Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Η διαδικασία με την οποία μπορούμε να μαζέψουμε αστρική σκόνη είναι σχετικά απλή.Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπολ ,ένα φίλτρο (από καφέ φίλτρου είναι ιδανικό),ένα μαγνήτη και ένα μικροσκόπιο.

Συγκεντρώστε βρόχινο νερό από ένα υπόστεγο( η αστρική σκόνη "κάθεται" στις σκεπές των σπιτιών) και αφήστε το να εξατμιστεί ή κάντε το διύθηση με το φίλτρο ώστε να μαζέψετε τα σωματίδια σκόνης,σκουπιδάκια και λοιπά που κάθονται στον πυθμένα.

αφού μαζέψετε αυτή την σκόνη αφήστε την να στεγνώσει και μετά απλώστε την σε μια μεγάλη επιφάνεια.Έπειτα περάστε από πάνω έναν ισχυρό μαγνήτη και συγκεντρώστε προσεκτικά τα μαγνητικά υλικά.

από αυτές τις μεταλλικές πετρούλες πολλές πιθανόν να είναι αστρική σκόνη,μικροί μετεωρίτες ουσιαστικά...

στο μικροσκόπιο μπορείτε να ξεχωρίσετε τους σχεδόν ολοστρόγγυλους,ίσως με μικροκρατήρες ΜΙΚΡΟΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ.

αν και είναι πολύ μικροί...αξίζει τον κόπο...Το δοκίμασα και πέτυχε...

Καλή επιτυχία. :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν , δε βρίσκω κανένα λόγο να μην ευσταθεί!!!

Ευγε μακρόθεν μαχόμενε!!!

Ας το γυρίσουμε στο ελληνικό!!!

Ο ΓιώργοςΓΚΡΡΡ πήρε μικροσκόπιο

Ας το επαληθεύσει (φυσικά , μας στέλνει φωτό!!!)

Δημοσιεύτηκε

Ειναι ενα απο παλια γνωστο επιστημονικο project αυτο (η συλλογη μικρομετεωριτων).Ενα search στο google "collecting micrometeorites" θα βγαλει πολλα site.Το χα διαβασει καπου κι εγω και ομολογω πως μιας και εχω πλεον μικροσκοπιο καλο ειναι να το δοκιμασω να το συνδυσω με αστρονομια!

Ευγε Τηλεμαχε!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ ,εγώ το είχα διαβάσει σε ένα περιοδικό παλιά και δεν έχασα την ευκαιρία...

και αν κάποιος μπορεί να βγάλει και φωτογραφίες ,αφού βρει κάποιον μικρομετεωρίτη....ακόμα καλύτερα.. :D

• 3 έτη αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Πολύ ενδιαφέρον θέμα Τηλέμαχε εύγε!!! =D> =D> :cheesy:

Θα το έκανα εγώ αλλά δυστηχώς δεν έχω μικρόσκοπιο και πρέπει να βρέξει... :cheesy:

Πάντως μπράβο Τηλέμαχε!!! :wink: :cheesy: :cheesy:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης