Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον εξοπλισμό μου και να εφοδιαστώ με ένα διπλασιαστή Barlow 2x.Η οικονομική μου δυνατότητα επιτρέπει μόνο αυτόν της Sky Watcher των 55 ευρώ περίπου.Πιο πολύ με ενδιαφέρει η ψηλή μεγέθυνση,και συγκεκριμένα αυτή των 240x για να μπορώ να μελετώ καλύτερα τους πλανήτες τη Σελήνη και τους κλειστούς διπλούς.Θα ήταν όμως καλύτερο κατά τη γνώμη σας να αγοράσω αντί αυτού ένα προσοφθάλμιο των 5mm που δίνει την ίδια μεγέθυνση(μεγαλύτερη όπως 300x θα με αναγκάζει να κυνηγάω τον στόχο περισσότερο από να τον παρατηρώ,καθώς δεν έχω tracking) και αν ναι να προτιμήσω κάποιον Plossl της SW ή από τους NPL της Vixen(από άποψη ποιότητας εννοώ)?

Σας ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια !

Δημοσιεύτηκε

Απόφυγε τους "μικρούς" Ploessl γιατί έχουν ανύπαρκτο eye-relief και όταν παρατηρείς σκυφτός βλέπεις

floaters :)

Προτίμησε τον barlow, όπως αυτόν στις αγγελίες, για τα μισά χρήματα.

Επίσης 300x είναι μεγέθυνση που σπάνια "επιτρέπει" η ατμόσφαιρα.

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε
Μάζεψε λίγα χρήματα ακόμα και ανέβασε μια αγγελία ζήτησης για έναν televue barlow 2X γύρω στα 70-80 ευρώ. Μην πετάξεις χρήματα για ένα αξεσουάρ που θα σου μείνει και πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά ότι και προσοφθάλμια να έχεις στη διάθεσή σου στο μέλλον.
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.Επειδή όμως σκέφτηκα την περίπτωση των αγγελιών εδώ για μεταχειρισμένο barlow 2x, είμαι λίγο άπειρος στην αξιολόγηση της ποιότητας ενός ήδη χρησιμοποιημένου αντικειμένου που το θεωρώ αρκετά σημαντικό!Πώς θα ξέρω αν ένας μεταχειρισμένος διπλασιαστής είναι σε καλή κατάσταση?
Δημοσιεύτηκε

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, αλλά αγοράζοντας μεταχειρισμένο και με λίγη προσοχή δεν θα βγεις ποτέ χαμένος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, και ο televue αλλά και ο SW (αν δεν κάνω λάθος) αποτελείται από δύο οπτικά στοιχεία. Πρόσεξε να μην υπάρχουν γρατζουνιές/χτυπήματα/ραγίσματα στο γυαλί. Αγνόησε σκόνη, ακόμα και δαχτυλιές και - αν δεν σε ενοχλούν αισθητικά - μικροχτυπήματα ή σημαδάκια στα μεταλικά μέρη του barlow.

Έχοντας πει τα παραπάνω, επειδή οι περισσότεροι ερασιτέχνες προσέχουν τον εξοπλισμό τους το πιθανότερο είναι ότι θα βρεις κάτι ...'του κουτιού' και δεν θα χρειστεί να ψάξεις για τέτοιου είδους σημάδια.

Καλή συνέχεια!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης