα αλλα παιδια μην κανεις το λαθος αν δεν εχεις σκοπο να το τοποθετησεις καπου μονιμα ...

Δεν ξερω για σενα αλλα εγω κανω γυμναστηριο καμια πενταετια , και ελεγα "σιγα μωρε τοσα κιλα σηκωνω καθε μερα στο γυμναστηριο στα 50-60 κιλα που ειναι το τηλεσκοπιο θα κωλωσω" κι ομως ας ειναι και με 11αρι αναγκαστηκα να φτιαξω αστεροσκοπειο!!! ](*,) .

Ασε που απο την αλλη θα πρεπει να στηνεις σιγα σιγα καμερες και οτι αλλο εξοπλισμο θα εχεις, και στο τελος ποιος τον μαζευει? :? :? :?

Νίκος Πασχάλης

Αστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθος

www.nunki.gr

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Για να μην σας κουράζω άλλο όμως, θα σας πω γι' αυτό το τηλεσκόπιο. Είμαι φοιτητής αστροφυσικής και στα τέλη του Αυγούστου που μας έρχεται, θα πάρω μεταγραφή σε άλλο πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο λοιπόν που θα πάω για να τελειώσω τις σπουδές μου, έχει δικό του αστεροσκοποίο και τηλεσκόπιο (άυτό για το οποίο ρώτησα), και στο οποίο θα μπορώ να πηγαίνω τσάμπα και όποτε θέλω για παρατηρήσεις και έρευνες που θα κάνουμε :D :D :D . Βέβαια αυτό δεν έιναι τίποτα μιας και λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα υπάρχουν:

α) δύο άλλα αστεροσκοποία, κρατικά και σαφώς καλύτερα στα οποία επίσης θα έχω ελεύθερη πρόσβαση επειδή ειμαι φοιτητής αστροφυσικής (μάλιστα το ένα ουσιαστικά ανοίκει κι αυτό στο πανεπιστήμιο) και

β) ολόκληρο ερευνητικό κέντρο, ένα από τα καλύτερα για αστροφυσική στις Η.Π.Α το οποίο εννοείτε ότι διαθέτει αστεροσκοποίο και γενικά ότι μπορεί να βάλει ο νους σας (εγώ πάντως δεν τολμώ να φανταστώ πως θα είναι από κοντά το τηλεσκόποιό του :) ) και στο οποίο εννοίτε ότι θα μας πάνε κάμποσες φορές για διδασκαλία και έρευνα, αλλά και δεν αποκλείεται, αν όλα πάνε καλά, να εργαστώ κι εγώ εκεί μόνιμα :) .

Αυτά. Και πάλι ευχαριστώ.

Πάρτε και μερικές φωτό για να ζηλέψετε :D :D :D :D .

683907538_asteroskopoio1.gif.abb8d41cce83fbf6806b60ec77697cde.gif

Το ένα από τα δύο αστεροσκοποία μαζί με το πλανητάριο.

1576261562_asteroskopoio2.jpg.a7508aac088fbaa7118d8214906e5648.jpg

Το άλλο αστεροσκοποίο το οποίο ουσιαστικά ανοίκει κι αυτό στο πανεπιστήμιο.

meade_side.jpg.cd2fbf665bde062e203b7e37f63522f7.jpg

Το τηλεσκόπιο στο αστεροσκοποίο του πανεπιστημίου.

Akoute ton Karafla...
Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ φίλε Καράφλα (καλά είναι να μπαίνεις με το πραγματικό σου όνομα) συγνώμη για την επισήμανση αλλά γενικά μου αρέσει κάποιος να είναι περήφανος για το όνομα του. Θέλω να σου πω επίσης, καλή συνέχεια στις σπουδές σου και ελπίζω να μας στέλνεις υλικό σου εδώ στο Astrovox, πιστεύω ότι είσαι πολύ τυχερός που θα είσαι εκεί και σου εύχομαι το καλύτερο και να μας κάνεις και εσύ κάποτε περήφανους σαν Έλληνες όπως μας έκαναν και μας κάνουν πολύ δική μας επιστήμονες στο Εξωτερικό αλλά και στο Εσωτερικό!!!

Φιλικά πάντα Γιώργος Ταρσούδης

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης