nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Γειά σας και καλή χρονιά σε όλους.Ετοιμάζομαι για αγορά ενος τηλεσκοπίου και εχω καταλήχει στο μοντέλο Galaxia της Bresser .Επειδί όμως δεν ξέρω την πραγματική απόδοση αυτού του τηλεσκοπίου θα ήθελα όλοι όσοι έχουν το συγκεκριμένο μοντέλο να με ενημερώσουν π.χ για την οπτική του απόδοση στους πλανήτες,την σελήνη ίσως και κάτι παραπάνω.Ευχαριστώ πολύ!!
amgamer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 καλυτερα φιλε να πας σε κτ μεγαλυτερο..διαθετω το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο κ εχω να σου πω τα εξης!η βαση ειναι αρκετα εκνευριστικη! κουναει το τηλεσκοπιο ακομη κ αν το φυσηξεις με το στομα ,ο ερευνητης???6Χ30!χαλια!δν χρειαζεται να μιλησω καθολου για τα προσοφθαλμια kernel που δινει η bresser!..ειναι ολα ελεηνα!!!! τωρα το τηλεσκοπιο κατι κανει...αν αγορασεις αλλα προσοφθαλμια βλεπεις αρκετα ποιοτικα αλλα μν περιμενεις να δεις Αρη οπως στις φωτο.. ολα αυτα φυσικα στα λεω με επιφυλαξη γτ δν εχω δει κ απο αλλα τηλεσκοπια για να ξερω! τι σε ενδιαφερει να βλεπεις κ πως θελεις να το βλεπεις????nightwatch εχεις παρει???? BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Φίλε nick, αγόρασέ το μόνο αν δεν μπορείς να περιμένεις λίγο για να αποκτήσεις κάτι πιό κατάλληλο για αστρονομική παρατήρηση. Τα μειονεκτήματα που αναφέρει ο amgamer είναι αληθινά και σοβαρά στη χρήση. Διάβασε παλαιότερες συζητήσεις και θα διαπιστώσεις ότι ένα πολύ φθηνό τηλεσκόπιο (κάτω από 300-400 ευρώ) συνήθως έχει σοβαρά μειονεκτήματα που το κάνουν δύσχρηστο στα χέρια ενός αρχάριου. Ενημερώσου περισσότερο και διάλεξε κάτι με σταθερή βάση και μεγαλύτερη διάμετρο. Ιδανική επιλογή για αρχή: ένα dobsonian 6"-10". Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Αφτό που με ενδιαφέρει είναι να βλέπω ποιοτικά και σε αξιοπρεπή μεγένθυση πλανήτες μέχρι τον Κρόνο όπως και την επιφάνεια της σελήνης!Βασικά όταν έκανα αυτό το Thread ήξερα οτι κατήχες το συγκεκριμένο μοντέλο και ήλπιζα σε απαντησή σου! Τώρα όσον αφορά κάποιο καλύτερο μοντέλο δεν ξέρω αν κάποιος άλλος έχει να μου προτείνει κάτι.(Είναι η πρώτη αγορά τηλεσκοποίου που κάνω).Φύσικά δεν χρειάζεται να τονίσω πόσο αρχάριος είμαι έτσι?
MARINOS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Αφτό που με ενδιαφέρει είναι να βλέπω ποιοτικά και σε αξιοπρεπή μεγένθυση πλανήτες μέχρι τον Κρόνο όπως και την επιφάνεια της σελήνης!Βασικά όταν έκανα αυτό το Thread ήξερα οτι κατήχες το συγκεκριμένο μοντέλο και ήλπιζα σε απαντησή σου! Τώρα όσον αφορά κάποιο καλύτερο μοντέλο δεν ξέρω αν κάποιος άλλος έχει να μου προτείνει κάτι.(Είναι η πρώτη αγορά τηλεσκοποίου που κάνω).Φύσικά δεν χρειάζεται να τονίσω πόσο αρχάριος είμαι έτσι? Αν είσαι τόσο αρχάριος, σου προτείνω να ξεκινήσεις με ένα ζευγάρι κιάλια και το Nightwatch, θα γλυτώσεις αρκετά χρήματα και πιθανή απογοήτευση εάν δε σου "κάτσει" το χόμπυ.Εάν με το "ποιοτικά και σε αξιοπρεπή μεγένθυση " εννοείς εικόνες όπως στις φωτογραφίες, ξέχασέ το. Η μέγιστη μεγέθυνση που μπορεί να επιτευχθεί τις περισσότερες νύχτες είναι 250x-300x, η οποία μάλιστα ξεπερνάει τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου που σε ενδιέφερε αρχικά. Ακόμη και τότε, ο Αρης φαίνεται μικρός, η Αφροδίτη δεν έχει ορατά χαρακτηριστικά, ούτε ο Ερμής, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας φαίνονται σαν μπλέ/πράσινα θολά αστέρια και για τον Πλούτωνα ούτε σκέψη, ουσιαστικά μένουν Κρόνος, Δίας και Σελήνη.Εάν πάλι θέλεις οπωσδήποτε να ξεκινήσεις με τηλεσκόπιο, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από αυτή που προτείνει ο Στέφανος. Χρήστος Μαρινός
amgamer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 σεληνη βλεπεις τελεια! αλλα τα υπολοιπα μν περιμενεις να σε ενθουσιασουν!ο Κρονος ισως...τα deepsky μπορεις να τα δεις γτ δν χρειαζονται τρελες μεγενθυνσεις..αλλα κ εκει υπαρχει το προβλημα της διαμετρου!τι να σου κανει ενα 4.5"???εγω θα το κανω οδηγητικο αργοτερα... γι'αυτο με λιγα λογια...παρε οσο το δυνατον μεγαλυτερο σε διαμετρο τηλεσκοπιο μπορεις κ προτιμησε για αρχη ενα dob ωστε να δωσεις τα λεφτα στο τηλεσκοπιο.ποσα λεφτα διαθετεις για να σε βοηθησουμε?εμενα αυτο που μου αρεσει σ'αυτη τη κατηγορια ειναι το bresser messier N203http://www.telescopeshop.gr/telescopes/bresser/messier/n203.aspφαινεται καλο,αλλα η βαση ειμαι σιγουρος οτι θα ναι χαλια... γι'αυτο παρε κτ σαν αυτο TS - GSO DOBSON 10" (250/1250)....απο www.aktistar.gr BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
θέμης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Φιλε μου δεν γνωριζω τι οικονομικη δυνατοτητα εχεις αλλα εγω θα σου πω τα εξης: εαν θελεις ποιοτικο ειδωλο σε σεληνη και πλανητες ενα διοπτρικο θα σε ενθουσιασει.ΑΛΛΑ θα πρεπει να ειναι καλης ποιοτητας και διαμετρου 4" και πανω.Οι 4" ειναι αρκετες αλλα μεγαλυτερη διαμετρο σημαινει περισσοτερα χρηματα (και φωτεινοτερα ειδωλα). Το κακο ειναι οτι θα περιοριστεις σε αυτα τα αντικειμενα γιατι η φωτοσυλλεκτικη ικανοτητα ενος 4" διοπτρικου ειναι περιορισμενη.Συμφωνω με τον Στεφανο οτι για αρχη καλυτερα να παρεις ενα Dob 6"-10" ουτως ωστε να μην απογοητευτεις, δεν ειναι τα καλυτερα για πλανητες αλλα ειναι οτι καλυτερο για τα υπολοιπα (σμηνη,γαλαξιες κτλ.) .Τωρα αν εισαι φανατικος των πλανητων και της σεληνης θα πρεπει να εισαι σιγουρος και αποφασισμενος για την αγορα αυτη.Γνωμη μου ειναι πριν παρεις οτιδηποτε πηγαινε σε μια συγκεντρωση αστροπαρατηρησης για να παρεις μια ιδεα για το τι θα μπορεις να δεις.Μην βιαστεις να διαλεξεις και οταν ξερεις πια τι ακριβως θελεις προχωρησε στην αγορα. Ενα καλο τηλεσκοπιο μπορει να σε κανει να αγαπησεις την παρατηρηση ενω ενα κακο θα σε απομακρυνει. Φιλικα θεμης.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Διατίθομαι να δώσω μέχρι και 400euro εφόσον τα αξίζει συγκεκριμένο μοντέλο!!
MARINOS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Διατίθομαι να δώσω μέχρι και 400euro εφόσον τα αξίζει συγκεκριμένο μοντέλο!!Ρίξε μιά ματιά στη σελίδα http://www.aktistar.gr, προς τα πάνω, στο link για το TS-GSO 8. Ως προς την φωτοσυλλεκτική ικανότητα (τουλάχιστον) ξεπερνάει οποιοδήποτε διοπτρικό 4,5 ιντσών και πιθανώς να το κρατήσεις για πάντα. Χρήστος Μαρινός
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Μιά από τις ελάχιστες επιλογές σ΄αυτά τα λεφτά (αν όχι η μόνη):http://www.aktistar.gr/GSOpres/GSO200E_presentation.htm. Οι πλανήτες θα φαίνονται καλύτερα από οποιοδήποτε διοπτρικό μέχρι 5"-6". [Θέμη τι εννοείς ότι τα dob δεν είναι τα καλύτερα για πλανήτες; Ασφαλώς ένα διοπτρικό 6"-10" θα ήταν καλύτερο από ένα αντιστοίχου μεγέθους νευτώνειο, αλλά ένα τέτοιο διοπτρικό ανήκει σχεδόν στη σφαίρα της φαντασίας ($$$$$). Οπότε η αμέσως επόμενη επιλογή είναι ένα καλό νευτώνειο.] Φιλικά, Στέφανος Ωπ! με πρόλαβε ο Χρήστος! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Φίλε Μαρίνο εδώ σου οφείλω ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί πιθανότατα μου έδωσες την λύση που έψαχνα! Αν κάποιος έχει να μου προτείνει κατι αλλό εκτός απο το TS GSO 8E έχει καλώς αλλίως εδώ τελιώνει η αναζήτησή μου!!
θέμης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Δεν εννοω διοπτρικο 6''-10''.Λαθος μου που δεν εγραψα διοπτρικο μεχρι 6".Απλα θεωρησα οτι περα των 4" ξεφευγει πολυ για πρωτο τηλεσκοπιο και απο πλευρας χρηματων και βαρους, οποτε και δεν το ανεφερα.Αντιθετως, τα dob's σε αυτη την διαμετρο (6"-10") φυσικα και θα δειξουν περισσοτερα απο 4 ".Στεφανε αναφερομαι στην δικη μου εμπειρια για το θεμα του ειδωλου.Σιγουρα ειναι φωτεινοτερο στις περισσοτερες ιντσες αλλα οποιοδηποτε καλης ποιοτητας διοπτρικο (οχι >6"") θα εχει καλυτερο οπτικο ειδωλο στην συντριπτικη πλειοψηφια των βραδυων.Σε παλαιοτερη συγκριση 2 dob's (8" GSO και 12" OrionO.) με διοπτρικο 6" (Synta, αλλα κομματι εξαιρετικης ποιοτητας) το τελευταιο υπερτερουσε σε ποιοτητα ειδωλου,ακομα και μετα απο δυο ωρες αναμονης για να επελθει θερμικη ισορροπια των dobs.Και σαν να μην εφτανε αυτο οταν βγαλαμε το 60mm Takahashi ηρθε μεγαλυτερο σοκ γιατι σηκωνε 3 φορες την διαμετρο του σε μεγενθυνση και εδινε θαυμασιο ειδωλο στο Αρη.Αν η ατμοσφαιρα ηταν καλυτερη σιγουρα το 12" θα εδιχνε πολλα περισσοτερα και καλυτερα απο οτι εδειξε. Αυτο περιμενεις αλλωστε απο μεγαλυτερη διαμετρο αλλιως γιατι να αγοραζες κατι τετοιο αν δεν ειχες ουσιαστικο ωφελος. Η δικη μου ''ενσταση'' για τα τηλεσκοπια αυτα (νευτωνια, καταδιοπτρικα κτλ.) ειναι γενικοτερα στην σχεδιαση τους και οχι στις δυνατοτητες που τους δινουν οι περισσοτερες ιντσες η η ποιοτητα των οπτικων τους.Και αυτο εχει σχεση με το τι οπτικο ειδωλο θα μου δωσουν.Ειμαι σιγουρος (ιδιως για τα orion) οτι αν βρεθω στο βουνο με καλες συνθηκες , θα εντυπωσιαστω.Αλλα ποσες βραδιες θα πετυχω να ειναι καλες και να ειμαι εγω ταυτοχρονα εκει; Παντως θα προτεινα να παρει ο φιλος καποιο της Orion Optics, γιατι η στηριξη ειναι εξαιρετικη(μπορει αργοτερα εφ'οσον το θελησει να παρει ισημερινη στηριξη) για να μην αναφερω τα εξαιρετικα (εγγυημενα) οπτικα. Φιλικα θεμης.
Foehammer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2006 Εγω θα υποθεσω οτι το galaxia μοιαζει καπως με το Konus 114/900 αφου σε μια μικρη ερευνα στο google οι βασεις των 2 τηλεσκοπιων μοιαζουν αρκετα...(Με την galaxia να φαινεται χειροτερη, εχει την ιδια η κοπελα μου στο Tasco 114/500 της)Μακρια απο τετοιες βασεις! Δεν ξερω ακριβως πως λεγονται η τ κατηγοριας ειναι (eq2?) αλλα ειναι πολυ φτηνιαρικες! Στη συγκεκριμενη δικη μου konus μετα απο 3 μηνες λιωσαν κυριολεκτικα οι μηχανισμοι κινησης Αποκλισης και Ορθης Αναφορας. Αυτη του Tasco ειναι πολυ ασταθης! Ναι μεν διατηρηθηκαν καλυτερα οι μηχανισμοι αλλα δεν ειναι σταθερη! Φιλε nickthegreek13_7 προτιμησε καλυτερα ειτε να περιμενεις να μαζεψεις και αλλο χρημα για κατι καλυτερο, ειτε πηγαινε κατευθειαν στο GSO200_E. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα