Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τα Χριστούγεννα ήρθε το πρώτο τηλεσκόπιο, ένα bresser 700/70 με τη βάση που φαίνεται πιο κάτω.

Έγινε προμήθεια νέων προσοφθάλμιων και νέου ερευνητή, όπως και πέλματα απόσβεσης των κραδασμών.

Το τηλεσκόπιο όταν δεν φυσάει καθόλου είναι μια χαρά και η απόσβεση των κραδασμών γίνεται σε 2-3 δευτερόλεπτα το πολύ. Όμως με λίγο αεράκι μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Μετά από ένα καλό σφίξιμο και τα αντικραδασμικά πέλματα η κατάσταση βελτιώθηκε, ενώ και με ανάρτηση βάρους τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα. Ως βάρος χρησιμοποιήθηκε μπετονάκι από απιονισμένο νερό, γεμάτο προφανώς. Αυτό που θα ήθελα όμως είναι από το να κρεμάω με σκοινί ένα μπετονάκι να φτιάξω κάτι καλύτερο και πιο compact.

Οι ερωτήσεις για να καταλήξω στο σχεδιασμό που έχω και θα ήθελα τη βοήθειά σας είναι οι ακόλουθες:

1) Ένα βάρος της τάξεως των 5 kg έχει σημασία στην πράξη αν είναι ψηλά, κοντά στην κορυφή του τρίποδου ή χαμηλά σχεδόν στο έδαφος;

2) Το βάρος είναι καλό να είναι άκαμπτο σε σχέση με τη βάση ή να μπορεί να ταλαντώνεται και αυτό (πχ θα μπορούσα να το έχω σε μια ντίζα καλά στερεωμένη στην κεφαλή ή να έχω ένα συρματόσχοινο από την κεφαλή και πάνω του να είναι προσαρτημένο το βάρος - κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το σκοινί και το μπετόνι.

3) Πόσο βάρος πιστεύετε ότι έχει νόημα να μπει;

4) Η πατέντα με την άμμο στα πόδια του τρίποδου δουλεύει;

Τους περιορισμούς του συγκεκριμένου τηλεσκοπίου και βάσης τους γνωρίζω, αλλά σε αυτή τη φάση ήταν το μοναδικό μέγεθος που θα μπορούσε να συνοδεύει τις εξορμήσεις τα σκ. Αν μετά από 1 έτος δεν έχει γίνει κρεμάστρα στο σπίτι θα αναζητηθεί κάτι καλύτερο/μεγαλύτερο αν και νομίζω ότι από πλευράς φορητότητας είναι ιδανικό μέγεθος.

bresser.jpg.f07e3f98285854d80c55e5925ce806a7.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης