Quasar11 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2015 Aγαπητοί φίλοι Έχω ένα τηλεσκόπιο SCT, 9.25'' και ενδιαφέρομαι να φωτογραφίσω την ηλιακή έκλειψη με μία DSLR 40D, prime focus. Όπως είναι αναμενόμενο, με ένα τηλεσκόπιου εστιακής απόστασης 2350mm δεν μπορώ να έχω όλο το δίσκο του ήλιου στο πεδίο μου. Προσανατολίζομαι λοιπόν στην αγορά ενός focal reducer, τον κλασικό της Celestron με f6,3.Πριν τον αγοράσω όμως θέλω να σιγουρευτώ αν με 1480mm εστιακή που θα μετατρέψει το τηλεσκόπιο θα έχω όλο το δίσκο του Ήλιου (και άρα της Σελήνης) στο πεδίο της μηχανής....Μήπως έχει κάποιος από σας προσωπική εμπειρία ...που να χει χρησιμοποιήσει to focal reducer σ' αυτό το τηλεσκόπιο για Ήλιο/Σελήνη και να μοιραστεί την πληροφορία μαζί μου? Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Ό,τι καλύτερο εύχομαι. Άρης "We are all in the gutter, but some of us are looking at the Stars"
cost_ang Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2015 εχω την εντυπωση πως οριακα σε χωραει. γενικα μπορεις να εχεις μια αποψη για το αν σε χωραει το καρε σου εισαγοντας τα στοιχεια του εξοπλισμου καθως και του στοχου σου, στο ακολουθο site: http://www.12dstring.me.uk/fov.php
Quasar11 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2015 Ναι, ήξερα ότι είμαι οριακά, γι' αυτό είπα να ρωτήσω. Καταπληκτικό εργαλείο... Σ' ευχαριστώ πολύ. "We are all in the gutter, but some of us are looking at the Stars"
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2015 Καλησπέρα Εχω χρησιμοποιήσει το SE8 με reducer στην σελήνη με πολύ καλά αποτελέσματα. To SE8 εχει εστιακή 2000 Καλη συνέχεια Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα