Foehammer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2005 Παιδες Χρονια πολλα! Τωρα που ο καιρος δεν ειναι και πολυ με το μερος μας με αυτες τις θερμοκρασιες και τις συννεφιες, το τηλεσκοπιο μου κανει break και προετοιμαζετε για το καλοκαιρι οπου ο "μαστρος" του θα μετακομισει στα πανεμορφα Κυπριακα βουνα για 3 ευχαριστους και ζεστους μηνες παρατηρησης!- Τι ειπες αγαπη μου..? Ναι ναι για διακοπες θα παμε.. anyway η ερωτηση μου ειναι..υπαρχει λογος ανυσυχιας αν το τηλε παραμενει συναρμολογημενο ως τοτε (και εις αει..)??? Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Foehammer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2005 Right, got it! Thanx maxplanck απλα ειχα την απορια γιατι ακουσα σε αλλο φορουμ οτι το go-to mounts ειναι καλυτερα να αποσυναρμολογουνται... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2005 για 3 ευχαριστους και ζεστους μηνες παρατηρησης! … Εγώ θα είχα πάθει στερητικό σύνδρομο περιμένοντας μέχρι την επόμενη χρονιά! Υποθέτω ότι σπουδάζεις σε περιοχή που δεν μπορείς να παρατηρείς και δεν εγκαταλείπεις απλά λόγω της συννεφιάς ή του κρύου…Ας είναι. Καλή αντάμωση! PapGeo
Foehammer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 Υποθέτω ότι σπουδάζεις σε περιοχή που δεν μπορείς να παρατηρείς και δεν εγκαταλείπεις απλά λόγω της συννεφιάς ή του κρύου…Ας είναι. Καλή αντάμωση! PapGeo Βασικα ειμαι απο τους τυχερους..Δεν ειναι τοσο ασχημη η παρατηρηση απο το σπιτι μου, αλλα εχω και ευκολη προσβαση σε πιο σκοτεινα μερη..απλα απο πειρα ξερω οτι οι καλοκαιρινοι μηνες στην Κυπρο ειναι τελειοι για παρατηρηση και η περιοδος χειμωνας-ανοιξη οι χειροτεροι, καθοτι το seeing ειναι γενικος χαλια, περνανε μερες χωρις ασεληνη καθαρη νυχτα, και περνανε μηνες μεχρι να σου τυχει καθαρη νυχτα που να μην σου χαλασει στις 2 ωρες..Παλια ειχαμε το μικρουλι το διοπτρικο, το βγαζαμε εξω απο το παραθυρο και αυτο ηταν..τωρα ομως, ποιος καθετε να στησει ολοκληρο 8" go-to για 2 ωρες το πολυ στο κρυο? Συγνωμη αν ακουγομαι οκνηρος αλλα νομιζω οτι ολοι συμπασχουμε.. Εννοιτε οτι παω για παρατηρηση καθε καθαρη νυχτα ασχετα του κρυου... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
amgamer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 εγω ακομη κ 14" να χα..οση ωρα κ αν επερνε οτι seeing κ να χα,θα το εστηνα! BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
Foehammer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 Για παρε και τα ξαναλεμε.. Κανω μινιμουμ 3-4 διαδρομες απο το αμαξι στο τηλε για να το στησω για να μην παει η μεση μου..βαλε και κανενα 10λεπτο μεχρι να συνδεσω καλωδια/ευθυγραμμισω το go-to/ρυθμισω τον ερευνητη...ουφ ουφ..οταν ομως εστιαζω και βλεπω μεσα απο το προσοφθαλμιο..χαλαλι!! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 Παρτε dob να στηνεται ξεστηνεται σε δευτερολεπτα Απο τοτε που εφτιαξα το dob μου το C8 σπανια πλεον βλεπει το φως των αστρων. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 Παιδια εχει δικιο ο Γιωργος.Αν δε σας ενδιαφερει η φωτογραφιση το dob ειναι οτι καλυτερο.Σε μισο λεπτο ξεκινας παρατηρηση.Μπωρεις να το χειριστεις με το ενα χερι.Ακομη κ 12αρι χωραει στ αμαξι.Εχω δει 10αρι μεσα σε HYUNDAI ATOS.Μεσα σε 10 λεπτακια πηγε σπιτι το εφερε κ ξεκινησαμε παρατηρηση.Τρομερο Ακομη κ να σ ενδιφερει η φωτογραφηση ξεκινας μ ενα dob κ μεχρι να εξοικειωθεις με τον ουρανο εχεις μαζεψει χρηματα για μια καλη στηριξη.ΣΤο κατω κατω μπωρει μετα να σου φυγει κ η πολυ καψουρα.Γιατι να εχεις ενα δυσχρηστο οργανο που να σε αποτρεπει να βγεις εξω?Εγω παιδια πριν δω κ συγκρινω δεν το συζητουσα για dοb.Τωρα εχω αλαξει μυαλα. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
amgamer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 εγω παλι ειμαι ερωτευμενος με αυτο...... (κ.Αντωνη αν ποτε θελετε να το χαρισετε...ξερετε που! ) BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
Foehammer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 Μου φαινετε οτι χρειαζετε εγγραφη σε γυμναστηριο για να κουμανταρει καποιος αυτο το θηριο.. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2005 Μικρος ειναι.Αντεχει Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα