kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2015 Θα ήθελα λίγη βοήθεια στην επεξεργασία του Μ42 που παλεύω εδώ και μερικές ημέρες, την φωτό την έχω φτασει σε ενα ικανοποιητικό σημείο αλλά θα ήθελα να αντικαταστήσω τα αστέρια με το αρχικό χρώμα που τράβηξα μιας και το χρώμα τους έχει αλλοιωθεί από τα διαφορα βήματα επεξεργασίας που έχω κάνει αλλά δεν μπορώ να το καταφέρω, επίσης ήθελα να ρωτήσω αν το χρώμα στο κεντρική νέφωση είναι παρα πολύ κοκκινο και πρέπει να το κατεβάσω μερικούς τόνους μιας και το βλέπω Oversaturated Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2015 Στη δική μου οθόνη φαίνεται λίγο υπερκορεσμένο το χρώμα αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό. Κάπου κυκλοφορεί ένα photoshop action για επιλογή άστρων, πιθανώς αν επιλέξεις μόνο αυτά να μπορείς να παίξεις με την ισορροπία χρώματος εκεί. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2015 Κώστα δοκίμασε να πειράξεις τα χρώματα σε ένα νέο layer και μετα απλά κάνε μάσκα και εμφάνισε το κάθε ένα ξεχωριστά ή αλλιώς όπως το είπε ο Ανδρέας ή λίγο απο όλα. Επίσης υπάρχουν plugins τύπου Starspikes όπου μπορείς να βάλεις spikes στα άστρα και να αλλάξεις όλο το βάθος της εικόνας αλλά και να δώσει την αίσθηση ότι τα άστρα σου είναι πιο στρογγυλά κτλ κτλ. Το κόκκινο είμαι λίγο έντονο αλλά υποφερτό, αυτο που ίσως θα μπορούσες να κάνεις είναι να κάνεις το κόκκινο πιο φωτεινό στο selective color ώστε να φύγει το πολύ έντονο ή να το μετακινήσεις λίγο προς το κυανό. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
sportikus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2015 http://www.eprisephoto.com/separating-layers ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
KC Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2015 Γεια σου Κώστα Μια τεχνική που χρησιμοποιώ και αποδίδει πολύ καλά είναι να επιλέξεις όλα τα άστρα χρησιμοποιώντας αυτό το action στο Photoshop http//bf-astro.com/starSelection.htmΣτη συνέχεια κάνε expand/feather τα selections των άστρων ώστε να βεβαιωθείς ότι οι πυρήνες τους είναι μέσα και παίξε με τα selective colors στο Photoshop. Τώρα για το χρώμα στο νεφέλωμα και πάλι μπορείς να παίξεις με τα selective colors με/χωρίς τη χρήση μάσκας στο photoshop. Ελπίζω να βοήθησα Καλή συνέχεια “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα