Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας,

Έχω έλθει με ένα θέμα, όσο αφορά το σημείο εστίασης με dslr (canon eos600d) και για τα 2 τηλεσκόπια.

Δεδομένα:

Στο ETX-80 (400m) έχει γίνει στο παρελθόν φωτογράφιση η εστίαση έγινε με την χρησιμοποίηση του ενσωματωμένου barllow (πρέπει είναι x2) που έχει. Χωρίς barllow δεν εστιάζει με την μηχανή από το πάνω μέρος, (γωνιακό καθρεφτάκι).

Το ίδιο συμβαίνει και με το etx-70 (350mm) (αυτό που είχε το lidl το ~ 2007 ?). Με barlow x3 που (περιείχε στην αγορά) ίσα που αρχίζουν να φαίνονται οι κηλίδες, αλλά δεν καθαρίζουν ποτέ. Και να εστίαζε, δε με ενδιαφέρει, γιατί ίσα που χωράει στο κάδρο ο Ήλιος.

Στο etx-70 χρησιμοποίησα και τον barlow x2, της televue, αλλά παραείναι πολύ μακρύς και δεν εστιάζει.

Και στα 2 τηλεσκόπια όταν έχω μηδέν την εστίαση, είναι στο όριο να εστιάσει, αλλά δεν. Αν αυξήσω την εστίαση (προς τα πίσω ο εστιαστείς) απεστιάζεται πλήρως. Προφανώς το σημείο εστίασης είναι πιο μπροστά.

Ερωτήματα:

1) Πιθανόν με την χρήση webcam θα εστιάζει. Δε το έχω δοκιμάσει, θα με ενδιέφερε ενημερωτικά αν κάποιος το έχει κάνει, αλλά σε αυτή τη περίοδο μόνο για dslr ενδιαφέρομαι.

2) Στην πίσω πλευρά του τηλεσκόπιο υπάρχει πίσω μια υποδοχή με σπείρωμα. (Η διάμετρός του στα εξωτερικά σπειρώματα είναι 34mm ~ 1.34 ίντσες) Είναι πιο μικρό από το t-ring που έχω, πως λέγετε αυτό το t-ring για να ταιριάξει η μηχανή?

3)Και αν εστιάζει από το πίσω μέρος με το t-ring που δεν έχω, αν χρειαστεί να φωτογραφίσω ζενίθ κάποια στιγμή, θα πρέπει να βρεθεί και ο τρόπος εστίασης και για από πάνω επίσης. Ένας reducer θα έκανε δουλειά, για να μειώσει το σημείο εστίασης? Ποιός?

Επισυναπτόμενα: Έχω 5 φωτογραφίες:

a) 3 φωτογραφίες από το etx-70, εκ των οποίων οι 2 είναι χωρίς barlow, η μια με εστίαση στο μηδέν και άλλη εστίαση προς τα πίσω. Η 2η με barlow x3.

b) Mε το etx-80 2 φωτό, με και χωρίς τον ενσωματωμένο barlow.

Όποιος έχει όρεξη και χρόνο για να διαβάσει & να ασχοληθεί με αυτό το θέμα, τον ευχαριστώ εκ τον προτέρων!!

Με εκτίμηση,

Κίμωνας Παπαθανασόπουλος.

403569851_ETX-70barlowreduced.thumb.jpg.5223d21118a65da65213207635aa0723.jpg

1115476337_ETX-70barlowreduced.thumb.jpg.b80de244b0646501d95a52c738fcc460.jpg

526371912_ETX-70barlowreduced.thumb.jpg.f97680f748f70432b8e34f40c5c0ed06.jpg

Δημοσιεύτηκε

Άλλες 2 φωτό, δεν ανέβαιναν και οι 5 στο προηγούμενο post.

Στην φωτό "χωρίς barlow reduced" το άσπρο που υπάρχει αριστερά πάνω είναι ένα σφάλμα. Απλά το μέγεθος και τον βαθμό ανεστίασης που έχει.

Ακολουθούν και φωτό του etx - 70 και τα εξαρτήματα που χρησιμοποιώ για την προσποάθεια φωτογράφισης.

Κίμωνας.

1648362911_ETX-80barlowreduced.thumb.jpg.b1da2b524b42ed15bcaa2df2bdbabeed.jpg

772888596_ETX-80barlowreduced.thumb.jpg.7f542ebfcf3126cdf8af9ad8b12800dc.jpg

DSCN2269.thumb.JPG.78e927cab35889e6574819821488a40f.JPG

IMG_5491.JPG.224a25de141bdd2fa85e9bfd8806e67e.JPG

Δημοσιεύτηκε

Χρειάζεσαι τον αντάπτορα #64ST για να συνδέσεις τη DSLR στο πίσω μέρος και να εστιάσεις κανονικά:

http://www.meade.com/meade-64st-adapter-for-photography-with-the-meade-etx-60-etx-70-and-etx-80-models.html

http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=257

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Η χρήσης ενός κατάλληλου barlow νομίζω είναι πάντα μια επιλογή. Με πειραματισμό μπορεί να βρεθεί ο barlow πιθανότατα ανάμεσα στους "κοντούς" barlow. Όλοι σχεδόν έχουν στον εξοπλισμό τους οπότε πιστεύω κάποιος αστροσυνάδελφος θα μπορεί να σου δανείσει.

Εναλλακτικά, σκεφτόμουν μήπως η υποδοχή 1.25" του ETX ξεβιδώνει. Αν ναι, μήπως αποκαλύπτεται κάποιο σπείρωμα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε;

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
kimon στο telescopeshop.gr που πήρα πριν μερικές μέρες ο αντάπτορας κύριας εστίας είναι διαθέσιμος. Την τιμή του βέβαια δεν την κατανοώ. Ένα πλαστικό; κομμάτι με σπειρώμα για ένα τηλεσκόπιο με σοβαρή χρωματική εκτροπή. Τι στο καλό σκέφτονται θα ήθελα να ήξερα.

static1.squarespace.com(1).png

www.star-surfing.com

Δημοσιεύτηκε
Είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή. Στην Αμερική το βρίσκεις από 13 έως 19 δολάρια. Με τα μεταφορικά η διαφορά μειώνεται αλλά παραμένει. Από την άλλη, η εξυπηρέτηση του να το πάρεις έτοιμο χωρίς να περιμένεις είναι πάντα κάτι που πολλοί προτιμούν.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης